Kipróbáltuk: Listerine Green Tea szájvíz

A Listerine-től az évek során már megszoktuk, hogy megpróbál a szivárvány összes színével elkápráztatni minket, és valóban, a Listerine (szó szerint és átvitt értelemben is) az egyik legszínesebb gyártó a piacon, hiszen olyan sokféle szájvizet kínál, hogy ember legyen a talpán, aki tud közülük választani. Az egyik legújabb dobás a Listerine Green Tea, azaz zöldteás verzió, amit bár elszürcsölni nem tudunk, mindenképp érdemesnek találtuk egy termékteszthez.

kiprobaltuk-listerine-green-tea-szajviz

KÜLLEM

Jóllehet, a Listerine a szájvíz-színek tekintetében igen merészen kísérletezget, a flakon formája továbbra is a régi, amin úgy tűnik, nem is óhajt változtatni a gyártó – és miért is tenné? A határozott vonalvezetés, az enyhén szögletes forma komoly és stílusos eleme lehet bármelyik fürdőszobának, ezért szívesen nézünk rá, legyen feltöltve bármilyen furcsa és meghatározhatatlan színárnyalatú szájvízzel is.

A matrica és a csomagolás maradt a régi, bár egy finom levélmotívummal és kézzel írott „green tea” azaz zöldtea feliratozással mégis kedvesebbé, némileg organikusabbá tette a gyártó a termék külső megjelenését, ráadásul a szájvíz maga extrán világoszöld színárnyalatban tündököl.

(X) hirdetés

Egy-két típustól eltekintve a Listerine szájvizek általában papírdobozos csomagolás nélkül érkeznek a drogériák, szupermarketek polcaira, ami tekintve a többségében rikító színű beltartalmat és a markáns vonalvezetésű flakont, érthető döntés a gyártó részéről, nem mellesleg a környezetet sem terheljük feleslegesen egy újabb réteg kidobásra ítélt papírral.

kiprobaltuk-listerine-green-tea

 

MINŐSÉG

A Listerine Green Tea szájvíz külső csomagolásának minősége a gyártótól már jól megszokott színvonalat hozza. A flakon erős műanyagból készül, így ellenáll a szállítás és használat során fellépő erőhatásoknak. A feliratozás, a dizájn tökéletesen illeszkedik a Listerine stílusához.

Az összetevők listáját kissé elrejtették a szemünk elől, hiszen a hátoldali, ragadós matricát a sarkán lévő jelölés mentén kell felhúznunk, hogy el tudjuk olvasni az alatta rejlő összetevőlistát és használati útmutatót.

(X) hirdetés

Sajnos az alapanyagok minősége okozhat némi csalódást a tudatosabb vásárlókban, hiszen a gyártó olyan egyre kevésbé népszerű összetevőket is a szájvízben hagyott, mint a nátrium-lauril-szulfát (SLS) vagy a szacharin. Míg előbbi egy sok esetben indokolatlanul használt habosító anyag, melyet az elmúlt években megannyi gyártó száműzött nem csak a szájvizekből, hanem a fogkrémekből is, addig a szacharin egy szintén szintetikus eredetű édesítőszer, melyet szintúgy lehetne a szervezetre kevésbé ártalmas édesítőszerekkel (pl. xilit) helyettesíteni. (Megjegyzés: a Listerine maga is rendelkezik olyan szájvízzel, amiben xilit található, de olyannal is, amiben nincsen SLS.)

A Listerine Green Tea ezen kívül tartalmaz még fluoridot, melyet egyébként nem bánunk, hiszen a fluorid valóban képes erősebbé tenni a fogzománcot, egyedül arra kell odafigyelnünk, hogy ne vigyük túlzásba a mindennapos bevitelt.

Néhány színezőanyagtól eltekintve olyan valóban természetes összetevőket is találunk a szájvízben, mint az eukaliptusz vagy a zöld tea kivonat. Ami igazán meglepett minket az összetevők listáján, az a koffein volt, ami bár organikus, fogalmunk sincs, hogy miért kerülhetett a termékbe (egyes források szerint ízesítőanyag, míg más gyártók kozmetikumokban külsőleges használatra ajánlják a koffeint).

kiprobaltuk-listerine-green-tea2

HASZNÁLHATÓSÁG

Mivel a Listerine Green Tea az alkoholmentes szájvizek csoportjához tartozik, használata jóval kellemesebb, mint a könnyfakasztó, bivalyerős Listerine szájvizeké, a gyártó éppen ezért már 6 éves kortól ajánlja a termék használatát.

Nekünk személy szerint tetszett a szájvíz íze, kellemesen gyengéd aromája, ami a mentol és az eukaliptusz miatt mégis frissítő hatású. Mivel nem túl erős, tartható vele a 30 másodperces ajánlott öblögetési idő is.

Személyes véleményünk szerint a szájvizeket kiegészítő jelleggel kell beépíteni a mindennapos szájápolási rutinunkba, hiszen hiába rendelkeznek fertőtlenítő, zománcerősítő tulajdonságokkal, a fogfelszíneken, az ínyen és az ínyszélen felgyülemlett lepedék eltávolítására nem alkalmasak, inkább csak annak negatív hatásait mérsékelhetjük használatukkal.

kiprobaltuk-listerine-szajviz

BESZEREZHETŐSÉG

Bár a Listerine márka lefedettsége országszerte kiváló, ahhoz kell némi szerencse, hogy az új típust is beszerezhessük a legközelebbi drogériában vagy szupermarketben. Arról nincsenek információink, hogy a Listerine Green Tea a márka állandó kínálatához fog-e tartozni vagy csak időszakosan érhető el – ezt vélhetően a termék népszerűsége is meghatározza majd.

 

ÁR/ÉRTÉK ARÁNY

A Listerine Green Tea szájvízzel egyelőre csak 500 ml-es nagy kiszerelésben találkoztunk (sok Listerine szájvíz elérhető 250 ml-es flakonban is), melynek ára 1700-2000 Ft körül mozog, ami reális, tekintve, hogy fél liter szájvíz sok időre elég.

listerine-green-tea-szajviz

ÖSSZEGZÉS

A Listerine Green Tea egy újabb eleme a termékcsaládnak, ami színesebbé, vonzóbbá teheti a szájápolást bárki számára, hiszen a változatosság fenntarthatja érdeklődésünket, motiváltságunkat a mindennapos szájhigiénében. Ugyanakkor ha a termék értékeire koncentrálunk, még egy szájvizet látunk a piacon, ami összetevői miatt csak eggyel növeli a kínálatot, de valódi pluszt nem ad a szájápolási szegmenshez.

Küllem: 5/5
Minőség: 5/3
Használhatóság: 5/4
Beszerezhetőség: 5/4
Ár/érték arány: 5/5

ÖSSZESEN: 5/4 – JÓ

4Hogyan értékelünk?

 

ÖSSZETEVŐK: 
Aqua, Propylene Glycol, Sorbitol, Sodium Lauryl Sulfate, Poloxamer 407, Sodium Saccharin, Aroma, Eucalyptol, Benzoic acid, Sodium Benzoate, Methyl Salicylate, Thymol, Sodium Fluoride, Menthol, Sucralose, Camellia Sinensis Leaf Extract, Caffeine, CI 47005, CI 42053. (220 ppm nátrium-fluoridot tartalmaz.)

Item added to cart.
0 items - Ft