Almával és rágógumival is ragyogóvá tehetjük a mosolyunkat

Nem kell mindig a legbonyolultabb eljárásokra és a legköltségesebb eszközökre gondolnunk, ha fogaink egészségéről, fehérségéről van szó. Előfordul, hogy a legegyszerűbb megoldások működnek a leghatékonyabban, ráadásul minimális anyagi ráfordítással. Íme, néhány természetes szájápolási ötlet!

Fogápoló élelmiszerek

Főként azokkal az élelmiszerekkel kedvezhetünk fogaink egészségének, melyek elég kemények és ropogósak ahhoz, hogy táplálkozás közben a fogainkra tapadt vékony, bakteriális filmréteget, más néven plakkot eltávolítsák a fogfelszínről. Ilyen „természetes fogkefe” a sárgarépa, az alma, a zeller, melyeket akár a munkahelyen, az iskolában is elfogyaszthatunk, ahol egyébként a fogmosásra nem, vagy csak körülményesen lenne lehetőségünk.

(X) hirdetés

Semlegesítsük a savakat a szájüregben!

A fogszuvasodás kialakulásának egyik leglényegesebb eleme a savas szájüreg, hiszen a savak kikezdik a fogzománcot, ami így védtelenné válik, és könnyen megindul a fogszuvasodás folyamata. Ennek megelőzéséhez nagyszerű és praktikus kiegészítő lehet a cukormentes rágógumi, amit szintén feltűnés nélkül elrághatunk két étkezés között. A sajtok és tejtermékek hasonlóan képesek semlegesíteni szájüregünk pH értékét.

Töltődjünk fel vitaminokkal!

(X) hirdetés

Számos nélkülözhetetlen vitaminra és ásványi anyagra van szükségünk, ha gondoskodni szeretnénk fogaink és ínyünk egészségéről. Ezek közül minden bizonnyal a legfontosabb a kalcium és a D-vitamin együttese, melyek akár a fogszuvasodás kialakulását is megelőzhetik. Léteznek olyan vitaminok, melyek a két anyagot egyaránt tartalmazzák, de megpróbálhatjuk természetes forrásokból is pótolni a szükséges mennyiséget (D-vitaminból szinte lehetetlen természetes úton hozzájutni az ajánlott napi mennyiséghez).

A vízivás fontossága

A víz nem csak belülről táplál és hidratál minket, ezáltal létfenntartásunk egyik alappillére, de nagyon jó szolgálatot tesz a szájüregben is. Részben azért, mert az üdítőkkel ellentétben nem tartalmaz cukrot és hozzáadott anyagokat, savakat, részben pedig azért mert nagyszerűen képes lemosni fogainkról az odatapadt ételmaradékokat és baktériumokat. Érdemes minden étkezés után elfogyasztani legalább egy pohár vizet.

Item added to cart.
0 items - Ft