Tavaszi mosolyreform – Készüljünk fel a nyári hónapokra!

Mindannyiunk életébe beköszöntött a tavasz, egyre több napsütés és boldog mosoly övez minket. A téli hónapok után nem csak a természet, szervezetünk is megújulásba kezd, így fogainknak is érdemes megfelelő törődést, ápoltságot biztosítani.

egeszseges fogak

Hogyan készítsük fel fogainkat a nyári hónapokra?

Nyáron a legtöbben nagy figyelmet szentelünk a pihenésnek, kirándulásnak. A fiatalabb korosztály ilyenkor önfeledten vág bele a szórakozásba, míg az idősebb korosztály utazással, lazítással szereti tölteni a nyári hónapokat. Ebben az időszakban különösen bosszantó lehet egy begyulladt fog, meglazult korona vagy kieső fogtömés, ezért jó, ha előre felkészítjük fogainkat a zavartalan pihenésre.

(X) hirdetés

– Fogszuvasodás, fogtömések ellenőrzése

Lehet, hogy már korábban észrevettünk egy kisebbnek tűnő szuvasodást valamelyik fogunkon, esetleg a fogorvosunk már említette, hogy ezt vagy azt a fogunkat be kellene tömni. Érdemes a nyári hónapok előtt túlesni a töméseken, ráadásul ilyenkor azt is ellenőrizheti kezelőorvosunk, hogy nincs-e meggyengült fogtömésünk vagy másodlagos fogszuvasodásunk (ilyenkor a meglévő fogtömés mellett indul újra a szuvasodás).

– Fogkő eltávolítása

(X) hirdetés

Félévente, évente legalább egyszer érdemes eltávolíttatni a felgyülemlett fogkövet, lerakódásokat a fogazatunkról. Ezzel nem csak a fogszuvasodás vagy az íny gyulladása előzhető meg, de a kellemetlen lehelettől sem kell tartanunk a nyaralás, bulizások során.

– Fogérzékenység kezelése

Ha hidegre vagy melegre érzékenyek a fogaink, érdemes utánajárni, hogy mi okozza a fogérzékenységet. Gondoljunk csak bele, mennyi jéghideg üdítőt, fagylaltot, frissítőt fogyasztunk nyáron, ilyenkor valódi kellemetlenséget okozhat egy vagy több érzékeny fog.

– Fogszabályozás

Ha fogszabályozásra adjuk a fejünket, érdemes már tavasszal nekikezdeni az előkészületeknek. Lehet például, hogy esetünkben szükség van valamely fog(ak) eltávolítására a fogszabályozó készülék felhelyezése előtt. Ha az előkészületeken túl vagyunk, jöhet a fogszabályzó, amivel a nyári hónapokban épp elég időnk van „összeszokni”, így mire jön a szeptember, már kényelmesen, természetesen viselhetjük fogszabályzónkat.

– Koronák, fogpótlások ellenőrzése

Egy mozgó fogpótlás vagy egy korona alatt begyulladó fog igen sok kellemetlenséget okozhat tulajdonosának, ezért jobb, ha fogorvosunkkal megnézetjük, megfelelő állapotban van-e fogpótlásunk. Nyaralás során senkinek nincs kedve azzal foglalkozni, hogy találjon egy megbízható fogorvost, ráadásul az esetleges fogászati kiadásokat is jobb, ha nem a szabadság idejére ütemezzük.

– Implantátumok beültetése, bölcsességfog eltávolítása

Mivel mind az implantátumok, mind pedig egy eltávolított bölcsességfog utáni seb gyógyulása is időt vesz igénybe, praktikus lehet, ha a nyári hónapok előtt tudjuk le az ilyen típusú beavatkozásokat. Az implantátumoknak 3-6 hónap a csontosodási ideje, ezért jól járhatunk, ha most beültetjük őket, így szeptemberben már a tökéletesen gyógyult műgyökérrel dolgozhat a fogorvosunk.

Item added to cart.
0 items - Ft