Kipróbáltuk: Listerine Total Care – Igazán elszántaknak

Amikor először hallottunk a Listerine termékekről, mindenki csak úgy nyilatkozott róluk, hogy nagyon jók, de bivaly erősek. Ó persze, gondoltuk, ahogy az a reklámban van, majd nekünk is szétdurran az arcunk, mint annak a pasinak. Aztán kipróbáltuk. És meglepődtünk. Aztán kipróbáltattuk másokkal. És ők is meglepődtek. Hölgyeim és uraim, vegyük tudomásul: a Listerine tényleg brutálisan erős.

Még mielőtt azt gondolnánk, hogy van választási lehetőségünk, jobb, ha tudjuk, a fenti sorok nem csak a Total Care-re vonatkoznak, hanem az összes Listerine-re. Mindegyik ugyanolyan jó erőben van.
Én sem feltételeztem volna, sőt, amikor először láttam a Total Care reklámját, még meg is örültem – olyan kellemes lila színe volt, hogy azt gondoltam, akkor ez biztos a gyengédebb kivitel a gyengébbeknek – de nem. Aki ilyen szájvizet akar használni, az szokjon hozzá ehhez az intenzitáshoz.
De miért is akarjuk, hogy esténként könnybe lábadt szemmel köpködjünk a mosdókagylóba egy kupaknyi Listerine után? Bármennyire is furcsa elismernünk: mert megéri.

HÁTTÉR

(X) hirdetés

A Listerine formuláját először 1879-ben állította össze Dr. Joseph Lawrence és Jordan Wheat Lambert az Egyesült Államokban, akkor, mint sebészi fertőtlenítőszert kínálták az orvosoknak. A fogászatba csak 1895-ben került át a termék, sőt, ez volt az első recept nélkül kapható szájvíz Amerikában. Eleinte üvegben árusították, csak 1994-ben kezdték el műanyag palackba csomagolni. Hazájában számtalan típus létezik, nálunk a már említett komplex Total Care, a fogak fehérségéért felelős Stay White, az ínygyulladást megelőző Teeth & Gum Defence, a friss leheletet biztosító Freshburst és a klasszikusnak számító, antiszeptikus Cool Mint kapható. 2006-ban a Johnson & Johnson megvásárolta a Pfizer gyógyszergyártól a márkát, így azóta övé a Listerine.

Reklám a múltból.

KÜLLEM

Nekünk igazán tetszik a Listerine Total Care szögletes, kicsit szigorú megjelenése. Szerintünk a forma tökéletes harmóniában áll a tartalommal: határozott vonalvezetés – erős szájvíz. Ez így van rendjén. A szín is megnyerő, a Total Care lilasága egészen bájossá teszi a terméket, még akkor is, ha a gyengédség legrejtettebb nyomairól sem beszélhetünk, miután a szánkba vettünk egy kupicával.
Mondjuk, hogy mitől lesz egy öblögető kék, zöld vagy lila, nem tudjuk. Mert a zöldre mondhatjuk, hogy a borsmenta illóolaj teszi, de a lila? (Mi a gumimacikra gyanakszunk.)

(X) hirdetés

 

MINŐSÉG

A Listerine termékek minőségével szintén elégedettek lehetünk, látszik, hogy tapasztalattal és szakértelemmel állították össze az áru minden pontját. Összetevőit tekintve rengeteg természetes illóolajjal próbálják még hatékonyabbá tenni a terméket, melyek gyógyhatása kétségtelen. Fluoridot is tartalmaz a Total Care, így védve fogainkat a szuvasodástól.

Mi személy szerint jobban szeretjük a színezék nélküli, áttetsző termékeket, úgy gondoljuk, annyival is kevesebb mesterséges anyag kerül a szervezetünkbe, persze ezekkel a feltűnő színekkel könnyebb kitűnni a sorból és vonzóbbá tenni a portékát.

Külön örömünkre szolgál, hogy a kupakot a biztonsági rendszer miatt nehéz lecsavarni – pont, mint a hipónál, hát nem barátságos? – ezzel védve gyermekeinket, hogy idő előtt elmenjen a kedvük a szájvizektől. A csomagoláson 12 éves korig nem ajánlják a Listerine-t, szerintünk sem érdemes próbálkozni vele, vannak sokkal gyengédebb öblögetők, a gyerekeknek azok tökéletesen megfelelnek.

Listerine-család.

HASZNÁLHATÓSÁG

Ha szigorúan vesszük a dolgokat, a Listerine Total Care tökéletesen megfelel az irányába támasztott elvárásoknak.
Fertőtlenít? Igen. Frissít? Igen. Elpusztítja a lepedéket? Igen. Ezáltal segít megelőzni az ínygyulladást, fogszuvasodást és fogkőképződést? Igen. Akkor mi a bajunk vele? Nos, egyedül az ereje.

Bár teljesen érthető, hogy miért kell ilyen erősnek lennie, úgy érezzük, sokakat ez mégsem fog érdekelni. Számtalan olyan emberrel beszélgettünk már, akiknek fontosabb egy szájápolási termék íze, mint a minősége. Ismerünk sós fogkrémet, amihez nincs fogható, ha az íny egészségéről van szó, mégis a többség rosszul van tőle és nem bír vele fogat mosni. Pedig hozzászokna. De mi ennél kényelmesebbek vagyunk és nincs türelmünk hozzá, hogy kitartóak legyünk és megszokjunk egy kissé kellemetlen, de amúgy nagyszerű terméket.

 

BESZEREZHETŐSÉG

A beszerezhetőséggel nincs baj. Szinte minden drogériában, szájápolási webáruházban és szupermarketben kapható a termék, nem jelenthet problémát a vásárlás. Van kisebb (250 ml) és nagyobb (500 ml) kiszerelés, azt gondoljuk, ha valaki most először akarja kipróbálni a terméket, jobb, ha a kicsi mellett dönt vagy vásárol magának egy mini Listerine-t (95 ml), utóbbit inkább drogériákban lehet kapni.

 

ÁR/ÉRTÉK ARÁNY

Nem olcsó a Listerine Total Care. A 250 ml-es kiszerelés 1000 Ft körül mozog, az 500 ml-est pedig 1800 Ft körül lehet beszerezni. Árban nem olyan óriási a különbség a két méret között, mondjuk ez szerintünk nincs rendjén, ha valaki nagyobb kiszerelést vesz, az kapjon nagyobb kedvezményt is. Mégis azt gondolom, hogy a fél literes Listerine-t megéri megvenni, ugyanis elég sok időre elég, és ha jó antibakteriális szájvizet keresünk, akkor ez az egyik legjobb a piacon.

Elpusztítja a lepedéket és a kellemetlen szagokat.

ÖSSZEGZÉS

Úgy gondoljuk, hogy a Total Care-t is beleértve a Listerine termékek az igazi megszállottak körében lehetnek hosszú távon is népszerűek. Mert hát kell ahhoz egy jó adag kitartás, hogy esténként kedve legyen az embernek felrobbantani az arcát pár milliliter szájvízzel. A hatás persze nem marad el, jóval tisztább érzéssel kelünk fel reggel, ha este a fogmosást és fogköztisztítást öblögetés is követte. Mindamellett le kell, hogy szögezzük, legyen bármilyen jó egy szájvíz, akkor sem helyettesíti se a fogmosást, se a fogköztisztítást, mindössze kiegészítő ápolásnak jó, de annak nélkülözhetetlen.

Küllem: 5/5
Minőség: 5/4
Használhatóság: 5/3
Beszerezhetőség: 5/5
Ár/érték arány: 5/4

Összesen: 5/4 – JÓ

Hogyan értékelünk? 

 

Item added to cart.
0 items - Ft