Bölcsességfog húzás.

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #43836 Reply
  Vgl1985
  Felhasználó

  Jó napot kivánok! Jobb alsó bölcsességfogam begyulladt és fajt őle a torkom nyelvem nagyon rossz állapotban volt. Kihúzták helyi érzestelenítéseb. Nem kellett vágni ilyesmi fájdalmat nem éreztem csak némi feszítést nyomást. 5 perc alatt kint volt 2 darabban maradéktalanul. Az lenne a kérdésem hogy (nem értek természetesen a fogorvosi szakmához) nem kaptam tömést a gyökér helyére illetve a sebet se varrták össze? Ez így jó?

  #43900 Reply
  Bognár Adrienn
  Vendég

  Jó napot!
  Szeretném a segítségüket kérni. Van egy még ki nem nőtt, ínyben levő bal felső bölcsességfogam. Közel 3 hete jelentkezett azon az előbb említett területen közepes ( még tűrhető) fájdalmam, ezért egy akkor készített panorámaröntgen alapján megállította a fogorvos hogy a bölcsességfogam tör előre. Ehhez mindene meg van, irányban van és helye is meg van. Irt fel antibiotikumot arra az esetre ha nagyon elkezdene fájni a fog. Ezt követően majd egy hétig teljesen tünetmentes voltam, míg nem hatalmas fájdalmam lettek, nem tudtam aludni, éles hasító és ordító fájdalmam volt, mint addig amíg ki nem váltottam az augmentint és be nem szedtem mind. Több mint 1 hete fogyott el a gyógyszer, a fájdalmam teljesen megszűnt, a fogam még mindig az íny alatt, nem törte át az ínyt. Szeretném kikérni a tanácsát ennek alapján érdemes lenne eltávolítani a fogat most? Vagy várják még, hátha előbukkan? Ha a doktor szerint meg van a helye és irányban van miért okozott ekkora fájdalmat, gyulladást? Félek a kiszámíthatatlanságától, mikor dönt úgy a fog, hogy ismételten megkínoz.

  Köszönettel: B.Adrienn

  #43987 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Adrienn
  A bölcsességfog, nagyon sok kellemetlenséget okoz. Előtörése sajnos az ön által is említett panaszokat okoz. Sorsának mérlegelése az ön döntése. Panaszosság esetén fájdalomcsillapító alkalmazását javasolnánk. A fog előtörése lehet hosszú folyamat, tüneteit pedig befolyásolhatja akár az időjárás is.
  Javaslom egyeztessen kezelőorvosával.
  Üdvözlettel:

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
Hozzászólás: Bölcsességfog húzás.
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft