Bölcsességfog gyulladása

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #17296 Reply
  Kinga
  Vendég

  Tisztelt Villányi Dent!

  Az én problémám egy kicsit összetett. Két bölcsességfogam begyulladt, az egyiket sikerült eltávolítani húzással, viszont a másikra nem nagy esély van, hogy húzással kijön. Mivel ünnepek előtt vagyunk, leghamarabb január elején történne meg a jobb alsó bölcsességfog eltávolítása (valószínűleg műtéttel). A probléma az, hogy január 18-án szívkatéterezésem lesz, amit semmiképpen nem szeretnék halasztani. A kérdésem az lenne, hogy január eleji bölcsességfog műtét befolyásolná-e a rá két hétre történő ablációt? Amennyiben van rá esély, hogy igen; akkor nem kaphat ilyen esetben a páciens valamilyen gyulladáscsökkentőt, hogy a katéterezés semmiképpen ne maradjon el (várólistás)? Nagyon kétségbe vagyok esve emiatt… Válaszukat előre is nagyon szépen köszönöm! Szép napot kívánok!

  Tisztelettel: K.

  #17302 Reply
  Villányi Dent
  Felhasználó

  Kedves Kinga, a kérdés nagyon indokolt, kérem engedje meg, hogy megkonzultáljam a szájsebész kollégával és a holnap folyamán válaszolok Önnek. Köszönöm a türelmet. Üdvözlettel, Vdent

  #17303 Reply
  Kinga
  Vendég

  Nagyon köszönöm! Szép estét kívánok!

  #17307 Reply
  Villányi Dent
  Felhasználó

  Kedves Kinga!

  Nagy valószínűséggel működhet a két beavatkozás az említett két hét időpont eltéréssel, azonban mindenképpen ki kellene kérnie a másik oldal, a Kardiológus orvos kolléga jóváhagyását is és az Ő utasításai szerint eljárni. Annyira be van gyulladva a bölcsesség fog, hogy az nem várhat a másik műtét utáni gyógyulásig? Muszáj e megvárnia a fogászati kezeléssel a januárt? A gyulladás és fájdalom csökkentő gyógyszerek szintén a kardiológus javallatára szedhetők.
  Üdvözlettel, Vdent

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: Bölcsességfog gyulladása
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft