Kipróbáltuk: Vademecum Junior gyermekfogkrém – Eper ízű álom

Nincs könnyű dolga annak a szülőknek, aki a fogmosás napi rutinját szeretné megtanítani csemetéjének. Lehet, hogy elsőre jó játéknak tűnik, de ha a kezdeti lelkesedés elillan, jöhet a kreativitás, a trükkök és fondorlatok ideje, amivel megpróbálhatjuk tartósan is lekötni gyermekeink figyelmét. Vajon egy színes és finom, eper ízű fogkrém segíthet ebben?

vademecum junior fogkrem

GYÁRTÓ: Schwarzkopf & Henkel

KÜLLEM

(X) hirdetés

A Vademecum Junior eper ízű gyermekfogkrém külsejének tervezésekor sikerült a lehető legtöbb szempontot figyelembe venni – látszik, hogy a célközönség ez esetben tényleg a 0-6 éves korosztály. Kis kiszerelés, hogy az apró kezek is könnyen megfoghassák, nagy, széles a kupak, hogy kényelmesen megálljon a lábán és elég kemény a műanyag, hogy bírja az esetleges rágcsálást, nyomkodást. De ezek csak a praktikus szempontok, ott van még a rózsaszín árnyalat meg az aranyos krokodil, melyek mind szerethetőbbé, mesésebbé varázsolják a fogmosás élményét.

MINŐSÉG

Bár a Vademecum márka a természetes hatóanyagok használatára hivatkozik, ebben a gyermekfogkrémben viszonylag kevés természetes vagy növényi hatóanyag található. Van helyette néhány laboratóriumi összetevő, bár azok közül tény, hogy a szelídebbeket választották (például nincs a fogkrémben nátrium-lauril szulfát). Az édes ízt szerencsére nem cukorral, hanem édesítőszerekkel érték el, a rózsaszín fogkrém viszont nem annyira az epertől, mint inkább a színezéktől lesz olyan kellemes árnyalatú. Fluoridtartalma a gyermekek igényeinek megfelelően csökkentett, megközelítően harmada egy felnőtt fogkrémének.

(X) hirdetés

vademecum junior

HASZNÁLHATÓSÁG

Igazán kellemes a Vademecum Junior fogkrém használata, talán túlságosan is az. Tapasztalataink szerint az 1-2 éves gyerkőcök inkább megenni szeretik az ilyen jóízű fogkrémeket, semmint szétoszlatni a fogaikon. Természetesen értjük, hogy ezzel kellemesebbé lehet tenni a fogmosás élményét, az viszont hiba, ha a gyerek gasztronómiai kiruccanásnak gondolja az esti fogmosást, nem pedig annak, ami: a fogak megtisztításának. Szerintünk nyerőbb a semleges ízvilág, arra nem kap rá olyan hamar a gyerkőc.

BESZEREZHETŐSÉG

A Vademecum termékcsalád lefedettsége igen jó, ez a gyermekfogkrém pedig elég régóta a márka kínálatának része ahhoz, hogy a legtöbb üzletben, drogériában, szupermarketben, webáruházban tartsanak belőle.

vademecum fogkrem teszt

ÁR/ÉRTÉK ARÁNY

429 Ft-ért vásároltuk az 50 ml-es fogkrémet egy drogériában, ami teljesen átlagos árnak nevezhető, hiszen az alacsonyabb árért kevesebb mennyiséget kapunk – a hagyományos fogkrémek nagyrészt 75 ml-es kiszerelésűek. Ezért az árért egy átlagos fogkrémet vihetünk haza, se nem túl lenyűgöző, de nem is olyan rossz.

ÖSSZEGZÉS

Hogy melyik szülő mivel tudja jobban rávenni csemetéjét a fogmosásra, azt nem tudjuk, az viszont biztos, hogy a Vademecum Juniort főleg az íze miatt szeretik a gyerekek. Persze a következetesség és a megfelelő szülői példamutatás elegendő lehet ahhoz, hogy csemeténk mielőbb megértse a fogmosás fontosságát – ha pedig mindez sikerült, már mindegy, hogy eper íze van-e a fogkrémnek vagy sem. Addig jó trükk lehet ez is.

Küllem: 5/5
Minőség: 5/3
Használhatóság: 5/3
Beszerezhetőség: 5/5
Ár/érték arány: 5/4

ÖSSZESEN: 5/4 – JÓ

4Hogyan értékelünk?

 

 

Összetevők:
Aqua, Sorbitol, Hydrated Silica, Glycerin, Disodium Phosphate, Aroma, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Saccharin, Cellulose Gum, Sodium Fluoride, Sodium Chloride, Calcium Glycerophosphate, Methylparaben, Cl 14720. Nátrium-fluoridot tartalmaz (500 ppm).

Item added to cart.
0 items - Ft