Kipróbáltuk: Gengigel szájspray és gél – Drága, de hasznos mulatság

Gengigelt a többség valószínűleg akkor akar majd vásárolni, ha valamilyen ínnyel kapcsolatos konkrét panasza van, esetleg a fogorvosa ajánlotta egy fogászati beavatkozást követően. Csak úgy nem akar senki több ezer forintos gélt vagy szájsprayt tartani otthon, legalábbis amíg egyszer rá nem kényszerül, hogy kipróbálja. Ezután, ha nem is napi, vagy heti rendszerességgel fogja használni, de rájön, milyen jó az, ha van a háznál Gengigel. Fogzás, íny- vagy nyálkahártya sérülés, fekély, szájsebészeti beavatkozás vagy megelőzés? Mindegy, a Gengigel használ.

A fogíny olyan lágyszövet, melynek könnyen okozhatunk sérülést és igen érzékenyen reagál a gyulladásokra, irritációkra. Regenerálódásának elősegítése nem egyszerű feladat, általában ecsetelőkkel, szájvizekkel fertőtleníthetjük az érintett területet, ami nagyon hasznos, ha a gyógyulás megkönnyítéséről van szó. A Gengigel viszont a fertőtlenítésnél többet tud, hialuronsav tartalmával ugyanis az íny igazi csodatevője.

A hialuronsav az emberi szervezetben természetes módon előforduló anyag, jellemzően a kötőszövetekben, különös mértékben a fogínyben koncentrálódik, komoly védelmi funkciót látva el. Amikor az íny gyulladásban van, irritálódik, vagy valamilyen sérülés éri, hialuronsav igénye megnövekszik, melyet a szervezet csak apránként képes pótolni. Ilyen esetben jön jól a mesterséges úton előállított hialuronsav, amit szerencsére ugyanolyan jó néven vesz a szervezetünk, mint az eredetit.

(X) hirdetés

 

HÁTTÉR

A Gengigel termékcsaládot a milánói központú, olasz Ricerfarma vállalat gyártja. Az orvosokat és betegeket egyaránt kiszolgáló gyártó a hialuronsav felhasználására szakosodott, melyet 1934-ben két amerikai kutató fedezett fel. Az anyagot először a svédek kezdték el gyógyászati célokra használni, ők szemészeti kezelésekre, majd jöttek az olaszok, akik égési sérüléseket láttak el vele hatékonyan. Az 1996-ban alapított Ricerfarma az első cég a világon, aki a fogászatban kívánta alkalmazni a hialuronsavat.

 

KÜLLEM

(X) hirdetés

A Gengigel szájspray formájában valamelyest különlegesebb megjelenésű, mint a gél. Hosszú fúvókáján olyan apró lyuk található, melyet az avatatlan szemek elsőre lehet, hogy észre sem vesznek, pedig nincs semmiféle kupak, tekerés vagy húzás, ezen a parányi járaton keresztül fújhatjuk ki az anyagot. A gél tubusának vége ugyanígy vékonyított, hogy minél precízebben irányíthassuk a Gengigelt a szükséges helyre. A fehér-kék design vonzó és letisztult, a dobozon tömören, a betegtájékoztatón pedig részletesen ismerhetjük meg a termék jellemzőit.

Gél és szájspray – egy termék, többféle csomagolás.

 

MINŐSÉG

A Gengigel csomagolásának és magának a gélnek vagy spraynek kifogástalan a minősége. Mivel konkurenciája nem igen van a fogászati piacon, nehéz összehasonlítási pontot találnunk. A gél és a spray íze egyáltalán nem kellemetlen, sőt egyenesen finom, ízesítéséhez xilitet használnak, ami egyrészt ártalmatlan a fogakra, másrészt pedig nem emeli meg a vércukorszintet, így cukorbetegek is használhatják a terméket. Átgondolt koncepció, gratulálunk.
Ismert mellékhatása nincsen, lenyelése nem káros, ezért a várandós kismamáknak és a Gengigel Baby-t választó szülőknek sem kell aggódniuk csemetéjük egészségéért. /Mi odavagyunk azokért a készítményekért, melyeknek nincsen mellékhatásuk, szóval újabb dicséret illeti a fejlesztőket./

 

HASZNÁLHATÓSÁG

A gélt és a sprayt egyaránt kipróbáltuk, nekünk az utóbbi egy icipicit jobban tetszik. A sprayt először egy szájsebészeti beavatkozást követően használtuk, akkor valósággal levett minket a lábunkról, hogy az ínyen keletkezett seb fájdalma másnapra teljesen megszűnt. Nagyon tetszett, ahogy a spray szétpermetezi az anyagot az érintett területen, arról nem is beszélve, hogy ilyenkor az embernek aligha van kedve bármilyen módon hozzányúlni a sebhez. A fúvóka 360 fokban elforgatható, tehát úgy állíthatjuk be, ahogy a helyzet éppen megkívánja. A tapadást segítő hatóanyagoknak köszönhetően a vizesebb állagú spray sem maradt rövidebb ideig az ínyen, mint a később kipróbált gél. /Utóbbit egy nyaraláson vettük, amikor a spray otthon maradt, ám szükségünk lett volna rá./

A gél tubusát is úgy alakították ki, hogy minél könnyebben boldoguljunk vele.

 

BESZEREZHETŐSÉG

Mi egyelőre csak gyógyszertárakban találkoztunk a Gengigellel, pedig el tudjuk képzelni drogériákban is, hiszen recept nélkül kapható, gyógyhatású készítményről van szó.

 

ÁR/ÉRTÉK ARÁNY

Az 50 ml-es Gengigel szájspray 4000 Ft körül mozog, míg a 20 ml-es gél 3000 Ft környékén. Nem, tényleg nem egy olcsó termékről van szó. Hogy megvennénk-e megint? Igen. És megint? Igen.
Amikor az embernek olyan seb, gyulladás, sérülés vagy afta van az ínyén, ami zavarja a mindennapokban, akkor azt hiszem, érdemes rááldozni a pénzt, főleg egy olyan termékre, ami használ is. A spray nálunk majdnem egy éve húzza és még a felét sem használtuk el, persze ha az ember szerencsés, nincs rá sokat szüksége. De amikor van, akkor tényleg nagyon jól jön, s mivel a szavatossága 3 év, nem kell azon aggódnunk, hogy hamar a kukában fog landolni.

 

ÖSSZEGZÉS

Szerintünk egy nagyon jó terméket tisztelhetünk a Gengigelben, mind az elgondolás mind pedig a kivitelezés nagyszerű. A részletekre odafigyelve egy olyan hatékony terméket sikerült alkotni, ami jóllehet, egyelőre konkurencia nélkül áll a piacon, de azt gondoljuk, akkor is sokan döntenek majd mellette, ha lesz versenytársa.

Küllem: 5/5
Minőség: 5/5
Használhatóság: 5/5
Beszerezhetőség: 5/3
Ár/érték arány: 5/5

Összesen: 5/5 – KIVÁLÓ

Hogyan értékelünk?

Item added to cart.
0 items - Ft