Kipróbáltuk: TePe fogköztisztító kefe – Skandináv klasszikus

A svéd TePe szájápolási termékcsalád bár szakmai körökben igen népszerű, az utca embere ritkán találkozik vele, kivéve, ha szájhigiéniáját illetően az átlagosnál magasabb elvárásai vannak. Ugyanakkor széles termékkínálatával és megfizethető áraival a TePe ideális választás a szájápolás szerelmeseinek épp úgy, mint a hétköznapi vásárlóknak.

tepe-original-fogkoztisztito

A TePe márkát 1965-ben, Svédországban alapították, a gyártó első terméke a speciális kialakítású, fából készült fogpiszkáló volt, ami formájában tökéletesen illeszkedett a fogközökbe. Ezután következtek a fogkefék, majd a 90-es évek elején a fogköztisztító kefék gyártása – utóbbi hamar a márka legnépszerűbb termékcsoportjává lépett elő – nem véletlen, hogy tesztünkhöz a TePe Original fogköztisztító kefét választottuk.

KÜLLEM

A TePe Original fogköztisztító kefék formája klasszikus, már-már ikonikus, az első rövid nyelű fogköztisztítók között voltak az európai piacon.

(X) hirdetés

Bár a kefék kicsik, formájukban és színeikben tetszetősek, hamar megragadják az ember figyelmét. A vegyes méretkiosztású csomagolásban hat darab, különböző drótátmérőjű fogközkefét találunk és egy darab, nyélként is használható kupakot.

Különleges, hogy a TePe fogköztisztítók esetében nem csak a műanyag nyél, hanem a drótszál is színezett – az adott méretnek megfelelően.

Külsejében hamar végére érhetünk a jellemzésnek, hiszen a termék egyszerű, amolyan skandináv letisztultsággal készül, ami a márkára egyébként is jellemző.

(X) hirdetés

tepe-fogkoztisztito

MINŐSÉG

A TePe Original fogköztisztító anyagai igényesek – a műanyag részeké épp úgy, mint a fém dróté. Részleteiben kidolgozott; erről árulkodik a színezett drótszál vagy a középen ellapított, fogást segítő nyél, amiben egy-egy TePe logó is helyet kap.

Minden fogköztisztító kefét úgy alakítottak ki, hogy a végére ráilleszthető legyen a kupak, amivel meghosszabbíthatjuk a fogköztisztító szárát, így azok is dönthetnek a termék használata mellett, akik egyébként a hosszabb nyelű interdentális keféket preferálják.

A drót és a sörték jól bírták a gyűrődést a használati idő alatt, bár a vékonyabb drótok hajlamosak a korai elhajlásra.

Különleges tulajdonsága még a TePe fogköztisztító keféknek, hogy bizonyos méreteknél meleg víz hatására a drótszál alatti nyaki rész elhajlítható, így nem a drótot kell hajlítgatnunk, elég a műanyagot. (Ez a hő hatására formázható tulajdonság sok TePe termékre, például fogkefékre is igaz.)

tepe teszt

HASZNÁLHATÓSÁG

A gyakorlatban teljesen átlagosnak, könnyen használhatónak bizonyult a TePe Original, jóllehet, láttunk már ennél strapabíróbb interdentális kefét is.

Szerintünk a mindennapokban nincs akkora jelentősége a hőre hajlítható fejnek, mivel az maximum 35-45°-ban dönthető meg, a hátsó fogaknál azonban a 90°-os hajlítottság a legpraktikusabb.

Tesztünk során nem sűrűn foglalkoztunk a fej melegítésével és hajlítgatásával, de természetesen, akinek mindez könnyebbséget jelent a mindennapi használat során, az örülni fog a termék speciális tulajdonságának.

A sörték elég erősek, de mint minden fogköztisztító esetében, a kis méret használódik el a leghamarabb. Ugyanakkor a sörték alaposan összegyűjtik a plakkot a fogközökből, ami az interdentális kefék legfontosabb és leghasznosabb tulajdonsága.

Nekünk személy szerint a hosszabb nyelű interdentális kefék jobban kézre állnak (a TePe rendelkezik ilyen termékkel is), de ez teljesen egyéni ízlés kérdése, kezdőknek például hasznosabb, könnyebben irányítható a rövid nyél.

tepe fogkozkefe

BESZEREZHETŐSÉG

A TePe márkával vélhetően a nagyközönség először a fogorvosánál vagy a patikában találkozik, a termék ugyanis inkább szaküzletekben kapható. Mindez akadályozhatja a vásárlást, hiszen egy kisebb városban nem biztos, hogy minden patika minden méretből tart készletet. Természetesen ott vannak a webáruházak, online bármikor vásárolhatunk.

ÁR/ÉRTÉK ARÁNY

A TePe Original fogköztisztító kefe vegyes méretkiosztású csomagját 1500-1800 Ft közötti áron vásárolhatjuk meg, illetve ugyanennyiért szerezhetjük be a szintén 6 db-os, azonos méretkiosztású csomagokat is. Ennél néhány száz forinttal már vásárolhatunk olcsóbban is fogköztisztítókat, de ennél a minőségnél ez az ár még egyáltalán nem túlzás, ráadásul létezik 8 darabos és 25 darabos, gazdaságosabb kiszerelés is a termékből.

tepe fogkoztisztito kefe velemeny

ÖSSZEGZÉS

Nem csalódtunk az első TePe termékben, amit tesztalanyunknak választottunk. Letisztult, egyszerűen használható, funkcióját száz százalékosan kielégíti és alapos lepedékeltávolításra képes. Árában is megfizethető, így aki még csak most ismerkedik a fogközkefék világával, annak is jó választás lehet a TePe Original.

Küllem: 5/4
Minőség: 5/4
Használhatóság: 5/4
Beszerezhetőség: 5/3
Ár/érték arány: 5/5

ÖSSZESEN: 5/4 – JÓ

Hogyan értékelünk?4

Item added to cart.
0 items - Ft