Afta

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #15027 Reply
  Nédó Mónika
  Vendég

  Jó napot! Évek óta fájdalmas, visszatérő aftával szenvedek. Sok mindent kipróbáltam már. De semmi nem vált be. Egy két hólyag folyamatosan van a számban,és sokszor bizony beszélni is nehezemre esik. Kérem segítsen vagy ajánljon valamit ami megszünteti ezt a fájdalmas hólyagosodást. Köszönöm

  #15030 Reply
  Villányi Dent
  Felhasználó

  Kedves Mónika, ezen a fórumon már kimerítően válaszoltunk a merjmosolyogni-val a hasonló problémákra. Megtennéd, hogy megkeresed ezeket a válaszokat? nagyon szépen köszönöm. Gyógyulást kívánunk, üdv, Vdent

  #15035 Reply
  Merj mosolyogni!
  Adminisztrátor

  Kedves Mónika!

  Az afta kialakulásának hátterében többféle dolog is állhat. Előfordulhat, hogy az immunrendszer gyengesége vagy a szervezet hiányállapota, esetleg valamilyen betegség húzódik a visszatérő afta mögött. Ilyen lehet pl. B-12 vitamin-, cink-, vas- vagy folsav hiány, esetleg az emésztőrendszer megbetegedése vagy lisztérzékenység. Az afta megjelenésének hátteréről ebben a cikkben sokat olvashatsz:
  https://merjmosolyogni.hu/amit-az-aftarol-erdemes-tudni.mosoly

  Fontos továbbá, hogy ne irritáljuk túlságosan a nyálkahártyát, ezért kerülendők az alkoholtartalmú szájápolási termékek vagy az SLS-t (nátrium-lauril-szulfátot) tartalmazó fogkrémek. Az SLS egy olyan agresszív habosítóanyag, ami még az autósamponokban is megtalálható és irritálhatja a nyálkahártyát. Éppen ezért több szájápolási termékeket gyártó kifejezetten kerüli az SLS vagy az ahhoz hasonló anyagok használatát. Webáruházunkban az alábbi termékkategóriában találhatsz SLS-mentes szájápolási szereket:
  https://merjmosolyogni.hu/termekcimke/sls-mentes-termekek

  Ha már az afta kialakult, akkor a tüneti kezelés is fontos lehet, hiszen ezzel felgyorsíthatjuk a gyógyulást. Ilyenkor mindenképp kerüld az erősen fűszeres, irritáló ételek fogyasztását, illetve próbáld meg magas hialuronsav tartalmú ecsetelőkkel, öblögetőkkel kezelni az érintett területet.
  Ehhez ajánlanánk ezt a két terméket:
  https://merjmosolyogni.hu/termek/fogszabalyzohoz/gum-aftamed-szajoblito illetve
  https://merjmosolyogni.hu/termek/fogszabalyzohoz/gum-aftamed-gel

  A hialuronsav természetesen is megtalálható anyag a szervezetben, azonban ha a száj nyálkahártyáját valamilyen sérülés éri (ilyen a fekély vagy afta is), akkor a terület hialuronsav igénye megnő, amit azonban a szervezet önmagában nem képes előállítani. Ilyenkor ilyen külsőleg alkalmazható szerekkel gyorsíthatjuk az afta gyógyulását.

  Reméljük, tudtunk segíteni neked és mielőbbi jobbulást kívánunk! 🙂

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
Hozzászólás: Afta
Saját információk:
Item added to cart.
0 items - Ft