Arczsibbadas

8 bejegyzés megtekintése - 1-8 / 8
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #20868 Reply
  Eszter Mile
  Felhasználó

  Tisztelt Cím!
  Az alábbi problémámmal kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni:
  Egyik napról a másikra elkezdett rendetlenkedni a bal felső 5-ös fogam. Másnap elmentem a fogorvosomhoz , nem vártam meg míg igazán belobban. A fogorvosom inkább a hatos fogamra tippelt. Másnap elküldött röntgenre. A röntgenen a 4-5-6-os fogamat nézték. Azt mondta nem lát semmit a röntgenen, se gyulladást, semmi elváltozást , várjunk. Két nap múlva már azt hittem szétmegy a fejem annyira fájt. Ekkor megbontotta a bal felső 5-ös fogamat és genny ürült belőle. Szedtem 5 napig Dalacint meg telenyomtam magam fájdalomcsillapítókkal. Ahogy abbahagytam a gyógyszerszedést rá két napra belázasodtam,fájt a torkom, fejem és az orrom is váladékozott. Elmentem a háziorvoshoz aki lezajlott bronhitist állapított, de írt fel antibiotikumot ami arcüreggyulladásra is jó mert említettem neki hogy addig nem zárják le a fogamat míg helyre nem jövök. Ez a fogam kétszer volt korábban gyökértömve, többször gyökérkezelve. A mostani megbontásnál az egyik csatorna gyökérkezelésénél fájdalmat éreztem. Már nyolcszor voltam átöblítésen. Érdemes-e várni még és átöblíttettni még jó párszor mert a bal arcfelem zsibbad folyamatosan, fájdalom nincs. Arról szó sincs egyenlőre,hogy esetleg ideiglenesen letömjék. Már azt fontolgatom hogy talán jobb lenne kihúzatni. A fogorvos szerint ez egy jó fog várni kell, attól hogy kihúzza nem biztos hogy a zsibbadás megszűnik.Aggaszt viszont az arczsibbadás. Már kb három hónapja zsibbad az arcom, de mióta a fogamat megbontotta ez a zsibbadás sokkal jobban felerősödött. Arcüreggyulladásom szerintem nincs, azt már megtapasztaltam sok évvel ezelőtt milyen tünetekkel jár. Infráztam a megfázáskor a homlokomat, de kifejezetten kellemetlen volt és az arcom a melegtől még jobban zsibbadt, ezért az infrázást nem erőltettem tovább. Panorámaröntgen nem készült, csak hagyományos röntgen. Igazából fogalmam sincs hogy mi a baj a fogammal, mert az utolsó hat átöblítésnél már semmi nem ürül belőle.
  Köszönöm szépen a válaszát!

  #20869 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Eszter!

  Jelen esetben az ötös fog egy krónikus arcüreggyulladást okozott, mely akut gyulladásba ment át. Addig míg a fogat nyitva tartják gyakoraltilag a szájüregben található baktériumok folyamatosan az arcüregbe jutnak, így gyógyulni egyik sem tud. Amint az éles panaszok elmúlnak, meg kell kísérelni gyógyszeres ideiglenes töméssel elllátni a fogat, és ezt akár kétnaponta cserélni. Érdemes lenne összehangolni az orvos és a háziorvos munkáját, mert nem tesz jót, ha az antibiotikumot úgy váltogatják, hogy nem szedi be a teljes heti terápiás adagot az egyikből (nem tudom jelen esetben mikor történt a váltás, és milyen antibiotikumra váltottak)
  Ez az állapot hosszú idő alatt alakult ki, csek most lobbant be. Amennyiben ez a fog már többször gyökérkezelve lett sikertelenül, megfontolandó a fog eltávolítása annak mérlegelésével, hogy mennyi csont áll rendelkezésre, milyen az arcüreggyulladás mértéke, van-e lehetőség az arcüregemelésre, hogy implantátumot tegyenek be a helyére, vagy a fog pótlására csak a híd a megoldás. Ezeket azért érdemes tisztázni még húzás előtt, hogy tisztában legyen vele, mire kell majd utána számítani. Én javasolnék a panoráma röntgen helyett egy háromdimenziós CBCT felvételt.

  Üdvözlettel Sanoral Klinika

  #33248 Reply
  Martinek Elvira
  Vendég

  Tisztelt Cím! Lenne egy olyan problémám hogy a gyökérkezelt fogam begyulladt (kb 1 éve volt sajnos nem mentem vissza kezeltetni) annyira feldagadt az arcom hogy csak antibiotikumot kaptam rá (Aktil) lejebb ment a duzzanat de viszont az állam környékén zsibbad, valamint a torok részénél van duzzanat. Nincsen nyelési, illetve levegővételi problémám. Ez normális? Köszönöm a válaszát! Tisztelettel. Martinek Elvira

  #33251 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Elvira
  Tünetei nem nevezhetők normálisnak, javaslom mihamarabb keresse fel fogorvosát és diagnosztikai vizsgálatot követően célszerű elvégezni a szükséges beavatkozást.
  Üdvözlettel

  #33582 Reply
  BEUS
  Vendég

  AZZALA KERDESEL FORDULOK ÖNHOZ H EN 44 EVES NO VAGYOK VAN HÁTUL 1 RAGO FOGAM AMI ROSSZLYUKAS FAJ IS ES ELKEZDETT ZSIBADNI A SZEMEMKORUL HALANTEKNAL ENYHE NYOMAS ERZESEM VAN MI LEHET EZ

  #33594 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Beus
  Kérdésére diagnosztikai és szájüregi vizsgálat nélkül válaszolni nem tudunk. A problémás fog mihamarabbi ellátását javasoljuk.
  Üdvözlettel:

  #43640 Reply
  Diana
  Vendég

  Sziasztok nekem olyan problémám van hogy pár éve tomték a fogam de most 3 napja csak fáj az a fogam és most tegnap óta zsibbadt a szám felé és az állam felé és a fogorvos csak hétfőn tud fogadni mit tehetek h ne fájjon a fogam?

  #43675 Reply
  Fresh24 Dental
  Moderátor

  Kedves Diána
  Patikában kapható fájdalomcsillapító enyhítheti a tüneteket, a problémát pedig valóban szakorvos kezeli hatékonyan.
  Üdvözlettel:

8 bejegyzés megtekintése - 1-8 / 8
Hozzászólás: Arczsibbadas
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft