hirdetés (X)

Terápiás kutya a fogászaton – Segítség a betegeknek

2015-04-26T16:42:34+00:00 2015. április 27.|Fogászati félelem, Megelőzés|

A michigani Holland városában olyan speciális fogászati rendelő üzemel, ahol nem csak fogorvos és asszisztens tartozik a személyzethez, hanem egy képzett terápiás kutya is, akinek kulcsfontosságú szerep jut a praxisban. Baci már hét éve segít a fogászatra érkező pácienseknek, hogy nyugodtabban érezzék magukat a kezelés előtt és alatt is.

Baci segít ellazulni a betegeknek és jó hangulatot biztosít a fogászaton. /Kép: Fox 17/

Baci segít ellazulni a betegeknek és jó hangulatot biztosít a fogászaton. /Kép: Fox 17/

Bár a képzett kutyák kapcsán legtöbbször a rendőrkutyák vagy a katasztrófák során bevetett mentőkutyák jutnak az eszünkbe, ma már megannyi területen hasznosítható a kutyákban lakozó ösztön és értelem.

A legjobb példa erre az ösztönös segítőkészségre Baci, az amerikai Holland városában élő drótszőrű foxterrier, aki egy fogászaton dolgozik.

Dr. Piero elmondása szerint Baci legfőbb feladata, hogy üdvözölje a fogászatra érkező betegeket és segítsen nekik ellazulni. A gyerekek és a felnőttek is imádják a kutyust, ottléte igazi üzleti előnyt jelent a fogorvos számára.

hirdetés (X)

A szakember évekkel ezelőtt szeretett volna valami olyan dolgot bevezetni a praxisába, amitől a betegeinek könnyebb ellazulni, így kerülhetett kutya a fogászatra. Baci képzett terápiás állat, aki már 7 éve dolgozik, így pontosan tudja, mikor van szükség a segítségére.

„Megérzi, mikor ideges egy páciens, ilyenkor odamegy a székhez és egyből segít. Van, hogy felteszi a mancsát a betegre vagy előfordul, hogy odanyomja a fejét, így a páciens megsimogathatja. A közöttük létrejött kapcsolattól a kezelésre váró beteg vérnyomása csökkenni kezd, és szépen megnyugszik.”

Dr. Piero asszisztense, Debrah Ryder is nagyon szereti Baci-t, aki rendszeresen segíti az ő munkáját is. „Ha bejön egy beteg a rendelőbe és megkérem, hogy üljön be a székbe, mielőtt még lehetőségem lenne szólni, Baci megy és ugatással jelzi Dr. Piero-nak, hogy munkája van, majd szépen, mint egy juhászkutya, beterelgeti a doktor urat a kezelőbe.”

Nem csoda, hogy ennyi év szakmai tapasztalat után Baci fontosnak tartja saját fogai egészségét is: „Teljesen magától szokott rá a dologra, minden nap meg kell mosnunk a fogait, amit már magától kér, közvetlenül azután, hogy evett valamit.”

További kérdéseid vannak?
A Fresh24Dental szakértői 24 órán belül válaszolnak kérdéseidre!

Kérdezd szakértőinket! 

A Fresh24Dental fogorvosai 24 órán belül válaszolnak! 

Kérdezd szakértőinket! 

A Fresh24Dental fogorvosai 24 órán belül válaszolnak!