20 évig nem mosott fogat, most mégis büszkén mosolyog

A 21 éves Jay soha életében nem mosta meg a fogait és nem használt fogköztisztítókat sem, melynek eredményeképp a felső fogsora teljes pusztulásnak indult. A brit „Embarassing Bodies” valóságshow-ban bemutatott történet mégis pozitív véget ért, hála a megfelelő fogászati ellátásnak, melyben a férfi részesült.

20evig-nem-mosott-fogat
Jay büszkén mosolyog új fogsorával. (Kép: Only Human/ Youtube)

Jay elmondása alapján szülei soha nem ösztönözték a szájápolásra, éppen ezért eddigi 21 éve alatt egyáltalán nem mosta meg fogait. Az elhanyagolt szájhigiéné súlyos következményeket eredményezett: a fiatal férfi felső fogsora teljes pusztulásnak indult.

Sajnos minél rosszabb lett a helyzet, Jay annál inkább szégyellte magát és nem ment el fogorvoshoz. Mindez rányomta bélyegét a magánéletére is, hiszen a férfi bár szeretett volna fizioterápiás vagy sportolói szakmában dolgozni, a fogai miatt inkább egy hulladékszállító cégnél helyezkedett el.

(X) hirdetés

Félelmein felülkerekedve végül egy brit valóságshow keretein belül szánta el magát a változásra. Dr. James Russel fogorvos vette kezelésbe Jay fogsorát, melyről a szakembernek először több évnyi felhalmozódott fogkövet kellett eltávolítania.

Jay 20 éve nem mosott fogat: rengeteg felhalmozódott fogkő és súlyos fogszuvasodás figyelhető meg fogsorán. (Kép: Only Human/ Youtube)
Jay 20 éve nem mosott fogat: rengeteg felhalmozódott fogkő és súlyos fogszuvasodás figyelhető meg fogsorán. (Kép: Only Human/ Youtube)

Bár Jay csontállománya egészséges volt, fogszuvasodás miatt 11 fogát kihúzásra ítélte a fogorvos. Mielőtt azonban az elveszített fogak helyére implantátum került volna, Dr. Russel komoly ígéretet tetetett a férfival:

„Itt az ideje, hogy változtass az életmódodon. Mérsékeld a szénsavas üdítőket vagy hagyj fel velük teljesen. Mérsékeld az édesség fogyasztásodat, kezdj el fogat mosni és próbálj meg fogselymet használni” – hangzottak a fogorvos tanácsai.

(X) hirdetés

Miután Jay elhatározta magát a változás mellett, Dr. Russel eltávolította a 11 szuvas fogat és implantátumokkal pótolta azokat. A páciensnek nehéz volt kibírnia a hosszas beavatkozást, tekintve, hogy mennyire félt a fogorvosi széktől.

Látva azonban az elért eredményeket, semmi kétség, hogy megérte belefogni a kezelésbe. Jay elmondása szerint az egész élete megváltozott, önbizalma pedig óriásit nőtt mióta fogsora egészséges.

A történet angol nyelvű videója:

Item added to cart.
0 items - Ft