Kipróbáltuk: Philips Sonicare for Kids szónikus gyerekfogkefe – Minden szülő álma

A felnőttekhez képest a gyerekeket még bonyolultabb rávenni a szájápolásra, hiszen figyelmük hamar lelankad az olyan monoton feladatok közben, mint a fogmosás, pláne ha naponta kétszer kell fogkefét ragadni a kezükbe. A Philips Sonicare for Kids elektromos gyermekfogkefe nem pusztán azzal a céllal született, hogy megtisztítsa a gyermekek fogait, hanem hogy szerethető, játékos elfoglaltsággá minősítse a fogmosás rutinját.

A Philips Sonicare for Kids vidám, színes kinézete igazodik a gyermekek igényeihez.
A Philips Sonicare for Kids vidám, színes kinézete igazodik a gyermekek igényeihez.

GYÁRTÓ: Philips

KÜLLEM

(X) hirdetés

A gyermekek szemszögéből vizsgálódva a fogkeféket illetően a külső megjelenés a legfontosabb. Lehet pónis, Hello Kitty-s, Pókemberes vagy vidám és színes, a lényeg, hogy a szájápolási eszköz megragadja a gyermekek figyelmét és így szívesebben vegyék kézbe a fogkeféjüket.

A Philips Sonicare for Kids szónikus gyermekfogkefe nyele piros színű, az előlapból viszont hármat is kapunk a csomagba, így gyermekeink életkor, hangulat vagy nem szerint variálhatják egyedi megjelenésű fogkeféjüket.

A fogkefe kinézete vonzó és igényes, a használat során gyakran érintett területek (nyél hátulja, gombok) minőségi gumiborítással rendelkeznek, így az apró kezek biztosabban ügyeskedhetnek a fürdőszobában.

(X) hirdetés

Formatervezettségét illetően a Philips Sonicare for Kids átmegy a vizsgán: ha oldalról nézzük meg a fogkefét, láthatjuk, hogy a fogkefe testének felső részénél kicsit kiszélesedik a forma, ami a gyermekek és a szülők számára is megkönnyíti a fogkefe fejek levételét és felhelyezését, hiszen a kiszélesedő résznél megtámaszthatjuk az ujjainkat.

A doboz tartalma: 1 db fogkefe test, 2 db fej védőkupakkal, töltőállomás, 3 db színes előlap.
A doboz tartalma: 1 db fogkefe test, 2 db fej védőkupakkal, töltőállomás, 3 db színes előlap.

MINŐSÉG

A fogkefe gyártásánál felhasznált anyagok első osztályúak, egy percig sincs „olcsó műanyag” benyomásunk. A gumírozás minőségi munka, az apró részek illesztése profi, kivéve talán egy dolgot: miután a fejet rácsatlakoztatjuk a testre, túl nagy rés marad a fej és a test között – legalábbis a mi szemünknek. Más elektromos fogkeféknél ez a hézag jóval diszkrétebb.

A töltőállomás kialakítása megfelelő, egyetlen mozdulattal csatlakoztatható a töltőre a fogkefe, a fejeket pedig célszerűen a fogkefe mögött tárolhatjuk. Szerintünk ez az elgondolás különösen praktikus, főleg ha nem egyedül, hanem váltva használják a gyerekek a fogkefét, így nem kell azon gondolkodni, hogy hol tároljuk a fejeket.

Az akkumulátor erőssége meglepő, napi kétszeri, váltott használat mellett, töltés nélkül 6-7 napot is kibír a fogkefe, ami más elektromos fogkefékhez képest nagyon meggyőző teljesítmény. Így például töltő nélkül is nyugodtan útnak engedhetjük gyermekünket egy osztálykirándulásra vagy nyári táborba és nem kell a töltések miatt aggódnunk.

A test felső része kiszélesedik, megkönnyítve a fejek cseréjét, a fej és a test illeszkedése azonban szebb is lehetne.
A test felső része kiszélesedik, megkönnyítve a fejek cseréjét, a fej és a test illeszkedése azonban szebb is lehetne.

HASZNÁLHATÓSÁG

A Philips Sonicare for Kids egyik legnagyszerűbb tulajdonsága, hogy fokozatosan próbálja meg elfogadtatni gyermekeinkkel a fogmosást, amihez a barátságos megjelenésen túl technikai segítségeket is nyújt.

Először is ott az ún. Easy-Start funkció, ami az első használattól 14 napon keresztül folyamatosan növeli az erőfokozatokat, így gyermekünknek könnyebb megszoknia az elektromos/szónikus technológiát, főleg ha korábban kézi fogkefével mosott fogat.

A Sonicare for Kids fogkefén kétféle mód közül választhatunk, míg az erősebb már a 2 perces fogmosási időre van kalibrálva, addig az alsó fokozat 1 percről indul és fokozatosan növeli a fogmosási időt 2 percre. Ezzel gyermekünknek könnyebb megszoknia a helyes időtartamot.

A fogkefét elég a fogak felszínéhez tartani és lassú oldalirányú mozgással végigvezetni a fogazaton, a gyermekeknek nem kell körkörös, nehezen megtanulható mozdulatokat elsajátítaniuk, hiszen a fogkefe elvégzi helyettük a munkát.

Háromféle előlap jár a Philips Sonicare for Kids fogkeféhez.
Háromféle előlap jár a Philips Sonicare for Kids fogkeféhez.

Hogy ne legyen olyan monoton a fogmosás, a Philips Sonicare for Kids fognegyedenként (kvadránsonként) figyelmezteti gyermekünket, hogy váltson át a következő negyedre, így négy, 30 másodperces részre tagolható a fogmosás, ami szintén hatékony fegyver lehet az unalom ellen.

Ráadásként a 30 másodperces figyelmeztetést a gyártó szerint vidám dallamok szolgáltatják. Amikor ezt először meghallottuk, tényleg valami muzikális dologra számítottunk, de a Bécsi Filharmonikusok előadása helyett inkább csak ütemes sípolást hallottunk. Ez egy kicsit lehetne barátságosabb, persze praktikus maga az időmérő rendszer, de a dallam szó talán egy kicsit túlzás.

A fogkefe a 2 perces (vagy eleinte 1 perces) fogmosási idő lejártával kikapcsol, de természetesen ha úgy érezzük, hogy mi is szeretnénk segíteni gyermekünknek a fogmosásban, ezután még visszakapcsolhatjuk a fogkefét és gyorsan átszaladhatunk vele gyermekünk fogazatán.

A Philips Sonicare for Kids fogkefefejek 4 illetve 7 éves kortól ajánlottak, a sörték puhák és formatervezettek – a hosszabb szálak könnyebben beférnek a fogközökbe. A fejeket a bakteriális szennyezettség miatt – ugyanúgy, mint a kézi fogkefék esetében – 2-3 havonta le kell cserélnünk.

Összehasonlítva a szónikus technológiát a hagyományos elektromos fogkefék hatékonyságával, megkérdőjelezhetetlenül alaposabb tisztaságra tehetünk szert a szónikus fogkefékkel. Míg a sima elektromos fogkefével napi kétszeri fogmosás mellett estére már az ember érzi a fogazatán, hogy ideje megmosni, addig a szónikus fogkefe egész napra tisztább érzetet biztosít, nem érezhető olyan plakk felhalmozódás nap közben.

Kétféle fej jár a fogkeféhez: a kisebbiket 4 éves kortól, a nagyobbikat 7 éves kortól ajánlott használni.
Kétféle fej jár a fogkeféhez: a kisebbiket 4 éves kortól, a nagyobbikat 7 éves kortól ajánlott használni.

BESZEREZHETŐSÉG

A Philips Sonicare for Kids fogkefét a többi elektromos fogkeféhez képest ugyanolyan feladat beszerezni, a Philips elég jó lefedettséggel dolgozik. Főleg szupermarketekben, elektronikai szaküzletekben vagy online áruházakban vásárolhatjuk meg. A pótfejek beszerzése egy kicsit talán körülményesebb, ezeket főleg webshopokban találjuk meg.

ÁR/ÉRTÉK ARÁNY

A Philips Sonicare for Kids ára ingadozó, általában 16-20 000 Ft között mozog. A pótfejek kb. 3000 Ft-ba kerülnek, viszont ha azt az alaposságot vesszük figyelembe, amit a fogkefe nyújt, akkor mind a készülék mind pedig a pótfejek megérik az árukat.

A Philips Sonicare for Kids formatervezettsége segíti a gyermekeket a fogmosás során.
A Philips Sonicare for Kids formatervezettsége segíti a gyermekeket a fogmosás során.

ÖSSZEGZÉS

Nagyon örülünk neki, hogy kipróbáltuk a Philips Sonicare for Kids fogkefét és bátran ajánljuk azoknak a szülőknek, akik szeretnék, hogy gyermekeik elfogadják és megszeressék a fogmosást. A szónikus technológia által nyújtott hatékonyság pedig hosszú távon fog megtérülni, hiszen ha gyermekünk fogazata és ínye tiszta és baktériummentes, akkor jóval kevesebb szájüregi panasszal kell majd szembenéznie.

Küllem: 5/5
Minőség: 5/5
Használhatóság: 5/5
Beszerezhetőség: 5/4
Ár/érték arány: 5/5

ÖSSZESEN: 5/5 – KIVÁLÓ

5Hogyan értékelünk?

Item added to cart.
0 items - Ft