Március 20. – A szájápolás világnapja

Fogászati és népegészségügyi szervezetek évről évre próbálják tudatosítani az emberekben, hogy ami a szájüregünkben történik, arra igenis oda kell figyelni. Ma már nem tehetjük meg, hogy figyelmen kívül hagyjuk azt a számtalan érvet, ami az egészséges fogazat és szájüreg mellett szól, arról nem is beszélve, hogy mennyi kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat egy kis odafigyeléssel, előrelátással.

szajapolas vilagnapja

A Merjmosolyogni.hu 2012 januárjában azzal az eltökélt tervvel született, hogy segítse a magyar lakosság szájhigiéniás szokásainak kialakítását, kellő információt nyújtva a szájüreget érintő betegségekről és azok megelőzéséről.

Munkánk létjogosultsága megkérdőjelezhetetlen, hiszen Magyarországon a világ más országaihoz hasonlóan a fogszuvasodás népbetegség. Nem vesszük észre idejében, nem kezeltetjük idejében, a legtöbb esetben pedig egészen addig várunk a fogorvosi ellátással, amíg az érintett fog/fogak már panaszokat okoznak.

(X) hirdetés

Nem csak a felnőttek, a gyermekek legalább annyira érintettek a szájüregi betegségekben, hiszen modern étkezési szokásaink miatt az elfogyasztott táplálék szénhidrátokban és cukrokban gazdag, ami támogatja a plakk képződést, az ínybetegségek és a fogszuvasodás kialakulását.

A szájüregi betegségek megelőzésében a legnagyobb munka magunkra hárul, hiszen csak mi ragadhatunk fogkefét naponta kétszer, hogy alaposan megtisztítsuk fogazatunkat a felhalmozódott lepedéktől és baktériumoktól, a szájüreg ugyanis nem képes az öntisztulásra.

Bár fogazatunk tisztán tartásának egyik leghangsúlyosabb része a fogköz-tisztítás lenne, mégsem figyelünk rá eléggé oda. Talán csak időpocsékolásnak tűnhet az esténként kézbe ragadott fogselyem vagy fogköz kefe, mégsem szabad megfeledkeznünk róla, hogy az ínygyulladás, a fogszuvasodás és a fogkőképződés nagyrészt ezeken a rejtett területeken alakul ki a leghamarabb.

(X) hirdetés

A szájápolás nem lehet sem életkor sem pedig pénztárca kérdése, hiszen már néhány ezer forintért kiváló minőségű szájápolási eszközökre tehetünk szert. Ha pedig napi szinten odafigyelünk szájhigiéniánkra, fogaink és fogínyünk állapotára, a féléves fogorvosi ellenőrzés sem jelent majd gondot, hiszen boldogan, elégedetten ülhetünk be az immáron barátságos, hívogató fogorvosi székbe.

Figyeljünk oda szájüregünk egészségére!

Item added to cart.
0 items - Ft