Lenyűgöző fotósorozat a rákbeteg modellről

A gyönyörű, fiatal kanadai modellnek 25 évesen kellett szembenéznie az állkapcsában kialakuló rosszindulatú elváltozással. Elizaveta Bulokhova vállalva a kezeléssel járó sebészeti beavatkozást, bátran megmutatta betegsége nyomait, hogy ezzel hívja fel a figyelmet a daganatos megbetegedések szűrésének fontosságára és önmagunk feltétel nélküli elfogadására.

Elizaveta Bulokhova /Fotó: Manolo Studios/
Elizaveta Bulokhova /Fotó: Manolo Studios/

Elizaveta Bulokhova (Ontario, Kanada) 25 éves korában, épp miután megtudta, hogy gyermeket vár, gyulladásra lett figyelmes állcsontjában, ami egyre kellemetlenebbé és fájdalmasabbá vált.

Sikeres modellkarrierjét felfüggesztve három biopszián esett át, mire megszületett a diagnózis: állkapocs oszteoszarkómától szenved, azaz a csontállomány rákos megbetegedésétől. Orvosai azonnali kezeléssorozatot indítottak.

(X) hirdetés

„Az első műtétem 16 órás volt és több kisebb műtét követte” – meséli a fiatal lány az amerikai People magazinnak. „Az állkapcsom helyreállításához a sebészek a jobb lábam szárkapocs csontjából csontszöveteket, a lábam, kezem, csípőm és vállam területéről pedig ideg- és bőrszöveteket választottak le.”

A lábadozás és teljes felépülés nagyon nehéz volt. „Újra kellett tanulnom járni. Tíz héten keresztül össze volt drótozva a két állkapcsom, így enni csak az orromba helyezett csövön keresztül tudtam. Nem tudtam beszélni, nem tudtam megmosni a fogaimat. Mindenhol csövek álltak ki belőlem.”

Elizaveta tudta, hogy a megjelenése drámaian meg fog változni a műtétek után. Keményen kellett dolgoznia, hogy el tudja fogadni új önmagát.

(X) hirdetés

„Egy ideig nem tudtam ránézni magamra. Megláttam az arcom egy tükröződő ablaküvegben, így két hétbe telt, mire mentálisan felkészítettem magam arra, hogy belenézzek egy tükörbe.”

Elizaveta Bulokhova /Fotó: Manolo Studios/
Elizaveta Bulokhova /Fotó: Manolo Studios/

Mostanra a fiatal modell megtanulta megszeretni a sebhelyeit és az új kinézetét.

„Mivel az orvosok a saját testemet használták, hogy újjáépítsék az arcom, hálásnak kell lennem a testemnek, amiért ilyen erős volt és megmentette az életemet. A sebhelyek azt jelentik, „túlélő”. Szeretem a sebeket. Szerintem gyönyörűek. Emlékeztetnek rá, hogy ne adjam fel, hogy szeressem magam és gondoskodjak önmagamról.”

Elizaveta erejének másik bizonyítéka az egészséges kisfia, Valentin. Az orvosok azt javasolták, hogy szakítsák meg a terhességet a kemoterápia miatt, de Elizaveta úgy döntött, hogy vár és kihordja a gyermekét addig, amíg már biztonságosan világra hozható császármetszéssel.

„Megmentette az életem és imádkoztam érte, hogy megszülessen” – mondja.

Bulokhova sikeres túlélését egy gyönyörű fotósorozattal ünnepelte (fotós: Manolo Ceron, smink: Julia Stone). Mivel a műtétek előtt sokat fényképezték, a modellnek nem jelentett gondot ismét kamera elé állni.

„Újra önmagam akartam lenni, úgy akartam érezni, hogy semmi nem változott és végre azt tehetem, ami a legboldogabbá tesz. A munkám az életem része volt, amit nagyon élveztem.”

elizaveta-bulokhova-0-435

Az elkészült fotók retusálás nélkül készültek, Elizaveta pedig büszke rájuk és az elővillanó sebhelyekre.

„Valósághű képek. Ez az új én – nincs mit takargatnom. A rák vacak, és nagyban befolyásolta a kinézetemet, de az önmagam iránti érzéseim már az én választásom. Úgy döntöttem, hogy gyönyörűnek érzem, és szeretem magam.”

Elizaveta reméli, a fotók másokat is inspirálni fognak, hogy elfogadják a különböző típusú szépségüket, és hogy inkább a boldogságra fókuszáljanak.

„A kinézetünk változik, de az, hogy mit érzünk önmagunkkal kapcsolatban, a mi választásunk. Miért ne választanánk a boldogságot és azt, hogy azzal foglalkozzunk, ami boldoggá tesz minket?”

A fotók értékesítéséből Elizaveta a rákkutatást kívánja támogatni.

Item added to cart.
0 items - Ft