November: A szájüregi rák elleni küzdelem hónapja – Segítsünk együtt!

Korai diagnózis mellett a szájüregi rákos megbetegedések kilencven százaléka gyógyítható, ám a gyakorlatban kevesen jutnak el időben a szakorvoshoz. Hazánkban a tíz leggyakoribb daganatos megbetegedés között találjuk a szájüregi rákot, így nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy milyen lényeges a rendszeres szűrővizsgálatokon való részvétel. November hónapban segítsünk együtt a betegség elleni küzdelemben!

szajuregi rak elleni kuzdelem honapja

Az Egészségügyi Világszervezet adatai alapján Magyarország első helyen áll a diagnosztizált szájüregi daganatos megbetegedésekben. Bár férfiakat gyakrabban érint a betegség, mint nőket, ma sajnos már a fiatal lakosság is egyre veszélyeztetettebb. Pedig a szájrák hatékonyan kezelhető, tízből kilencszer teljes gyógyulás érhető el.

November hónap világszerte a Szájüregi rák elleni küzdelem hónapja, mely kezdeményezéshez ettől az évtől Magyarország is csatlakozik. A Magyar Rákellenes Liga és a Merjmosolyogni.hu közös akciójaként november hónapban igyekszünk üzenetünket minél több emberhez eljuttatni, ezzel elősegítve a szűréseken való részvétel növekedését illetve adomány gyűjtését a szájüregi rákkal érintett betegek részére.

(X) hirdetés

[box]Neked nincs más teendőd, mint:
1.) megismerni a szájüregi rák tüneteit, lehetséges megelőzési módjait,
2.) részt venni egy rutin fogászati ellenőrzésen,
3.) ha van rá lehetőséged, egy telefonhívással vagy más adománnyal támogatni a Magyar Rákellenes Liga munkáját.[/box]

Adományozáshoz szükséges további információk:
– A Magyar Rákellenes Liga Adhat vonala: 13600/48 (egyetlen hívás díja bruttó 250 Ft)
– A Magyar Rákellenes Liga bankszámlaszáma: Raiffeisen Bank 12001008-00102329-00100000
– egyéb adományozási formákról (tárgyi eszközök, élelmiszer, szolgáltatások) itt tájékozódhat.

Item added to cart.
0 items - Ft