Kipróbáltuk: SwissDent Biocare fogkrém – Szervezetbarát műalkotás

A svájci gyártású SwissDent termékek magas színvonalukról és hatékonyságukról híresek. Precíz, igényes összeállítással, minőségi alapanyagokkal és szakmai kutatómunkával biztosítják a márka hírnevét, ami jóllehet hazánkban még nem olyan nagy múltú, mint más európai országokban. A SwissDent Profi Colours fogkefék után az újdonságnak számító SwissDent Biocare fogkrémet választottuk tesztelésre.

kiprobaltuk-swissdent-biocare

KÜLLEM

A SwissDent termékek megjelenése korszerű, formatervezett. A csomagoláshoz felhasznált anyagok, a hologramos címkével ellátott, sorszámozott dobozok igazi kuriózummá teszik a fogkrémeket.

A SwissDent Biocare külseje tökéletesen illeszkedik a márka által kialakított, egységes dizájnba. A doboz formája, színei, letisztult feliratozása összhangban van a többi SwissDent fogkrémmel, ami illeszkedik a márka üzletpolitikájához – igazi profi termékeket gyártani, melyek igényességükkel, letisztultságukkal ragadják meg a vásárló figyelmét.

(X) hirdetés

Külön meg kell említenünk, hogy végre itt egy fogkrém, ahol nem csak a külső papírdoboz, hanem a fogkrém tubusa is megkapta ugyanazt a magas fényű kék felületet – a legtöbb alacsonyabb kategóriájú fogkrémnél bármilyen vonzó vagy csillogó is a külső csomagolás, a tubus általában már olcsóbb anyagokból, kevésbé vonzó formában tűnik elő a dobozból.

Tesztünkhöz a 100 ml-es SwissDent Biocare fogkrémet választottuk, ami formájában hétköznapibb – az 50 ml-es kiszerelés vékony, hosszúkás alakja jóval megkapóbb (természetesen ide vagy oda formatervezettség ár/mennyiség arányban a 100 ml-es kiszereléssel jobban járunk).

kiprobaltuk-swissdent-biocare-fogkrem

MINŐSÉG

Ha a csomagoláshoz használt anyagok minőségét nézzük, nem lehet okunk panaszra. Szép a papírdoboz, igényes a feliratozás, a metálfényű kék szín pedig hamar megdobbantja a szívünket. Ugyanígy, a tubus sem okoz csalódást, a műanyagok erősek, a zárások, illesztések igényesek – látszik, hogy a minőség egyes számú követelmény a SwissDent háza táján.

(X) hirdetés

Azonban ennél a vonzó külsőnél jóval izgalmasabb a fogkrém összetételének sokszínűsége. Míg az első SwissDent fogkrémek a fogak fehérítését szolgálták, addig a Biocare fogkrém elsődleges rendeltetése nem kifejezetten a fogfehérítés, hanem a szájüreg és a fogak egészségének komplex támogatása méghozzá különleges, természetes összetevők révén.

A fogkrém alapját a manapság egyre népszerűbb hidroxiapatit részecskék és kalciumok alkotják, melyek a fogzománcban természetesen is megtalálhatók – a fogkrém használatával támogathatjuk a fogzománc ásványi anyagokkal való ellátottságát (remineralizációját), ami a fogfelszínt erősebbé és egyenletesebbé teszi.

Ha egyszer a fogfelszín simább, az elszíneződéseket okozó pigmentált részecskék sem ülnek meg olyan könnyen a fogzománc mikrorepedéseiben, ezáltal a fogak fehérebbek maradnak. A gyártó éppen ezért a Biocare fogkrém használatát külön javasolja otthoni vagy rendelői fogfehérítést követően, ilyen módon ugyanis tovább megőrizhetjük fogaink fehérségét. A fogak elszíneződését hivatott megakadályozni a papajában található természetes enzim, a papain is, ami segít a plakk és az elszíneződések megbontásában.

Találunk még a fogkrémben olyan természetes összetevőket, mint az eukaliptusz olaj vagy a rozmaring- és gránátalma kivonat, melyek antioxidáns hatásuk révén segítik az íny és a lágyszövetek egészségének megőrzését, gátolva a sejtek öregedését – emiatt a Biocare fogkrémet anti-aging címkével is ellátta a gyártó.

Kifejezetten különleges, hogy hialuronsavat is tartalmaz a fogkrém, ez ugyanis a szájápolási szegmensben idáig a speciális öblögetőkre és ecsetelőkre volt igaz. A hialuronsav természetes módon a szervezetünkben is megtalálható, azonban időnként (például sérülések, afták, gyulladások miatt) szervezetünk hialuronsav igénye megnő – ilyenkor tesznek jó szolgálatot az olyan speciális szájápolási szerek, melyek fedezik ezt az igényt.

A SwissDent Biocare jóllehet nem rendelkezik hivatalos bio minősítéssel, nem tartalmaz fluoridot, SLS-t, parabéneket, triklozánt, habosító anyagokat, mesterséges aromákat vagy édesítőket (ízesítéséhez természetes xilitet használtak, ami egyes kutatások szerint nem csak egészséges, de a fogszuvasodás kialakulását is megelőzheti).

swissdent-biocare-fogkrem-teszt

HASZNÁLHATÓSÁG

Annak ellenére, hogy nem tartalmaz mesterséges aromákat, a Biocare fogkrém íze nagyon kellemes, egyáltalán nem mentolos, de mégis frissítő, enyhén gyümölcsös. Használat közben nem habzik fel túlságosan, így kiválóan használható elektromos/szónikus fogkefével is.

Szépen tisztít, fogmosás után sokáig tükörsimának érezzük a fogfelszínünket. Nem tudjuk, hogy az SLS hiánya vagy a természetes összetevők miatt, de a Biocare nem szárítja a szájüreget, fogmosás után nincs erős szomjúságérzetünk és reggelre sem szárad ki a száj annyira, mint azt a gyengébb minőségű fogkrémek esetében tapasztaltuk.

Különösen intenzív fehérítő hatásra ne számítsunk, de a Biocare nem is kifejezetten erre készült. Ennek ellenére alaposan megtisztítja fogzománcunkat és erősíti azt, mindennapos használat mellett pedig segít előhívni fogaink természetes, egészséges fehérségét.

A 100 ml-es kiszerelés nagyon gazdaságos, sok időre elég még akkor is, ha kizárólag ezzel a fogkrémmel mosunk fogat. Az még mindenképp szót érdemel, hogy nem csak mi, de családtagjaink is nyugodtan használhatják a Biocare-t, az ugyanis már 4 éves kortól biztonságosan használható.

 

BESZEREZHETŐSÉG

A SwissDent termékek még csak néhány éve jelentek meg hazánkban és mivel a gyártó nem kívánja a tömegcikkek közé sorolni a márkát, ezért drogériákban vagy szupermarketekben hiába is keresnénk. Ugyanakkor szaküzletekben vagy webáruházakban könnyen megvásárolhatjuk a SwissDent Biocare-t.

swissdent-biocare

ÁR/ÉRTÉK ARÁNY

Igen, a SwissDent termékek nem olcsók, de nem is azért készültek, hogy az árérzékeny vásárlókat fogják meg. A SwissDent Biocare fogkrém általában 4000 és 6000 Ft közötti áron kapható, attól függően, hogy az 50 ml-es vagy a 100 ml-es kiszerelést választjuk (természetesen a nagyobb kiszerelés sokkal jobban megéri).

 

ÖSSZEGZÉS

A SwissDent Profi Colours fogkefék után a SwissDent Biocare fogkrém sem okozott csalódást. Nagyon magas színvonalat képvisel, mind megjelenésében mind pedig belső értékeiben. Célközönségét azok a tudatos vásárlók adják, akik hajlandóak magasabb árat is kifizetni egy olyan minőségért, amivel hosszú távon is támogathatják szájüregük egészségét anélkül, hogy káros anyagokkal terhelnék szervezetüket.

 

Küllem: 5/5
Minőség: 5/5
Használhatóság: 5/5
Beszerezhetőség: 5/3
Ár/érték arány: 5/5

ÖSSZESEN: 5/5 – KIVÁLÓ

5Hogyan értékelünk?

 

Összetevők:
Aqua, Glycerin, Hydrated Silica, Potassium Nitrate, Tricalcium Phosphate, Calcium Carbonate, Lauryl Glucoside, Mentha Piperita Oil, Tetrapotassium Pyrophosphate, Potassium Acesulfame, Disodium Cocoyl Glutamate, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crossopolymer, Xynthan Gum, Papain, Xylitol, Carnitine, Arginine, CI 77947, Potassium Hydroxide, Gaultheria Procumbens Leaf Oil, Sodium Cocoyl Glutamate, Potassium Chloride, Sodium Chloride, Propylene Glycol, Limonene, Citric Acid, Polyaminopropyl Biguanide, Malic Acid, Sodium Hyalauronate, Tocopheryl Acetate, Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Elephantopus Mollis Leaf Extract, Lupinus Albus Seed Extract, Psidium Guajava Leaf Extract, Terminalia Bellerica Fruit Extract, Spilanthes Acmella Flower Extract, Maltodextrin, Centella Asiatica Extract, Punica Granatum Fruit Extract, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract.

Item added to cart.
0 items - Ft