Márciusban kezdődnek az idei egészségügyi bértárgyalások

Márciusban indul az idei bértárgyalás az egészségügyben – közölte az egészségügyi államtitkárság kedden az MTI-vel. Tájékoztatásuk szerint Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár kedden, a magyar ápolók napján tartott ünnepségen jelentette be, hogy március 7-én kezdődnek a szakmával az idei bértárgyalások, amelyek keretében az államtitkárság „célzottan oda fog figyelni azokra, akik kimaradtak vagy arányaiban nem megfelelően részesültek a tavalyi bérfejlesztésből”.

bertargyalas egeszsegugy 2013

Az Országgyűlés tavaly június 18-án fogadta el azt az egészségügyi salátatörvényt, amelynek legfőbb elemeként rögzítették az egészségügyi dolgozók visszamenőleges, illetve beépülő béremelését. Az egészségügyi béremelés megvalósulását szinte mindenki üdvözölte, de többen nehezményezték, hogy az emelés nem érintett mindenkit.

Szócska Miklós többször is elmondta, hogy a bérrendezés következő lépcsőjében a háziorvosok, a gyermek-háziorvosok, a területi ellátásra kötelezett fogorvosok és védőnők kerülnek sorra. Ennek nyomán tavaly novemberben 14 százalékkal növelték az egészségügyi alapellátás alapfinanszírozását is.

(X) hirdetés

Február 5-én a Weborvos egészségügyi portál Szócska Miklós államtitkár levelére hivatkozva írt arról, hogy az év elején kezdődő bértárgyalásokon már az ágazat összes dolgozójára kiterjesztené a béremelést az egészségügyi államtitkárság.

Forrás: MTI

Item added to cart.
0 items - Ft