Kipróbáltuk: WhiteWash fogfehérítő fogkrém – Brit tervezés

A brit WhiteWash szájápolási márka bár viszonylag új piaci szereplőnek számít, széles termékkínálatával és igényes, jól megtervezett szájápolási termékeivel örömteli módon színesíti a piacot. Az elektromos fogkefétől a fogkrémeken át a fogfehérítő csíkig minden termék egyazon funkcióra született, hogy használatukkal kíméletesen ám hatékonyan szüntethessük meg fogazatunk elszíneződéseit. Korábban a WhiteWash fogfehérítő csíkot már kipróbáltuk, most egy jóval hétköznapibb termékre, a WhiteWash fogfehérítő fogkrémre esett a választásunk.

kiprobaltuk-whitewash-professional-fogfeherito-fogkrem

KÜLLEM

A WhiteWash fogfehérítő fogkrém külseje egységes dizájnt követ, a márka többi darabja ugyanis hasonló fehér-ezüst imázzsal rendelkezik. Elegáns, professzionális megjelenése nekünk nagyon tetszik, bár mi egyébként is a letisztult, kifinomult küllem hívei vagyunk.

A külső papírdobozon elhelyezett vékony, domborított ezüst betűk nagyon kellemesek, szép hangsúlyt kapnak a matt fényű fehér felületen, ráadásul az ezüst ez esetben kettős jelentéssel bír, hiszen a fogkrémben apró ezüstrészecskéket is találunk, de erre még később visszatérünk.

(X) hirdetés

A WhiteWash fogfehérítő fogkrém tubusa szintén matt, szépen illeszkedve a külső csomagolás megjelenéséhez. Ami hamar megragadja az ember figyelmét, az a fogkrémes tubus mérete, hiszen a megszokott 75 ml-es kiszerelés helyett 125 ml fogkrémet kapunk, ami különösen gazdaságos, hiszen elvétve is csak maximum 100 ml-es fogkrémekkel találkozik az ember.

A nagyméretű tubus kupakja elég tartást ad a fogkrémnek, így a fürdőszobai polcra nyugodtan letehetjük, nem fog eldőlni akkor sem, ha már csak kevés fogkrém van a tubusban. A kupak más okból is praktikus: nem csavaros hanem pattintós, így nem kell sokat bíbelődnünk a fogkrém kupakjának visszatekerésével, ráadásul biztosan nem ejtjük le a padlóra és a gyerekek sem tüntetik el valahová.

whitewash-fogfeherito-fogkrem

MINŐSÉG

Amennyire eddig megismertük a márkát, számunkra úgy tűnik, hogy a WhiteWash termékek valódi odafigyeléssel és szakmai hozzáértéssel vannak kidolgozva, a legtöbb terméknél igazán ügyelnek a részletekre. A WhiteWash fogfehérítő fogkrém esetében éppen ezért nem lehet panaszunk a külső megjelenéshez vagy csomagoláshoz használt anyagok minőségére.

(X) hirdetés

Összetevőinek vizsgálatakor már nem voltunk ennyire lelkesek, ha ugyanis végig szaladunk az alapanyagok listáján, bizony találhatunk egy-két olyan összetevőt, amit professzionális termékek esetében célszerű inkább kihagyni a gyártás során. Ilyen például a nátrium-lauril-szulfát (SLS) nevű igen gyakran használt habosító anyag, ami amellett, hogy fogmosás után rövid időre befolyásolja ízérzékelésünket, egyes kutatások szerint irritáló hatású is lehet (gyakran ajánlják például az SLS kerülését, ha rendszeresen visszatérő aftától szenvedünk).

Amit még jobb lett volna kihagyni a fogkrémből, az a szacharin – a mesterséges édesítőszer kiválóan helyettesíthető pl. xilittel, amit furcsa módon egyébként tartalmaz is a fogkrém, ezért nem értjük, miért nem volt elég a természetes xilit az édesítéshez?

Az mindenesetre dicséretes, hogy sok olyan összetevő is visszaköszön a termékben, ami a tömegtermelésben előállított szájápolási szereknél ritka. Ilyen például az aloe vera-, grapefruit- és zöldtea kivonat vagy az E-vitamin. A termék különlegessége, hogy színezék formájában (CI 77820) ezüst részecskéket is tartalmaz, amit az áttetsző fogkrémben könnyen beazonosíthatunk.

A fogkrém emellett véd a fogszuvasodástól, fluoridtartalma ugyanis erősíti a fogzománc szerkezetét, ami így ellenállóbbá válik az étkezések során kialakuló savas támadásokkal szemben.

whitewash-professional-fogfeherito-fogkrem-ezust-reszecskekkel

HASZNÁLHATÓSÁG

A WhiteWash fogfehérítő fogkrém használata igazán kellemes. Habzása közepesen erős, aromája nagyon finom, frissítő, de nem túl hivalkodóan mentolos vagy erős – számunkra az egyik legfinomabb fogkrém, amit kipróbáltunk, ráadásul nem szárítja túlságosan a szájüreget.

Fizikai fehérítő tulajdonságát a benne található szilícium-dioxid (silica) részecskéknek köszönheti, melyek finoman felpolírozzák a fogzománc mikro-repedéseiben megtapadt pigmentált plakkot, ezáltal eltávolítják az ételek, italok vagy dohányzás okozta sárgás, barnás elszíneződéseket. A hatékonyságot ugyan növeli, hogy az összetevők listáján a 2. helyen szerepel a silica, azaz a fogkrém tetemes részét ez az anyag adja, azok számára, akik kerülik a mesterséges anyagokat, ez mégsem annyira jó hír.

Amit fontos kiemelnünk, hogy ez a fehérítő hatás pusztán fizikai úton valósul meg, tehát egy természeténél fogva vagy gyökérkezeléstől elszíneződött sárga fogat ez a fogkrém sem képes kifehéríteni, de erre egyetlen vetélytársa sem alkalmas a piacon. Az ilyen jellegű színváltoztatáshoz szakember segítségét kell kérnünk vagy otthoni fogfehérítő szerekkel kell próbálkoznunk, melyek kémiai úton, pl. hidrogén-peroxid segítségével teszik fehérebbé a fogainkat.

Az áttetsző fogkrémben szabad szemmel is láthatók az ezüst részecskék.
Az áttetsző fogkrémben szabad szemmel is láthatók az ezüstös részecskék.

BESZEREZHETŐSÉG

A WhiteWash professzionális termékcsoport nem kapható úton útfélen, ezért drogériákban vagy szupermarketekben hiába is keresnénk. Patikákban, szaküzletekben, online áruházakban azonban egyre több helyen érhető el a WhiteWash fogfehérítő fogkrém.

ÁR/ÉRTÉK ARÁNY

Nagyon kellemes csalódás a WhiteWash fogkrém ára, ugyanis 2 500-2 700 Ft körül már beszerezhetjük, ráadásul a 125 ml-es kiszerelés igen gazdaságos, nagyon sok időre elegendő, hiszen egyetlen tubus az átlagos kiszerelések közel dupláját tartalmazza.

whitewash-professional-fogfeherito-fogkrem-teszt

ÖSSZEGZÉS

Összességében azt gondoljuk, a WhiteWash fogfehérítő fogkrém minőségi választást jelent, jóllehet az összetevők listájáról egy-egy alapanyagot szívesen kiiktatnánk. Használata mégis kellemes, tisztító tulajdonsága pedig nagyon jó, így azok, akik a mindennapokban egy minőségi, hatékony lepedékeltávolításra képes, kellemes aromájú fogkrémet keresnek, elégedettek lehetnek a WhiteWash fogkrémmel – mi azok voltunk.

Küllem: 5/5
Minőség: 5/4
Használhatóság: 5/4
Beszerezhetőség: 5/3
Ár/érték arány: 5/5

ÖSSZESEN: 5/4 – JÓ

4Hogyan értékelünk?

 

Összetevők:
Sorbitol, Silica, Aqua, Glycerin, Sodium Lauryl Sulphate, Sodium Monofluorophosphate, PEG-1500, Cellulose Gum, Menthol, Aroma (Applemint), Aroma (Mint), Sodium Benzoate, Xylitol, Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Extract, Sodium Saccharin, Anethole, Citrus Paradisi (Grapefruit) Fruit Extract, Camellia Sinensis Leaf (Green Tea) Extract, Tocopheryl Acetate (Vitamin E), CI 77820 (Silver), Cinnamal, Eugenol, Limonene.

Item added to cart.
0 items - Ft