A tökéletes szájápolás lehetséges!

Fogaink egészségének megőrzése alapvető szükségletünk. De hogyan érhetjük el a tökéletes szájhigiéniát?

A profi szájápolás legjobb bizonyítéka, ha fogmosáskor nem vérzik az íny. Ellenkező esetben élnünk kell a gyanúval, hogy valahol hibázunk. Az ínyvérzés és ínygyulladás ugyanis akkor alakul ki, amikor az íny hosszabb ideig érintkezik baktériumokkal (bakteriális plakk formájában). Ráadásul ezek a háborítatlanul szaporodó baktériumok okozzák a fogszuvasodást is. Ne várjunk a fogfájásig, változtassunk szokásainkon időben!

P302_Curaprox_kiwi

A helyes szájápolás titka a jó fogmosási technika és a megfelelő tisztító eszköz kiválasztása. A fogmosás lényege, hogy ne csak a fogak felszínéről, hanem az ínyszéli barázdából is távolítsuk el a lepedéket. Az ínyszéli barázda (sulcus) a fogak és íny találkozásánál található apró „árok”,ami a kártékony baktériumok melegágya. Fogmosáskor ezért különösen oda kell figyelni ennek a területnek a rendszeres tisztítására. A leghatékonyabb fogmosási technika, ha a fogkefét kb. 45°-os szögben tartjuk úgy, hogy a szálak merőlegesen jussanak be ebbe a résbe, és körkörös mozdulatokkal távolítsuk el a lepedéket.

(X) hirdetés

CS_5460_Farbkreis közepes 21

Eszköz tekintetében nagyon fontos, hogy egy kíméletes, mégis alaposan tisztító fogkefét válasszunk. Hazánkban sajnos még mindig elterjedt a „sikáld erősebben, tisztább lesz” szemlélet, ami nemcsak hibás, hanem káros is, hiszen visszafordíthatatlan sérüléseket okozhat a fognyakaknál. A lényeg, hogy egy sűrű és puha fejű fogkefét használjunk, amelynek sörtéi nem hagynak ki egyetlen négyzetmillimétert sem, és belesimulnak az apró résekbe is. Erre tökéletes példa a svájci CURAPROX CS 5460 fogkefe, amely 5460, rendkívül puha Curen® szálat tartalmaz.

Curaprox CPS fogköztisztító szettA rendszeres szájápolásnak része kell, hogy legyen a fogközök rendszeres tisztítása is. Ezeket a területeket – minden igyekezetünk ellenére – sem a fogkefe, sem a szájvíz nem képes hatékonyan plakkmentesíteni. Ezért ideálisak az ún. interdentális eszközök, pl. a fogselyem és a különböző fogköztisztító kefék. Utóbbiak előnye, hogy csak a megfelelő formát és méretet kell kiválasztani az egyszerű használathoz. A CURAPROX CPS fogköztisztító termékcsalád ezen a téren is nagyot alkotott, érdemes megismerkedni a termékekkel. A www.sagerdental.hu weboldalon a használat módjáról is találhatunk hasznos információkat.

A fogápolási arzenál természetesen a különböző szájöblítőkkel és fogkrémekkel lesz teljes. Ha eddig is a svájciak mellett tettük le a voksunkat, folytassuk velük! Különböző ínyproblémák esetén használjuk a CURASEPT ADS termékcsalád tagjait. Ezek a készítmények klórhexidint tartalmaznak, ami a ma ismert leghatékonyabb plakkbaktérium-ellenes hatóanyag. Nemcsak elpusztítja a meglévő baktériumokat, hanem meg is akadályozza az újraszaporodásukat úgy, hogy a szájnyálkahártyán és a fogakon megtapadva, 8-12 órán keresztül folyamatosan fejti ki a hatását.

(X) hirdetés

curasept_termekek

Sajnos a klórhexidinnek lehetnek kellemetlen mellékhatásai, mint a fogak sárgás, barnás elszíneződése és esetenként ízérzékelési zavar. Azonban a CURASEPT ADS termékcsalád speciális összetételének köszönhetően lényegesen ritkábban fordulnak elő ezek a tünetek. A CURASEPT ADS szájöblítő termékcsalád tagjai különböző koncentrációban kaphatóak, és kiváló párt alkotnak a CURASEPT ADS gél fogkrémekkel, amelyek a hagyományos fogkrémekkel ellentétben nem tartalmaznak sodium-lauryl-sulfate-ot (röviden SLS), ami gátolná a klórhexidin hatékonyságát. Így használatuk együttesen javasolt a tökéletes mosoly eléréséért!

P156_NLC_CURAPROX_KEPEK_312x148

(X)

Item added to cart.
0 items - Ft