Soha ne felejts el fogat mosni és fogselymezni!

Képtelenség elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a fogmosás és hogy ugyanilyen jelentősége van a fogközök tisztításának is. Sajnos tapasztalatból tudjuk, hogy míg az előbbi fontosságát a többség úgy-ahogy el is fogadja, addig utóbbiról sokan még nem is hallottak. Pedig a későn észlelt, például a két fogfelszín között kialakuló fogszuvasodást csak úgy lehet megelőzni, ha fogközeink tisztítását is beépítjük a napi rutinunkba.

Egy hat éve készült tanulmányban a szakemberek azt is kifejtik, miért ilyen fontos ez a két mindennapos cselekvés szájüregünk egészségének szempontjából. A fog és a nyelv tisztán tartása, ha a fogközök tisztításával is kiegészül, akár 38 százalékkal csökkentheti az ínyvérzést, sőt a kellemetlen szájszagot is megszüntetheti.

„A fogínyvérzés és a rossz lehelet az első és egyben legszembetűnőbb jele a rossz szájhigiéniának. Ahhoz, hogy megóvjuk magunkat az ínybetegségektől és a fogszuvasodástól, nem csak otthon kell megfelelő szájápolási rutint bevezetnünk, de a rendszeres fogászati ellenőrzésről sem feledkezhetünk meg” – mondja Walter A. Bretz, a kutatást végző New York-i orvoscsoport vezetője.

(X) hirdetés

Az is előfordulhat, hogy bár mi magunk rendszeresen és lelkiismeretesen tisztogatjuk szájüregünk legelrejtettebb zugait, ám mégis fogínyvérzéstől vagy rossz lehelettől szenvedünk. Ilyen esetben mielőbb forduljunk szakemberhez, mert a probléma hátterében komolyabb, ám kezelhető okok állnak, melyekre azonban érdemes odafigyelni a későbbi súlyosbodó panaszok miatt.

Item added to cart.
0 items - Ft