Szájápolás Világnapja 2016 – Március 20. a fogaid napja!

Március 20-a hivatalosan is a Szájápolás Világnapja. Ezen a napon a világ figyelme a szájüreg egészségére és a mindennapos szájápolás fontosságára irányul, hiszen régóta tudjuk már, hogy szájüregi betegségeink tetemes részét pofonegyszerűen megelőzhetjük, méghozzá otthon a fürdőszobában. Napi 2×2 perc és nem kell többé félnünk a fogorvostól!

 szajapolas-vilagnapja

Naponta 2×2 perc fogmosás. Ugye milyen egyszerűen hangzik? A legtöbben mégis gyártunk rá kifogásokat, hogy épp miért nem érünk rá vagy miért nincs hangulatunk fogat mosni.

Létezik egy amerikai mondás, miszerint „csak azt a fogadat mosd meg, amelyikre szükséged van”. Elgondolkodtató, nemde? Hiszen mindegyikre szükségünk van, mi azonban gyakran nem szentelünk elegendő figyelmet fogaink, fogínyünk és fogközeink tisztán tartására.

(X) hirdetés

Ahelyett, hogy hosszasan és tudományosan ecsetelve meg akarnánk bárkit is győzni a szájápolás fontosságáról, inkább összegyűjtöttük a mindennapos szájhigiénia fenntartása melletti érveket és ellenérveket. Lássuk!

SZÁJÁPOLÁS ÉRVEK

– Napi 2×2 perc fogmosás a napom 3%-át teszi ki, miért ne fordítanék ennyi figyelmet a fogaimra?

– Ha rendszeresen fogat mosok, megelőzöm a fogszuvasodás kialakulását, így nem lesz szükségem fogfúrásra, fogtömésre és gyökérkezelésre.

(X) hirdetés

– Ha mindennap megtisztítom a fogközeimet, nem lesz ínygyulladásom és fogkövem, így a leheletem is sokkal üdébb marad.

– Mivel mindennap megtisztítom a fogaimat és nincsenek panaszaim, a fogorvost sem félek meglátogatni félévente.

– Jó szájhigiéniámmal megelőzöm a szívbetegségek és bizonyos daganatos betegségek kialakulását, szervezetem egészséges marad.

– 3 havonta lecserélem a fogkefémet, így nem juttatom be a szájüregembe újra és újra az egyszer már eltávolított bacilusokat.

 

SZÁJÁPOLÁS ELLENÉRVEK

– Napi 4 percet kell rászánnom a napomból. Túl sok!

– Jobb, ha a fogaim felülete érdes és lepedékes.

– Inkább nem bajlódom a fogköztisztítással, azt úgyse látja senki.

– Nem számít, ha elsárgulnak a fogaim.

– Nem bajlódom a fogmosással, elég, ha bedobok egy rágót!

– Háromhavonta nem vásárolok új fogkefét, elég jó még a régi, csak kicsit állnak szét a sörtéi.

Item added to cart.
0 items - Ft