Bölcsességfog műtét utáni panaszok

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #26231 Reply
  Judit
  Vendég

  Tisztelt Doktor Úr/Nő!

  Szeptember 21-én műtéti úton eltávolították a bal alsó begyulladt bölcsességfogamat. A műtét után elég hamar feldagadt az arcom, amit időnként óvatosan jegeltem, az első 2-3 nap szinte teljesen fájdalommentesen telt. A 4. napra a duzzanat nagy része elmúlt, azóta viszont elviselhetetlenül fáj a fog helye, illetve a körülötte lévő fogak is, a sebből pedig nagy mennyiségben valami savanykás ízű, tiszta színű váladék folyik (gondolom genny jön belőle). Tegnap nagyjából kinyomkodtam, azóta csak egy kevés szivárog, viszont a fájdalom azóta is elviselhetetlen. A műtét első napja óta antibiotikumot szedek, minden étkezés után fogat mosok, a sebet a 3. nap óta tisztítom és öblítem (óvatosan, nehogy kiöblítsem a vérdugót). Varratszedés két nap múlva lesz. A kérdésem az lenne, hogy mi okozza ezeket a tüneteket? Normális az, hogy ennyi idő után egy nagyon picit még mindig fel van duzzadva és genny szivárog a sebből, és az antibiotikum majd egy idő után lehúzza a gyulladást?

  Válaszát előre is köszönöm!

  #26240 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Judit
  Vélhetően egy bakteriális fertőzés okozza a panaszokat
  Keresse fel fogorvosát
  Üdvözlettel

  #49632 Reply
  Titanilla
  Vendég

  Üdv! Július 5-én volt bal alsó bölcsességfog műtétem. Tegnap került sor varratszedésre és öblögetésnél vettem észre hogy a sebből sárgás folyadék jön. (Gennyre gyanakszom ) minimális szájzáram van még kicsit érzékeny . Ez mennyire normális ilyenkor?

  #49679 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Titanilla!

  A sebből ürülő sárgás gyenny gyulladást jelez, ami antibiotikumos kezelést igényel. Kérjük, vegye fel a kapcsolatot újra fogorvosával!

  Mielőbbi jobbulást kívánunk! 🙂

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Bölcsességfog műtét utáni panaszok
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft