Véletlen felfedezés – Jódtartalmú szájvízzel az alacsony koleszterinszintért

Sokat foglalkozunk a szájhigiénia és a szív egészsége közötti összefüggésekkel, hiszen szájápolási szokásaink fejlesztésével szívünket és érrendszerünket is megóvhatjuk az esetleges károsodásoktól. A vérnyomásproblémák, a szívinfarktus és az agyvérzés mellett úgy tűnik, koleszterinszintünk megemelkedését is megelőzhetjük, ha odafigyelünk szájhigiénénkre.

jod szajviz koleszterin szint

 

A véletlennek köszönhető az a felfedezés, amit egy amerikai szájápolási termékeket gyártó cég tett. A Biomedical Development Corporation épp legújabb, jódtartalmú szájvizének hatékonysági adatait mérette, amikor a szakértők érdekes dologra lettek figyelmesek: a termék nem csak a szájüreg egészségi állapotát javította, de a vizsgálatban résztvevők LDL koleszterinszintjét is csökkentette (szemben a placebo csoport adataival).

[stextbox id=”info” defcaption=”true” float=”true” align=”right” width=”250″]A világ népességének kb. 40 százaléka szenved jódhiánytól. A jód természetes forrásai: tengeri halak, rákok, hagyma, tojássárgája, sárgabarack, datolya, szilva, petrezselyem, sajt, csirke.[/stextbox]

(X) hirdetés

A terméket analizáló intézet kétlépcsős vizsgálata során először a biztonságot, majd a hatékonyságot tesztelte. A második, rövidebb szakasz három hónapig tartott, ez idő alatt a résztvevőknek naponta egyszer, harminc másodpercig kellett az említett, jódalapú szájvízzel öblögetniük. A jód kellő mennyiségű bevitele amúgy is fontos szerepet tölt be az immunrendszerünk normál működésében, a bakteriális, gombás és vírusos megbetegedések megelőzésében.

Bár az adatok igen lelkesítőek, egyelőre nem tisztázott a jód jótékony hatásának valódi mechanizmusa, épp ezért a szakértők egy hat hónapos időtartamú vizsgálattal folytatják a kutatást, melynek témája a koleszterinszint mellett az ínygyulladás és annak enyhítése lesz. A vállalat ügyvezető igazgatója, Phyllis Siegel hozzátette, az iCLEAN névre keresztelt termék a vizsgálatok befejeztével mihamarabb elérhetővé válik a tengerentúli piacon.

Item added to cart.
0 items - Ft