A szájüregi baktériumok etnikumonként eltérőek lehetnek

Az Ohio Állami Egyetem által közzétett tanulmány szerint a szájüregben élő baktériumok nem minden ember esetében azonosak, azt jelentősen befolyásolhatja az egyén származása, etnikuma is.

Összesen 192 önkéntestől vettek mintát a kísérlethez, melyben fehér, kínai, latin-amerikai és fekete etnikumú személyeket vizsgáltak. Összesen négyszáz különféle baktériumfajtát sikerült azonosítani, ám ezek közül csak száznegyvenkilenc baktériumfaj volt jelen minden egyes jelentkező szájüregében.

Az Ohio Állami Egyetemen dolgozó szakemberek szerint a származáson alapuló különbözőségek tökéletesen bizonyítják, hogy egyetlen általános szájápolási terv nem lehet alkalmas minden ember kezelésére, ennél jóval személyre szabottabb terápiára van szükség.

(X) hirdetés

Purnima Kumar, a kutatás vezetője hozzátette: „Tudjuk, hogy az elfogyasztott ételek fajtái és a szájhigiéniánk határozza meg, hogy milyen baktériumok maradnak életben a szájüregünkben, ezért olyan fontos a fogmosás és a fogselymezés. Hogy a genetikai jellemzőink ugyanilyen fontosak-e? Igen, lehetséges. Nincs két teljesen egyforma ember; a szájüregünk sajátossága az ujjlenyomatunkéhoz hasonlóan egyedi.”

Item added to cart.
0 items - Ft