Nem lehet elég korán kezdeni

A kisgyermekek másolják az életükben fontos szerepet játszó felnőtteket, és ez érvényes a szájápolásra is. Fontos, hogy jó példát mutassunk!

P156_Curaprox_PR_babafogkefe_ILLUSZTRACIO

A szájápolás az első fog megjelenésével kezdődik. Már az első fogacska megjelenésekor játékos formában be kell vezetni a rendszeres fogápolást a kisbabánknál. Később, amikor már önállóan próbálkoznak, kitalálhatunk szerepjátékokat pl. adjunk nevet a fognak vagy találjunk ki egy történetet a hősről, aki legyőzi a fognyüvő manókat. Legjobb, ha a fogmosás az esti lefekvéshez készülődés szerves része, és mindennap ugyanazt a rutint követve zajlik. A kisgyerekek hamar megtanulják, hogy addig nincs esti mese, amíg alaposan meg nem mosták a fogaikat. Az is nagyon fontos, hogy mindig megdicsérjük gyermekünket a szorgalmas fogmosásért.

FOGZÁS

(X) hirdetés

Talán meglepő, de már a fogzás kezdetekor sokat tehetünk csemeténk egészséges fogazatáért. Ugyanis nemcsak a kibújt, hanem az éppen áttörni készülő tejfogakról is gondoskodhatunk egy jól megválasztott babarágóka segítségével. A profi babarágók speciális kialakításuknak köszönhetően többfajta rágófelülettel rendelkeznek, és eredendően nem tartalmaznak semmiféle egészségre káros anyagot. Ha a svájci CURAPROX babarágókát választjuk, akkor nem csak a fogzással járó fájdalmakat enyhíthetjük, hanem remek játékot is adunk a kicsi kezébe, ami nemcsak szájápolási segédeszköz, hanem csörgő és ínymasszírozó is egyben.

Curaprox Babarágóka - Csörgő és ínymasszírozó egyben.

TEJFOGAK

Curakid 4260 gyermekfogkefe - Kíméletes, de alapos tisztítás

A tejfogaknak nagyon fontos feladatuk van, meghatározzák a maradandó fogak helyét, segítik a beszéd kifejlődését és támogatják a fogsor és az orca megfelelő formájának kialakulását. Ahogy kibújnak az első tejfogak, úgy lehet megismertetni kisgyermekünket a fogkefével is. Először csak játékként, hogy megbarátkozzon vele, aztán később magyarázattal, tanító szándékkal. Kezdetben a szülő feladata tisztítani a kicsi fogait, de lassan át kell engedni az irányítást. Ehhez remek segítség a CURAPROX CURAkid 4260 baba fogkefe, amely 4260 speciális Curen® szállal készül. A pici, gumival borított kefefej és a rendkívül puha, sűrű csomózású kefefej gyakorlatilag kizárja a sérülés kockázatát, miközben alaposan tisztít.

(X) hirdetés

CSONTFOGAK

Fogváltáskor különösen fontos, hogy gyermekünk megtanulja önállóan, DE helyesen tisztítani új, maradandó fogait. Ebben az időszakban még mindig nagyon fontos a szülő szerepe: P156_Curaprox_PR_gyerek_330x250ILLUSZTRACIOfolyamatosan figyelemmel kell kísérni a gyermek szájápolását, rendszeresen ellenőrizve, szükség esetén újra megmutatva a mozdulatokat, motiválva a fogmosást. A kisiskolásoknak kifejlesztett CURAPROX Sensitive Young fogkefe rövidebb nyaka és lekerekített formájú, kis kefefeje segít abban, hogy a gyermek a fogkefével minden fogfelszínt könnyen elérjen a szájában. Az egyedülálló Curen® szálak különösen gyengéden és hatékonyan tisztítanak anélkül, hogy felsértenék az ínyt.

A megfelelő szájápolási szokások átadása nagy türelmet és kitartást igényel, de egyben nagyon hálás feladat. Ha gyermekünk számára egészen pici kortól kezdve a napi rutin részévé válik a fogápolás, akkor sok későbbi, fájdalmas problémától fogjuk megóvni, ami kevesebb sírós arcocskát jelent, és a lehetőséget, hogy akár egy életen át megőrizhetik gyermeki mosolyukat.

További részletek: www.sagerdental.hu, www.tokeletesszajapolas.hu, www.facebook.com/tokeletes.szajapolas

(X)

Item added to cart.
0 items - Ft