Kipróbáltuk: Signal Vertical Expert fogkefe – Rossz fogmosóknak

A Signal termékkínálatában mindig is feltűnő, dekoratív, furfangosan megtervezett fogkeféket találtunk. A gyártó nem spórol a színekkel, a formákkal és az anyagokkal, így annak ellenére, hogy tömegtermelésben születnek a Signal fogkefék, a legtöbb igényes, éppen ezért kellemes érzésekkel tölti el a vásárlókat. A Signal új és számunkra mindenképp meglepő koncepciója a Signal Vertical Expert fogkefe, ami első ránézésre inkább egy támadásra készülő dilophoszauruszra hasonlít, nem pedig egy fogkefére.

signal-vertical-expert-teszt

 

KÜLLEM

Furcsa. Mármint… tényleg így kell kinéznie egy fogkefének?! A legyezőszerűen szétnyíló sörték, a vibrálóan élénk színek, a szokatlanul elhelyezett sörtecsomók mind csodálkozással és természetesen jókora fenntartással töltik el az embert, hamar felszínre préselve a kérdést: hogyan lehet ezzel a fogkefével fogat mosni? Mert így első ránézésre üvegmosásra vagy takarításra jóval alkalmasabbnak tűnik a termék.

A Signal Vertical Expert fogkefe furcsa elgondolásra épül: a gyártó szerint mivel nagyon sok ember függőleges, lefelé-felfelé irányított mozdulatokkal mos fogat, itt az ideje, hogy a fogkefék is alkalmazkodjanak ehhez az egyébként teljesen hibás, vertikális fogmosási technikához.

(X) hirdetés

Maga a fogkefe ugyanakkor nagyon szórakoztató, furcsán izgalmas megoldásokkal nyűgözi le az arra nyitott közönséget, jóllehet, egy konzervatívabb vásárlótól maximum egy szigorúan felhúzott szemöldök vagy egy kérdőn összeráncolt homlok lehet a reakció.

A tervezésében egészen újszerű Signal Vertical Expert fogkefe mégis bizakodással és vidám érzésekkel tölti el a felhasználót, hiszen végre olyan fogkefét tart a kezében, ami nem egyszerű „másolás-beillesztés” billentyűparanccsal terveztek meg.

kiprobaltuk-signal-vertical-expert

MINŐSÉG

A Signal fogkefék minőségére tényleg nem lehet panaszunk, minket eddig még minden alkalommal meglepett, hogy egy tömegtermelésben előállított fogkefe lehet ennyire egyedi és jópofa. A Signal kínálatában nagyon sok jól megtervezett és kivitelezett fogkefét találunk, erre most sincs okunk panaszkodni.

(X) hirdetés

A fogkefe nyelének, gumírozásának, kialakításának minőségét nem tudjuk bántani, a sörték puhaságával azonban van némi problémánk. A „soft” azaz puha címkével ellátott fogkefe ugyanis annyira mégsem puha, és mivel a különleges forma miatt az ínyünket is garantáltan érinteni fogjuk a sörtékkel, ennél puhább szálakat illett volna rögzíteni a fejbe.

Mivel sokan nem csak hogy rossz irányba, de túlságosan erősen is mossák a fogaikat, a durva sörték bizony okozhatnak károsodást a fogzománcban és a fogíny lágyszöveteiben is. Azonban nem elég csak ráírni a „soft” jelzőt, elvárnánk, hogy a Signal Vertical Expert sörtéi a gyakorlatban is puhák legyenek.

signal-vertical-expert-fogkefe-teszt

HASZNÁLHATÓSÁG

Egy ennyire különleges formájú fogkefe kapcsán a leghangsúlyosabb kérdés mindenképp az, hogy lehet-e és ha lehet, milyen használni?

Magunk sem gondoltuk volna a tesztidőszak kezdetekor, de a Vertical Expert fogkefét jó használni, sőt bizonyos területeken lehagyja versenytársait, ha a tisztítás hatékonyságáról van szó.

Ezek a furcsán szétterülő sörték ugyanis kiválóan megtisztítják a felső és alsó metszőfogak belső felszínét, amire a legtöbb manuális és szónikus fogkefe formájából adódóan nem képes.

Sokakban ismerős lehet az érzés, hogy amikor a felső metszőfogak belső felszínét tisztítjuk, gyakran úgy érezzük, a sörték nem fedik le megfelelően a belső fogfelszíneket, így próbálunk ügyeskedni, forgatni a fogkefét, hogy biztosan azok a részek is tiszták legyenek.

A bizarr formájú Signal fogkefe azonban mintha erre született volna, tökéletesen belesimul a metszőfogak belső felszínébe és hatékonyan távolítja el a plakkot.

Őszintén meglepődtünk rajta, hogy egy ilyen furcsa formájú fogkefével hatékonyan lehet fogat mosni, de úgy tapasztaltuk, hogy az elképzelés működik és a Vertical Expert tökéletesen alkalmas a mindennapos fogápolásra.

signal vertical expert reszletek

BESZEREZHETŐSÉG

Ahol tartanak kínálatot Signal termékekből, ott pofonegyszerű lesz beszerezni a Signal Vertical Expert fogkefét, ahol nem, ott némi utánajárás vagy netes rendelés szükséges a vásárláshoz. A Signal egyébként teljesen jó lefedettséggel dolgozik országszerte, ezért szupermarketekben, kisebb üzletekben, drogériákban is találkozhatunk a termékkínálattal.

ÁR/ÉRTÉK ARÁNY

A 700-900 Ft közötti áron kínált fogkefe nem tekinthető a legolcsóbbnak, de a legdrágábbnak sem, egy erős középkategóriás terméknek mondható. Tapasztalataink szerint ennyi pénzt megér a fogkefe, hiszen valóban alapos tisztításra képes, és hát mi lehet ennél fontosabb egy fogkefe esetében?

ÖSSZEGZÉS

Először kiválóan szórakoztatott, majd mélyen meglepett minket a Signal Vertical Expert fogkefe elgondolása és használhatósága. Soha rosszabb csalódás ne érjen minket egy fogkefével szemben, mint az, hogy bár extrémen túltervezett és figyelemfelkeltő, mégis megérdemli a neki szentelt figyelmet.

Azt persze érdemes megjegyezni, hogy a helyes fogmosási technika elsajátítása elengedhetetlen, és szájüregünk egészsége érdekében nem éri meg kizárólag olyan áthidaló megoldásokat alkalmazni, mint egy rossz fogmosási technikához alkalmazkodó fogkefe.

Küllem: 5/5
Minőség: 5/4
Használhatóság: 5/5
Beszerezhetőség: 5/5
Ár/érték arány: 5/5

ÖSSZESEN: 5/5 – KIVÁLÓ

Hogyan értékelünk?5

Item added to cart.
0 items - Ft