Fél év helyett pár nap a tökéletes mosoly

 

dr szekely attilaTudom, hogy milyen kellemetlen érzés, ha fogaink nem tökéletesek. A hiányos fogazat vagy instabil műfogsor tönkreteszi a magabiztosságot, rontja a komfortérzetet, és mindaddig, amíg nincs rendben, egészen komoly negatív hatással van életminőségünkre – magyarázza Dr. Székely Attila fogszakorvos.

Fél év helyett pár nap a tökéletes mosoly

A hiányzó fogat többféleképpen lehet pótolni. Ennek egyik módja az implantátummal történő fogpótlás, amelynek, összevetve az ideiglenes fogpótlásokkal (pl.: műfogsorral), számos előnye van:

(X) hirdetés

  • Tartós: Megfelelő ápolás mellett akár évtizedekig tart.
  • Növeli a komfortérzetet: Mivel viselése természetesnek hat, ezért nem foglalkozunk vele, mint például egy folyton mozgó műfogsorral.
  • Szebb, jobb lehet tőle a beszéd: A tökéletes illeszkedésnek köszönhetően javulhat a hangképzés és mivel nem kell attól tartani, hogy elmozdul, így bátrabban lehet beszélni, nevetni akár társaságban is!
  • Fiatalít: A tartós foghiány miatt az arc formája kissé „megereszkedik”, emiatt öregebbnek hat. Az implantátummal az arc visszanyeri eredeti formáját, ezáltal megfiatalodik.
implantacio 5 nap alatt
Implantációval akár éveket fiatalodhat a megjelenésünk.

Milyen implantációs rendszerek vannak?

Alapvetően kétféle implantációs rendszer van: kétfázisos és egyfázisos implantáció. Kétfázisos implantációnál az első műtét során a páciens állkapcsába beültetik az implantátumot, majd az implantátum egy fél évig csontosodik, és csak ezt követően készül el az implantációs fogpótlás, tehát a fogazat ezután nyerheti el végleges formáját. Ez alatt a fél év alatt, aki igényli, ideiglenes fogsort viselhet .

Az egyfázisú technika alkalmazása esetén egy ülésben történik a szükséges fogak eltávolítása, az implantátumok behelyezése és a lenyomatvétel is. Az implantátumokat azonnal megterheljük, nincs várakozási idő (hat hónap), így a betegeknek csak egy műtéten kell átesniük, ami sokkal barátságosabban hangzik számukra.

(X) hirdetés

Milyen rendszert használnak az Ép-Dent Klinikánál?

Rendelőnkben jelenleg egyfázisos, azonnal terhelhető implantátumokat alkalmazunk, amivel lehetőség nyílik arra, hogy minél kisebb beavatkozással, kíméletesen, egy műtéttel oldjuk meg a hiányzó fogak pótlását.

Páciens fogazata az implantációs kezelés előtt és után. /Fotó: Ép-Dent/
Páciens fogazata az implantációs kezelés előtt és után. /Fotó: Ép-Dent/

Melyek az egyfázisú implantok előnyei?

– Az implantátum behelyezésénél az esetek egy részénél nincs szükség feltárásra, emiatt aztán a seb összevarrására sem kerül sor, így nincs duzzanat és fájdalom.

– Az implantálás éberaltatásban történik, amit szakorvos (aneszteziológus) végez, ezáltal a betegek egy relaxált állapotba kerülnek, könnyebben élik meg az egész műtétet és minimálisan emlékeznek a teljes beavatkozásra. Ennek az eljárásnak a neve az éber altatás, más néven éber szedáció.

Mi is az éber szedáció?

A fogászati kezeléstől való félelem vezető helyet foglal el a szorongásos állapotok között , ezért a stressz és fájdalommentes kezelés alapvető kihívás a fogorvos számára. Ebben segít az intravénás szedáció, mely során a helyi érzéstelenítő kiegészítéseként erős nyugtatót, altatószert juttatnak be a véráramba.

A szedáció során a beteg mély relaxációs állapotba kerül, de képes megérteni az orvos utasításait. A beadott gyógyszer az altatással szemben kis mértékben van hatással a páciens szervezetére, ezért előzetes kivizsgálásra nincs szükség. Mellékhatások és szövődmények lehetősége elhanyagolható. A kezelés végeztével a beteg rövid (általában fél órás) megfigyelés után otthonába távozhat.

Egy megfelelően rögzített fogpótlással visszakaphatjuk önbizalmunkat.
Egy megfelelően rögzített fogpótlással visszakaphatjuk önbizalmunkat.

A szedáció előnyei:

Az erős nyugtató hatású gyógyszer a helyi érzéstelenítő hatását kiegészíti, így az összes kellemetlen hatás, mely a kezelés alatt jelentkezik könnyen kiküszöbölhető.

A beadott gyógyszer hatására megszűnik a szorongás a fogászati kezeléssel kapcsolatban, másik hatása, hogy szinte teljes amnéziát okoz, így a páciens a kezelésre egyáltalán nem, vagy csak kis mértékben emlékszik vissza. A nyugtató és amnéziát okozó hatás miatt a kezelés időtartamát jelentősen rövidebbnek érezi a beteg, ezért lehetőség van több beavatkozás egy ülésben történő elvégzésére. Kifejezetten ajánlott, hosszú beavatkozások esetén. A szedációt aneszteziológus szakorvos végzi.

Hogyan történik, meddig tart a kezelés?

A kezelés nagy részét, a húzásokat, az implantátumot a páciens már az első napon megkapja. Ezután már csak néhány felülvizsgálatra és úgynevezett vázpróbára kell bejönnie, egészen addig, amíg a fogai el nem készülnek a saját laborunkban. Ez általában 4-5 munkanapot szokott igénybe venni. Ezt követően a páciens a saját fogaival távozik a rendelőből, amit természetesen fokozatosan, de azonnal terhelhet, tehát ha nagyon leegyszerűsítjük, akkor ha hétfőn átesik az implantáción, akkor pénteken már szinte bármit ehet!

Mi van, ha bármi probléma adódik?

Az implantátumokra garanciát vállalunk. A fogakat az első alkalommal nem is véglegesen ragasztjuk be, hogy ha bármilyen probléma adódna, vagy kényelmetlen lenne a fog, akkor tudjunk rajta igazítani. Az ideiglenes ragasztás fél évig tart, ez idő alatt szükségesek a rendszeres felülvizsgálatok. Fél év elteltével az ideiglenes helyett végleges ragasztást adunk. Emellett természetesen mindent részletesen elmagyarázunk pácienseinknek az implantátum helyes tisztításával kapcsolatban.

Hogyan lehet a kezelésre jelentkezni?  

A kezelést egy konzultáció előzi meg, ami ingyenes, célja az állapotfelmérés és a tájékoztatás. Van, aki azt gondolja, hogy neki implantátum kell, de tudunk neki más, sokszor olcsóbb megoldást ajánlani. Az implantálást csakis indokolt esetben szoktuk javasolni!

Az ingyenes konzultáció során minden felmerülő kérdésre választ kapunk.
Az ingyenes konzultáció során minden felmerülő kérdésre választ kapunk.

Ha ingyenes konzultációt szeretne, jelentkezhet online, a honlapunkon keresztül:

www.epdent.hu

vagy hívhat a +36/20 231-13-53-as számon.

Kérhet visszahívást is!

(X)

 

Item added to cart.
0 items - Ft