Segítség a helyes fogápoláshoz – Fogászati roadshow 2014

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fogászati szűrőbusza az OTP Bank Fogászati Roadshow keretében évek óta járja az országot. A Szolgálat önkéntes fogorvosai a korábbi évekhez hasonlóan idén is több vidéki városban, a fővárosban és Erdélyben biztosítanak ingyenes fogászati szűrést, kezelést és szaktanácsadást gyermekek részére. Idén a programhoz csatlakozott a Colgate-Palmolive Magyarország is. A cég a vizsgált gyerekeknek fogkefét és fogkrémeket ajándékoz, segítve ezzel a helyes fogápolási szokások kialakítását.    

gyermekmento fogaszat
Kép: Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat – Gordon Eszter, Bach Máté

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat által működtetett mozgó fogászati rendelő az OTP Bank jóvoltából 1995 óta áll a Szolgálat rendelkezésére. A rendelőben a szervezet önkéntes fogorvosai ingyenes fogászati szűrést, kezelést, szaktanácsadást és szájhigiéniai felvilágosító munkát végeznek.

Az autóbuszban kialakított mozgó fogászati rendelővel a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat gyermekek számára biztosít térítésmentes komplex fogászati szűrést. További cél a gyerekek fogápolási és szájhigiéniés felvilágosítása, szaktanácsadás, és nem utolsó sorban a fogorvostól, a fogászati vizsgálattól való félelmek leküzdése, mindez persze játékos módon. A roadshow helyszínein arcfestők és kézművesek szórakoztatják a várakozó kicsiket és nagyokat.

(X) hirdetés

A roadshow idei első négy helyszíne az önkéntes orvos csoport májusi egyhetes erdélyi útján volt, illetve Magyarországon április 4-5-én, Kisvárdán az Életmód- és Családi Nap, április 10-én a BME Kármán Tódor Kollégiumában szervezett Egészségnap, április 19-én az Álomautó húsvéti rendezvénye és május 24-25-én a Gyermekmentő Szolgálat kétnapos ingyenes Gyermeknapja a budapesti Városligetben. A Városligeti Gyermeknapon az OTP Bank Kalandpark területén a bank érdekes programmal, játékokkal, ajándékokkal, arcfestéssel és kézműves foglalkozással várta az eseményre kilátogató több tízezer gyermeket és szüleiket.

Az OTP Bank Fogászati Roadshow további időpontjai és helyszínei:

2014. május 28., szerda
„Bank a Parkban”, 8-16 óra
5100 Jászberény, Lehel vezér tér 28.

(X) hirdetés

2014. május 29., csütörtök
Jászberény Város Óvodai Intézménye, 9-16 óra
5100 Jászberény, Bajcsy-Zsilinszky u. 10.

2014. június 1., vasárnap
Diabetes Nap, 10-17.30 óra
Budapest, Margitszigeti Atlétikai Centrum

2014. június 3-4., kedd-szerda
Pécs, 9-16 óra
ÁNK Agora, Apáczai Csere János tér 1.

2014. június 12., csütörtök
Hencidai Általános Iskola, 10-15 óra
4123 Hencida, Csokonai u. 2.

2014. június 13., péntek
Esztár, Irinyi Általános Iskola,  8.30-12.30 óra
4124 Esztár, Petőfi u.4/b

2014. június 15., vasárnap
OTP-MOL Bozsik Tanévzáró, 9-17 óra
Globall Football Park (2089 Telki, Szajkó u. 39.)

2014. szeptember 26-28., péntek-vasárnap
Nemzetközi Díjlovas és Lovasterápiás Verseny, 9-17 óra
Gyermekmentő Szolgálat Fóti Lovasterápiás Központja, Fót, Vörösmarty tér 1.

2014. október. 5-10., vasárnap-péntek
Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat önkéntes orvos csoportjának útja
Erdély

A Gyermekmentő Szolgálat és az OTP Bank célja, hogy 2014-ben is legalább annyi fogászati szűrést végezzenek, mint a korábbi években. A fogorvosi buszban dolgozó orvosok tavaly összesen több mint 6000 magyarországi és határon túli iskolás és óvodás gyermek fogait vizsgálták és tartottak nekik szájhigiénés felvilágosítást. A szűrések eredményei alátámasztották, hogy mennyire fontos a felvilágosítás, a megelőzés és a helyes fogápolás tanítása.

A fogorvosi busz idén májusban részt vett a Gyermekmentő Szolgálat májusi erdélyi gyógyító körútján, ahol ez alkalommal elsősorban csíkmenasági gyerekek fogazatát vizsgálták.

A Gyermekmentő Szolgálat önkéntes orvosai és fogorvosai legközelebb 2014. október 5-10. között utaznak Erdélybe a Szolgálat egészségügyi programja keretében.

Item added to cart.
0 items - Ft