Biológiai fogászati tömőanyag

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #23467 Reply
  Emese
  Vendég

  Kedves Fresh24 Dental!

  Egy cikket találtam a honlapjukon, melyben a fogak öngyógyító képességéről írnak. https://merjmosolyogni.hu/a-fogak-ongyogyito-kepessege-letezo-es-fejlesztheto-jelenseg
  Ebben megemlítenek 2 anyagot is, melyet már használnak biológiai fogászatban ( kalcium-hidroxidot, trikalcium-foszfát alapú bioanyagokat).
  Engem ez nagyon érdekelne!
  Jelenleg, hol lehet ilyen kezelést csináltatni Magyarországon? Önöknél lehet? Árat kérhetek?

  Nagyon köszönöm, várom a válaszukat!
  Üdvözlettel

  #23476 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Emese,

  A cikkben említett biológiai regeneratív módszerek, még a hivatkozásban is említetten a kutatás fázisában vannak, ennek ma semmilyen elérhető változata a gyakorló praxisok számára nem létezik.
  Az Ön által említett anyagok komplex kezelési protokollok részeként használatosak a fogászati praxisokban mint pl. gyökérkezelés vagy csontsebészet, és a legtöbb fogorvosi rendelő napi rutinban használja. Ezek már bő két évtized óta elérhető és bizonyított anyagok a praxisokban, melyeket fogorvosok, szájsebészek és implantológusok használnak.
  Üdvözlettel:

  #23492 Reply
  Emese
  Vendég

  Nagyon köszönöm a válaszukat!
  Remélem minél gyorsabban fejlődik a tudomány, és elérhető lesz mindennapi praxisban is, már, hogy öngyógyító folyamatokat beindítva a fog regenerálja önmagát.

  Sajnos pár hónapja csináltak nekem gyökérkezelést, majd 1 hét múlva véglegesen le is tömték, de, nekem azóta nagyon fura érzés….. vagy, csak fura érzések jönnek rám. Nem jó értelemben. Nagyon nehéz megszoknom, valami nem stimmel.
  Ilyenkor lehet valamit tenni, a foghúzáson kívül? Esetleg újratömni……? Jó lenne nem elveszíteni ezt a fogamat…..de, ha továbbra is ilyen furán érzem magam (éjszakánként légzési nehézség jön rám, hasmenés sokszor, halálfélelem….)
  Már voltam fogászati tömőanyag mérésen is, hogy nem-e allergiás vagyok valamelyikre, Voll-féle mérésen. Elég sok magas értékkel jött ki, főleg tömőanyagokra, alábélelő anyagokra. Van vmi megoldás, hogy megtartsam ezt a fogamat. Úgy látszik, sajnos nagyon érzékeny vagyok ezekre a dolgokra. Más, míg meg sem érzi….. Én 3-4 hónapja ezzel szenvedek. Homeopátiát, gyógynövényeket is próbáltam már.

  Nagyon köszönöm, ha válaszolnak!

  #23498 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Emese,
  Javasoljuk, hogy fáradjon vissza kontrollra kezelőorvosához, akivel röntgenfelvétel készítését követően konkrétan meg tudja beszélni lehetőségeit. Gyökérkezelt fog esetében kialakulhat a gyökércsúcs körül gyulladás, melyet lehet kezelni. Javasoljuk továbbá, hogy allergológiai eredményét vigye magával, hogy kezelőorvosa a lehető legbiztonságosabb megoldást tudja ajánlani.
  Üdvözlettel

  #23511 Reply
  Emese
  Vendég

  Köszönöm kedves válaszukat!!! 🙂

  #23514 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Igazán nincs mit 🙂

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
Hozzászólás: Biológiai fogászati tömőanyag
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft