Kipróbáltuk: GUM Trav-ler fogköztisztító kefe – Mindennapos használatra

Aki napi rendszerességgel használ fogköztisztító (interdentális) kefét, az tudja, hogy nem mindig egyszerű és akadálytalan a fogközök elérése. Torlódott vagy szabálytalan állású fogainkat, a koronánk vagy a fogszabályzónk egyes területeit valódi bűvészmutatvány elérni, ezért nagy segítséget jelenthetnek a jól alkalmazkodó, flexibilis szájápolási eszközök. A GUM Trav-Ler fogköztisztító család épp az ilyen különleges helyzetekben bizonyít a leghatásosabban. 

gum travler

GYÁRTÓ: Sunstar

KÜLLEM

(X) hirdetés

Emelkedő igényeinknek több szempontból is megfelelhet a GUM Trav-Ler fogköztisztító család külső megjelenése. A tetszetős csomagolás, a beszédes ábrák, a könnyen értelmezhető mérettáblázat együttesen támogatják a fogyasztó könnyű és gyors tájékozódását.

Maga a kefe mindegyikét kupakkal bocsátják a rendelkezésünkre, így a terméket higiénikusan használhatjuk és szállíthatjuk a hétköznapokban. A kellemesen gömbölyített formájú, ellenálló, mégis puha gumiból formált nyél különböző színekben kerül forgalomba – más gyártókhoz hasonlóan ezzel segítve a méretek közötti hatékony eligazodást.

A GUM Trav-Ler kezdő csomagjában mind a kilenc különböző méretű fogköztisztító kefét megtaláljuk.
A GUM Trav-Ler kezdő csomagjában mind a kilenc különböző méretű fogköztisztító kefét megtaláljuk.

MINŐSÉG

(X) hirdetés

A minőség magasabb szintjét első ránézésre sem kérdőjeleztük meg, de mindennapos használatra volt szükségünk ahhoz, hogy bizonyosak legyünk benne, a GUM fogköztisztító család nem csak megjelenésében akarja beszuszakolni magát egy felsőbb kategóriába.

Fogköztisztító kefék esetében kulcsfontosságú szerepe van a sörték minőségének, hiszen ez a rész használódik el a leghamarabb és a leglátványosabban. A klór-hexidinnel átitatott, strapabíró sörték nem csak az eszköz, hanem fogínyünk baktériummentességéről is gondoskodni kívánnak, ami bár nagyon figyelmes gesztus a gyártótól, a kefe gyakori mosása vélhetően átmenetivé teszi ezt a jótékony hatást.

Méretkínálatot illetően kitett magáért a japán cég, összesen kilencféle méret közül választhatunk: 0.6 milliméterestől a 2.0 milliméteresig.

A GUM Trav-ler fogköztisztítók kapcsán a másik nagyon fontos részlet a nyél. Eddig kizárólag kemény műanyag nyelű fogköztisztító kefékkel találkoztunk, ám a GUM szakított a hagyománnyal és lényegében gumiba zárta a sörtékkel dúsított drótszálat, egy-két ponton keményebb műanyag belsővel megerősítve a nyelet. Az újszerű elgondolás jelentősége a használat első percében már világossá is vált.

Meglepő a GUM fogköztisztító hajlékonysága.
Meglepő a GUM fogköztisztító hajlékonysága.

HASZNÁLHATÓSÁG

Flexibilitásának hála az interdentális kefével meglepő könnyedséggel jutottunk be szabálytalan állású fogközeinkbe, hátsó fogaink területére vagy koronánk, fogpótlásunk környékére. Ez az alkalmazkodó készség óriási segítség a fogszabályzót viselőknek, implantátummal rendelkezőknek is, hiszen náluk kulcsfontosságú az alapos tisztaság kérdése.

A sörték nagyon jól vizsgáztak a tesztidőszak alatt, s egy-két hetes használatot követően bár kissé ellapultak, ez kivétel nélkül minden eddig tesztelt fogközkefére igaz volt. Nem véletlen, hogy a gyártó egyhetes használatot javasol mindössze, ami nem csak az elhasználódottság, hanem a baktériumok miatt is indokolt, jóllehet, ennél kétszer-háromszor többet is kibírnak a jobb minőségű kefék.

A GUM Trav-Ler interdentális fogkefe használata:

BESZEREZHETŐSÉG

Egyelőre jellemzően az internet segítségét kell hívnunk, ha GUM fogköztisztítót szeretnénk vásárolni, de ha mázlink van, egy-egy drogériában vagy speciális üzletben is belefuthatunk.

ÁR/ÉRTÉK ARÁNY

Találkoztunk már hasonlóan jó minőségű, ám olcsóbban beszerezhető fogköztisztító családdal is, a GUM Trav-Ler fogyasztói ára ugyanis 1300-1500 Ft körül alakul, amiért 6 db azonos méretű fogközkefét kaphatunk. Létezik a termékből egy ún. kezdő csomag is, amiben mind a kilenc méret benne van, ezt általában első alkalommal szoktuk megvásárolni, hogy meg tudjuk határozni, a jövőben pontosan mely méretekre lesz szükségünk. A 9 db-os csomag ára 1600-1800 Ft között változik. A leheletnyivel magasabb ár azonban indokolt lehet, figyelembe véve a termék elsőrendű minőségét.

kiprobaltuk gum travler interdentalis
A GUM Trav-Ler minden részletében megfelelően kidolgozott.

ÖSSZEGZÉS

Nagyon kellemes tesztidőszakot töltöttünk el a GUM Trav-Ler fogköztisztító családdal, ami alkalmazkodóképességével, igényességével képes volt gyorsabbá, hatékonyabbá tenni az esti fogköztisztítás rutinját, s ez mind a kezdő, mind a gyakorlott fogközkefe rajongóknak hamar elnyerheti a tetszését.

Küllem: 5/5
Minőség: 5/5
Használhatóság: 5/5
Beszerezhetőség: 5/3
Ár/érték arány: 5/5

ÖSSZESEN: 5/5 – KIVÁLÓ

Hogyan értékelünk?5

Item added to cart.
0 items - Ft