hirdetés (X)

A szájüregi rák leggyakoribb tünetei

2018-10-11T11:29:23+00:00 2018. október 11.|Fogászati panaszok, Szájüregi rák|

A szájüregi rák tünetei könnyen észrevehetők, feltéve, hogy szakértő vizsgálja meg az érintett területet. Előfordulhat például, hogy egy hétköznapinak tűnő, nem múló sérülés a szájüregi daganatos megbetegedés első tünete, melyet azonban hatékonyan kezelhetünk, ha idejében felismerjük.

 szajuregi rak tunete

A szájüregi rák első tünete lehet a fehér vagy vörös folt, fekély megjelenése a nyelven, az arc belső felén vagy az ajkakon. Természetesen más okból is alakulhat ki afta vagy hámsérülés a szájüregünkben, ezért nem kell mindjárt megijednünk, a probléma azokkal az elváltozásokkal van, melyek két-három héten belül sem gyógyulnak meg. Ennyi idő után már érdemes szakorvoshoz fordulni a problémánkkal, nem szabad megvárni, hogy súlyosbodjon a helyzet.

Fontos, hogy rendszeresen vegyünk részt fogászati ellenőrzésen, ilyenkor a fogorvos idejében észrevehet bármilyen rendellenességet a szájüregünkben, amire mi nem is figyelnénk fel. Az önellenőrzés bár fontos, a fogorvosok sem véletlen használnak tükröt a vizsgálat közben, hiszen csak így fésülhető át tökéletesen a száj minden apró területe. Jó hír, hogy az időben észlelt szájüregi daganatos betegségek az esetek 90 százalékában gyógyíthatók.

További kérdéseid vannak?
A Fresh24Dental szakértői 24 órán belül válaszolnak kérdéseidre!

Kérdezd szakértőinket! 

A Fresh24Dental fogorvosai 24 órán belül válaszolnak! 

Kérdezd szakértőinket! 

A Fresh24Dental fogorvosai 24 órán belül válaszolnak!