bölcsességfog húzás

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #25799 Reply
  ivy
  Vendég

  Kihúzták a jobb alsó bölcsességfogam.Utána nagyon erős fájdalmam lett és feldagadt az arcom, 3 nap múlva visszamentem, áttisztították a sebet és belevarrtak fertőtlenítő tablettát. Antibiotikumot kaptam. Azt mondták már enyhülni fog a fájdalom és elmúlik a duzzanat. Sajnos nem így van….Azóta ugyan még csak egy nap telt el, de ugyanolyan élesen fáj. Bent maradhatott valami gyökérdarabka? Röntgen nem készült. A duzzanatban genny lehet? Eléggé feszít… Ha az genny, akkor nem kéne leszívatni?Ha nem az, akkor mennyi ideig normális még ez az állapot? Válaszukat köszönöm!

  #25805 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Ivy
  Ez normális jelenség. S bölcsessegfog eltávolítása után jelentkező tünetek normálisak. Arcduzzanat, láz, fertőzött seb esetén soron kívül, egyéb iránt heti kontrollon érdemes megjelenni. Rtg vizsgálat panaszosság esetén szükséges
  Üdvözlettel

  #25841 Reply
  ivy
  Vendég

  Panaszaim továbbra sem múltak, és azt érzem, hogy a 7-es fogam erősen fáj, lüktet és ha összekoccan a felső fogakkal, akkor nagyon érzékeny. Visszamentem ismét a fogászatra, újból áttisztították a sebet (felnyitották a varratot) azt mondják a 7-es nem fájhat. (sajnos már volt részem néhányszor gyökérkezelésben, tudom ez olyan jellegű fájdalom) Röntgent nem készítettek, nem kocogatták a fogat, nem nézték hideg vattával, csak rámondták, hogy biztos nem az. Amúgy tömött a 7-es. Belobbanhatott a mellette lévő procedúra miatt?

  #25850 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Ivy
  Fogászati CT vizsgálatot javasolnék. Ezt követően konkrétan meg lehet határozni a probléma forrását. Előfordulhat, hogy a 7-es fog belobbant, de ezt meghatározni diagnosztikai vizsgálattal lehet.
  Üdvözlettel:

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: bölcsességfog húzás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft