Foghúzás utáni dohányzás – Tarts egy kis szünetet!

A foghúzás utáni regeneráció sikerességét több tényező is befolyásolja. Ha a gyógyulás jól sikerül, fájdalommentesen összehúzódik a seb és nem kell semmilyen panasztól szenvednünk, épp ezért a saját érdekünk, hogy odafigyeljünk és lelkiismeretesen betartsuk a vonatkozó tanácsokat. A dohányzás szüneteltetése különösen fontos lehet ebben az időszakban.

foghuzas utani dohanyzas fogaszat

Foghúzás után a fog helyén lévő mély sebben egy vérömleny keletkezik, ami teljesen normális, sőt, szükségszerű. Ha ez a véralvadék ugyanis kiesik a helyéről, akár egy hétig is elhúzódó, foghúzás utáni fájdalommal leszünk kénytelenek együtt élni.

Ahhoz, hogy ez a véralvadék a sebben maradjon, a foghúzást követő huszonnégy órában többek között kerülnünk kell az öblögetést, zubogtatást, a seb szívogatását, a szívószállal való ivást és a dohányzást is. Ezek ugyanis mind elősegítik a véralvadék elmozdulását.

(X) hirdetés

Érdemes legalább egy-két napig lemondani káros szenvedélyünkről, a nikotin ugyanis megemeli a vérnyomást és szűkíti az ereket, melyek szintén nem használnak a fog helyén lévő sebnek.

TIPP: káros szenvedélyünk miatt érzett elvonási tüneteinket ne apró magok, ropogtatnivalók fogyasztásával próbáljuk csökkenteni a foghúzás utáni napokban. A seb még sokáig nyílt marad, s az elején kifejezetten érzékeny lehet az odaszoruló törmelékekre, apró szemű ételekre. Fontos, hogy már a foghúzás napján óvatos mozdulatokkal és puha sörtéjű fogkefével megtisztítsuk a területet.

Item added to cart.
0 items - Ft