Vadász Viktória a Fogászat Arca 2015-ben

Babamosoly Pályázatunk célja évről évre ugyanaz: szeretnénk, ha minél több emberhez jutna el az üzenet: a fogászati problémák megelőzhetők, csak idejében el kell sajátítanunk a megelőzéshez szükséges módszereket. Idei Babamosoly Pályázatunkon is közönségszavazással dőlt el a Fogászat Arca cím sorsa, melyet 2015-ben Vadász Viktória Emerencia tudhat magáénak.

vadasz viktoria emerencia fogaszat arca

GYERMEKKORI SZÁJÁPOLÁS

A gyermekkori fogszuvasodás világméretű problémává nőtte ki magát, hiszen nem csak Magyarországon, de más, fejlettebb országokban is egyre gyakrabban jelentkeznek a gyermekek egészségére és lelkére egyaránt ártalmas fogászati panaszok.

Ennek hátterében főként modern étkezési szokásaink állnak: a gyermekek túl korán kezdenek el cukros, szénhidrátokban gazdag italokat és ételeket fogyasztani, ami a fogazatukon hamar nyomot hagy.

(X) hirdetés

A táplálkozási szokások megváltoztatása mellett (pl. cukros teák, üdítők mellőzése, cukorkák, édességek kiiktatása) már az első tejfog megjelenésétől oda kell figyelni a gyermekek mindennapos szájhigiéniájára.

0 és 2 éves kor között naponta egyszer, 2 éves kortól már naponta kétszer kell fogat mosnia a gyermekeknek. A fogmosáshoz válasszunk puha sörtéjű babafogkefét és gyermekek számára kifejlesztett babafogkrémet!

Nem elég azonban csak elvárni, hogy gyermekünk magától értetődőnek tekintse a fogmosást, nekünk is jó példával kell járni előtte és naponta kétszer ugyanúgy fogkefét kell ragadnunk, mint ahogy azt tőle szeretnénk.

(X) hirdetés
Viki, a Fogászat Arca rendszeresen szereti mosni a fogait.
Viki, a Fogászat Arca rendszeresen szereti mosni a fogait.

BABAMOSOLY PÁLYÁZAT 2015

Idén magas létszámmal, összesen 61 kedves gyermekmosollyal indult meg versenyünk, ami 2015. október 5-től 2015. október 15-ig tartott. Hivatalos Facebook oldalunkon a gyermekek több ezer szavazatot gyűjtöttek, ezzel százezres elérést biztosítva kezdeményezésünknek.

A játékban részt vevő gyermekek (abc rendben): Ballai Márton Domokos, Balog Benett, Bodnár Léna Rebeka, Bodovics Florina, Bognár Márk, Borbély Boglárka, Borjus Zoé, Burg Friderika, Czindricz Máté Nimród, Demeter Péter György, Demku Bence, Elekes Barbara Panna, Farkas Hunor, Farkas Mia, Ferenczi Amanda Patrícia, Fibi Emma Viktória, Figlár Olivér Ferenc, Furó Balázs Ákos, Fürdős Luca, Gábor-Koltai Zita, Gönczi Abigél, Hortobágyi Léna, Horváth Annamária, Iván Enikő Noémi, Jaksa Jázmin, Janószky Jázmin Lenke, Jázmin, Keller Emma, Kiss Kitti, Kiss Szófia Éva, Knódel Szofia, Kovács Levente Péter, Kovács Luca Kincső, Köteles Anna, Márton Alex, Márton Lora, Mikos Lili Zorka, Molnár Anna Emma, Móni Kristóf, Móni Zsolt, Muhi Máté, Musa Bella, Nagy Liza Szonja, Nagy Richárd, Ondi Viktória, Orosz Gergő, Prokaj Maya, Sandi Patrik Zoltán, Sánta Bence, Schwarcz Illés, Spander Levente, Szabó Jázmin Boglárka, Szabó Zselyke, Szlatinszky Noé, Szommer Kamilla, Török Jázmin, Vadász Viktória Emerencia, Vágási Bianka Emese, Váradi Jázmin Dorina, Varga Brigitta, Visnyár Kira Ágnes.

A tíznapos szavazási időszak leteltével Facebook közösségünk az alábbi gyermekeknek ítélte a dobogós helyezéseket:

1. Vadász Viktória Emerencia
2. Horváth Annamária
3. Orosz Gergő

Viki igazán jó kedélyű, mosolygós kislány.
Viki igazán jó kedélyű, mosolygós kislány.

FOGÁSZAT ARCA 2015 – VADÁSZ VIKTÓRIA

Viki igazi nagycsaládban él Hajdúnánáson, szüleivel és hét testvérével, Jánossal, Tamarával, Patrikkal, Katrinnal, Tatjánával, Viktorral és Jázminnal.

Viki imád a szabadban játszani és a testvéreivel csintalankodni, házi kedvencei egy nyuszi és egy papagáj.

Igazi kis hölgyről van szó, aki szereti a fürdést és pancsolást, bár a fésülködés és a hajmosás néha feladja a leckét a szülőknek.

Szerencsére Vikinek nem okoz gondot a fogmosás, sőt, szülei szerint néha már túlzásba is viszi a szájápolást. Tejfogai mind előbújtak már és még semmilyen fogászati panasszal nem kellett szembesülnie Vikinek, akinek fogai szépek és egészségesek.

Reméljük, Viki később is megtartja szájápolási szokásait és minél tovább sikerül megőriznie tejfogai, majd később maradófogai egészségét.

vadasz-viktoria

Item added to cart.
0 items - Ft