Újabb világrekord fogászati szűrővizsgálat kategóriában

Manilában, a Fülöp-szigetek fővárosában nem mindennapi rekord született: nyolc óra alatt több ezer beteg általános fogászati szűrővizsgálatát végezték el, méghozzá egyetlen helyszínen. Ezzel az országnak sikerült megdöntenie India rekordját, ott három évvel korábban 3 377 embert tudtak megvizsgálni – adta hírül a Dental Tribune online szaklap.

A Guinness adatai szerint 2012. július 7-én nyolc óra leforgása alatt több mint 4 100 fő vett részt a Manila városában megrendezett fogászati állapotfelmérésen. A belgyógyászati szűrővizsgálatokkal egybekötött rendezvénnyel több világrekordot is sikerült beállítania az országnak: itt ment el a legtöbb ember vércukor- és vérnyomásmérésre is, így az egyidejűleg felállított, három rekorddal világelső lett a délkelet-ázsiai ország.

Az abszolút rekordernek mégsem ők, hanem az indiaiak számítanak, a Fülöp-szigetekhez képest tizennégyszer magasabb lélekszámú országban 2009-ben 66 322 fő jelentkezett fogászati vizsgálatra, ám ekkor több helyszínen is folyt a munka.

(X) hirdetés

A manilai rekordhoz több mint 1 000 egészségügyi dolgozóra (részben fogorvosokra és fogászati asszisztensekre) volt szükség. A megmozdulás mögött az 1914-ben alapított Church of Christ keresztény szervezet állt, ami kétmillió követőjével és kilencven országba kihelyezett képviseletével a mai legnagyobb független keresztény szervezetnek számít Ázsiában.

Item added to cart.
0 items - Ft