Kipróbáltuk: Signal White Now Gold – Hátborzongató látvány

Teszteléseink során sokféle fogkrémhez volt már szerencsénk, de olyanhoz még nem, ami ilyen különös élménnyel ajándékozott meg minket: a tükör előtt állva tintakék habbal telt szánk látványa elsőre inkább valami harmadosztályú horrorfilm képeire hasonlított, mint a reggeli fogmosásra. Aztán szép lassan fejet hajtottunk a tudomány előtt és elismertük: a színek és a fénytörés csodákra képesek, ha fogaink fehérségéről van szó.

signal white now gold kiprobaltuk

GYÁRTÓ: Unilever

 

KÜLLEM

(X) hirdetés

A Signal White Now Gold doboza már messziről magára vonzza a polcok előtt fürkésző vásárlók tekintetét. A kemény műanyagból készült, félig áttetsző doboz különleges, de ötletes megoldás, és nem csak azért, mert más még nem állt elő ilyen ötlettel, hanem azért is, mert bizalmat kelthet az emberekben, ha végre látják, mi az, ami a fogkrém dobozában rejlik. A tubus máskor csak otthon kerül a kezünkbe, az üzletekben legtöbbször nincs lehetőség a külső csomagolás kibontására.

Hűen a külső megjelenéshez a fogkrém tubusán ugyanaz a design köszön vissza. A feliratozáson túl a tubus formája átlagos, ám a kiszerelés egy kicsit kisebb, mint a megszokott: a 100 vagy a szerényebb 75 milliliteres tubusokhoz képest a Signal White Now Gold mindössze 50 millis. Valamit muszáj volt beáldozni ezért a szép csomagolásért, nemde?

 

MINŐSÉG

(X) hirdetés

A termék küllemének minősége elég meggyőző, a már említett, részben áttetsző külső doboz kifejezetten igényes, a fogkrém tubusa inkább csak átlagos.

A Signal White Now Gold összetevőkben nem szárnyalja túl versenytársait, de nem is marad el tőlük, pedig a nagy kékség láttán először sokkal rosszabbra számítottunk. Sajnos ma már természetesnek mondható az olyan vitatott habosító anyagok használata, mint a nátrium-lauril-szulfát (SLS), de ezen kívül egész jók az alapanyagok.

A vele azonos kategóriájú fogkrémek szinte teljesen azonos összetevőkkel rendelkeznek, persze itt pluszt jelent az a bizonyos kék anyag, ami olyan kiválóan megszínezi a fogainkat, a fogkefénk apró illesztéseit, de még a ruhánkat is, ha nem vigyázunk (erre a csomagoláson külön felhívja a gyártó a figyelmet).

Amikor a tubusból kinyomjuk a fogkrémet, kétféle anyaggal találkozunk: egy átlátszó, ezüst csillámokkal dúsított géllel és egy tintakék színű, valamivel folyékonyabbnak tűnő anyaggal. Fogmosás közben aztán a két anyag összekeveredik, azonban a kékség ugyanúgy megmarad.

signal white now gold
A Signal White Now Gold csomagolása egyedi és figyelemfelkeltő.

 

HASZNÁLHATÓSÁG

Az erős habzású, intenzíven mű ízű fogkrém használata vegyes érzelmeket keltett bennünk. Először teljesen megdermedtünk a tintakék habtól a szánkban – kicsit úgy néz ki az ember fogmosás közben, mintha ráharapott volna egy jobb minőségű töltőtollra.

Hogy mit érünk el ezzel a kékséggel? Nos, a gyártó ígérete és személyes tapasztalataink szerint is, miután ez a kék anyag érintkezett a fogaink felszínével, azok optikailag (és csakis optikailag) fehérebbnek tűnnek. Tehát valójában nem lesznek fehérebbek, de kétségtelenül annak tűnnek.

Miután azt gondolnánk, hogy csalás áldozatai lettünk, nyugodjunk meg, a tubuson magyarul is feltüntetett tájékoztató szövegben a gyártó hangsúlyozza, hogy a fehérítő hatás ideiglenes, ám már egy fogmosás után látható. Valamit valamiért.

És jóllehet, az elgondolás furcsának tűnik, ha egy kicsit belegondolunk, a fogaink szerkezetét és ínyünket erősen roncsoló, peroxidos fogfehérítő termékek hatása sem örökké tartó, akkor miért kockáztatnánk ezekkel az anyagokkal, miközben itt egy fogkrém, amitől jóllehet, a reggeli fehér mosoly estére már nem lesz ugyanolyan vakító, de legalább megkíméltünk a fogzománcunkat és a fogínyünket a hosszú távú károsodástól.

 

BESZEREZHETŐSÉG

A legtöbb drogériában, a jól felszerelt szupermarketekben és webáruházakban már biztosan találkozhatunk a Signal White Now Gold-dal, úgyhogy nem lesz gond a randi vagy állásinterjú előtt gyorsan beszaladni, hogy a jeles alkalommal szépnek tűnjön a mosolyunk.

 

ÁR/ÉRTÉK ARÁNY

Ár alapján inkább az alsó-közép kategóriába sorolható az általunk 729 Ft-ért megvásárolt termék, ami a kis kiszerelés ellenére szerintünk megéri az árát. A fogkrém ugyanis beváltotta a gyártó által ígért hatást, amit már önmagában nagyra értékelünk.

A Signal White Now Gold tubusáról az összetevők listája hiányzik, de magyar nyelvű információkat legalább olvashatunk.
A Signal White Now Gold tubusáról az összetevők listája hiányzik, de magyar nyelvű információkat legalább olvashatunk.

 

ÖSSZEGZÉS

Ez a fogkrém nem az összetevőivel, az ízével vagy fogászati panaszaink megszüntetésével fog utat törni magának. Azoknak a vásárlóknak viszont, akiknek fontos a fogaik fehérsége, még akkor is, ha csak ideiglenesen, biztosan tetszeni fog a Signal White Now Gold. (Egyéb esetben, ha amatőr horrorfilm forgatását tervezzük vagy otthoni kékfestő szakkör indításán gondolkozunk, nem is lehet kérdés, hogy mire van szükségünk.)

Küllem: 5/5
Minőség: 5/4
Használhatóság: 5/4
Beszerezhetőség: 5/5
Ár/érték arány: 5/5

ÖSSZESEN: 5/5 – KIVÁLÓ

5Hogyan értékelünk?

 

 

Összetevők: Hydrogenated Starch Hydrolysate, Aqua, Hydrated Silica, PEG-32, Sodium Lauryl Sulfate, Aroma, Cellulose Gum, Sodium Fluoride, Sodium Saccharin, Trisodium Phosphate, PVM/MA Copolymer, Mica, Glycerin, Lecithin, Limonene, Cl 74160, Ll 77891.

Item added to cart.
0 items - Ft