bölcsességfog gyógyulás

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #32981 Reply
  András
  Vendég

  Üdvözlet!

  1 hete kihúzták a bal alsó bölcsességfogamat. A vérdugót kihúztam a gézzel együtt, amit a beavatkozás után a szâmba nyomott az orvos. Semmilyen tanácsot nem adott, kb fizessek és menjek. Nehezen jött ki a fogam. Most visszamentem, kontrollra, de csak megerősiteni tudta a dugó hiányát és mondta, h jobbulást. Nagy a tér a lyukban úgy láttam.
  Kérdéseim:
  – mit ehetek ami nem esik bele a kráterbe? Mennyire kell odafigyelni? Tejtermeket lehet már enni?(kefir,tejbegriz,tejfol)
  – Ha összeforr a seb, az alatta lévő tér úgy, h már nem tudom öblögetni, nem fertőződik el? Egy kis genny meg képződik, de már nem büdös és íze sincs, remélhetőleg elmúlik mire bezárul a seb.
  – van-e értelme elmenni más orvoshoz, hogy a sebbel kezdjen valamit? Ez a 1-2 hónap gyógyulási idő nagyon sok. 1 hét alatt 5 kg fogytam, mert nem eszem szinte semmit csak folyadék vagy turmix állagú ételt, de azt is csak keveset.
  Kicsit el vagyok anyátlanodva, mert a beavatkozással kapcsolatos bejegyzések alapján ez 1 hét alatt begyógyul annyira, hogy oda nem megy már be semmi. Úgy érzem, ha megkapom a kellő kiokítást és figyelmet túl lennék ezen. Eléggé felháborít az orvos hozzáállása.

  Megtisztelő válaszukat, előre köszönöm!

  #33020 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves András
  Ennyi idővel a beavatkozást követően már nyugodtan érkezhet. Kerülje a tejtemékek fogyasztását, és figyeljen oda a szajhigienere. Óvatosan öblögessen, és finoman tisztítsa a sebkörnyéket.
  Üdvözlettel

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: bölcsességfog gyógyulás
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft