Digitalizált világ – Internetes gyermekfogászati szűrés

Az ötlet nem véletlen, mert nincs mindig egyszerű dolga a fogászoknak a kisgyerekekkel, feltéve, hogy azok egyáltalán eljutnak a fogászatra még a fogváltás előtt. A személyes ellenőrzést kiegészítő módszer amerikai kitalálói és üzemelői bíznak benne, így sikerül felvenniük a harcot a gyermekkori fogszuvasodással szemben, mely mára világméretű problémát jelent.

A gyorsan terjedő, más néven cumisüveg miatt kialakuló fogszuvasodásért – ahogy arra elnevezése is utal – főleg a tartósan szájban tartott cumisüveg, illetve az abból szivárgó, cukros italok vagy tej tehetőek felelőssé. Megelőzéséhez a legfontosabb az lenne, hogy ne hagyjuk gyermekünket az üveggel elaludni és hogy minél előbb szoktassuk át a pohárból való ivásra. Igyekezzünk kerülni a túlságosan cukros gyümölcsleveket, teákat is.

Ha alakulófélben van a probléma, a szülő még nem biztos, hogy észreveszi azt. A felismerés általában akkor következik be, amikor a gyermek több foga is romlásnak indult vagy már fájdalmat is okoz a szuvasodás. Pedig a korai felismerés és kezelés fontos lenne, a fogszuvasodást okozó baktériumok ugyanis a szervezet más területén is gyulladást okozhatnak.

(X) hirdetés

A gyermekfogászati szűrés megkönnyítésére a védőnőket egy olyan apró digitális kamerával szerelték fel, amivel gyorsan és könnyen készíthet néhány felvételt a gyermek fogairól, melyek aztán az interneten keresztül eljutnak a programban résztvevő fogorvosokhoz. Ők felismerve a szuvasodás kezdeti jeleit, egy későbbi személyes ellenőrzés során elláthatják a kicsi fogait, megállítva a destruktív folyamatot. Amerikában a gyermekkori fogszuvasodás kezelése évente átlagosan 1 millió dollárt emészt fel.

Item added to cart.
0 items - Ft