Kipróbáltuk: Perl Weiss fogfehérítő fogkrém

A fogfehérítő fogkrémek piaca állandó megújulást mutat, hiszen a szájápolási szegmens fogyasztóinak egyik, ha nem a legfőbb igénye a ragyogóan fehér fogsor. A német Perl Weiss márka több évtizedes jelenlétével stabil piaci szereplőnek számít, bár termékpalettája szinte változatlan, nem jelentkezik évente újabb és újabb fogkrémekkel, szájvizekkel. Mi a márka egyik klasszikusát, a Perl Weiss fogfehérítő fogkrémet (50 ml) választottuk tesztünk alanyául. 

KÜLLEM

A Perl Weiss fogkrémek egységes, letisztult csomagolással érkeznek a boltok polcaira. Legtöbbször két típusra bukkanhatunk a fogkrémek között: egy hagyományos fogfehérítő fogkrémre és egy, speciálisan a dohányosok részére kifejlesztett fogfehérítő gélre. Tesztünkhöz az előbbi, klasszikus Perl Weiss fogkrémet választottuk. 

A termék külső csomagolása megnyerő, a boltban sorakozó több tucat fogkrém között könnyen szemet szúr a rövidebb, ám szélesebb, téglatest formájú doboz, melyet csillogó, fényes feliratozások tesznek különlegessé. 

(X) hirdetés

A hagyományos, 75 ml-es kiszerelésekkel szemben az 50 ml-es térfogattal érkező fogkrémes tubus kupakra állított, homokóra-szerű formája szintén nem hétköznapi, így csempészve egy kis különlegességet fürdőszobánk hangulatába. 

Amióta a márkát ismerjük, közel azonos dizájnnal érkezik a boltok polcaira, ami tűnhetne unalmasnak is, de ez esetben szerencsés döntésről van szó, hiszen ha egyszer megszoktuk a tubus és a doboz formáját, akkor ez alapján hamar megtaláljuk a terméket egy zsúfolt szupermarketben egy gyors bevásárlás alkalmával is. 

MINŐSÉG

Külső megjelenését illetően a Perl Weiss fogfehérítő fogkrém (50 ml) csomagolásához kellemes, minőségi anyagokat használtak. Általában már megszoktuk, hogy a fogkrémek külső papírdoboza több csillogást, feltűnőbb megoldásokat vonultat fel, mint a fogkrém tubusán fellelhető matricáké – nincs ez másként a Perl Weiss fogkrém esetében sem: a külső doboz metálos csillogása a tubuson már nem érhető tetten oly mértékben, leszámítva az ezüst feliratot és a klinikai vizsgálatokat hirdető, fogacskás emblémát, ami szintén ezüstös pompában ragyog. 

(X) hirdetés

Sajnos a külső csomagoláson minden lényeges, marketingcélt szolgáló felirat német (még csak nem is angol…), magyarul pedig mindössze egy utólag felragasztott matricát találunk, ami tartalmazza a törvényileg előírt információkat és egy rövid termékismertetőt is. 

Összetevőit megvizsgálva nem vádolhatjuk azzal a gyártót, hogy nem próbálta tisztességgel megválogatni a fogkrémhez használt anyagokat, ugyanakkor több, a tömegcikkek piacáról már ismert, vitatható összetevőt is tartalmaz a termék (pl. vörös színezőszemcsék vagy a szintetikus szacharin), melyek nélkül még szebb összképet mutatna a lista. 

Óriási dícséret illeti a gyártót, amiért a Perl Weiss fogkrém nem tartalmaz SLS-t, azaz nátrium-lauril-szulfátot, ami nem csak a szájüreg kiszáradásáért, de vélhetően az afták gyakoribb megjelenéséért is felelőssé tehető – nem mellesleg ugyanezt az összetevőt tusfürdőkbe és autósamponokba is adagolják a fokozottabb habzás érdekében. 

Egyetlen igazán különleges összetevője a márka névadójaként is feltüntetett gyöngypor, ami apró szemcséi révén finoman polírozza a fogzománcot, ezzel távolítva el a külső, felszíni szennyeződéseket – így téve fehérebb árnyalatúvá a fogakat.

HASZNÁLHATÓSÁG

A Perl Weiss fogfehérítő fogkrém egy kellemes, frissítő ízű, közepesen habzó fogkrém. Nem szárítja ki túlságosan a szájüreget és rendszeres használat mellett segíthet visszaállítani fogaink eredeti fehérségét. 

Mint a legtöbb, fizikai fogfehérítésen alapuló szájápolási termék, ez a fogkrém is csak arra képes, hogy a fogkefe és a fogkrém által kifejtett dörzshatás révén távolítsa el a fogfelszín külső szennyeződéseit, így segítsen az ételmaradékok, kávé vagy dohányzás okozta elszínződések eltüntetésében. Gyökérkezelés, időskori fogzománc elszíneződés vagy genetikailag sárgább árnyalatú fogak esetében látványos eredményre nem számíthatunk – de erre valójában csak a peroxidokat tartalmazó fogfehérítő termékek vagy a fogorvosi fehérítés alkalmas. 

Mivel a termék fluoridot is tartalmaz, segít a fogzománc erősítésében, ami így ellenállóbbá válik az étkezések hatására savassá váló szájüreg viszontagságaival szemben. Továbbra is úgy gondoljuk, hogy a fluoridoknak komoly szerep jut a fogzománc épségének megóvásában, így véleményünk szerint nem javasolt azok kerülése. 

BESZEREZHETŐSÉG

A Perl Weiss termékek általában drogériákban minden különösebb probléma nélkül, szinte bármikor beszerezhetők, nagyobb áruházláncok polcain is találkozhatunk velük, illetve ma már nem szabad figyelmen kívül hagynunk az internetes vásárlás lehetőségét sem. Jó ellátottságú, kategóriáján belül népszerű terméknek mondható. 

ÁR/ÉRTÉK ARÁNY

A Perl Weiss fogkrémek árazás szempontjából még mindig a középkategóriába sorolhatók, áruk 1 500 Ft – 2 000 Ft között mozog. Ezért az árért cserébe egy, a kategóriájában minőséginek mondható terméket kapunk, ami bár csak 50 ml-es kiszerelésű, mégis összetevői, formatervezettsége indokolja az eladási árat. 

ÖSSZEGZÉS

Nem bántuk meg, hogy kipróbáltuk a Perl Weiss fogfehérítő fogkrémet. Életünk legnagyobb katarzisát ugyan nem éltük át, egy erős középkategóriás termék színvonalát mégis hozza a fogkrém. Ezt a fogkrémet azoknak ajánlanánk, akik a hétköznapokban átlagos mennyiségű elszíneződést okozó élelmiszert fogyasztanak és esetleg néha rágyújtanak – erős dohányosoknak vagy rendszeres vörösbor fogyasztóknak már intenzívebb hatású fogfehérítő termék/módszer használatát javasolnánk. 

Küllem: 5/4
Minőség: 5/4
Használhatóság: 5/4
Beszerezhetőség: 5/4
Ár/érték arány: 5/4

ÖSSZESEN: 5/4 – JÓ

Hogyan értékelünk?

 

Összetevők: Hydrogenated Starch Hydrolysate, Aqua, Hydrated Silica, Glycerin, Alumina, Sodium Dodecylbenzenesulfonate, PEG-12, Aroma, Pentasodium Triphosphate, Pentapotassium Triphosphate, Cellulose Gum, Sodium Fluoride, Sodium Saccharin, Pearl Powder, Limonene, CI 73360, CI 77891. Nátrium-fluoridot tartalmaz (1300 ppm).

Item added to cart.
0 items - Ft