Kipróbáltuk: Elmex Sensitive Plus fogkrém – A kis különc

Az ember ma már minden újítást gyanakodva fogad: új hatóanyag, új kiszerelés, új megjelenés – elég lesz már, gondoljuk. Aztán kiderül, hogy az új tulajdonképpen a régi, egyszerűen csak másképp van tálalva a dolog. Ilyen az Elmex Sensitive Plus fogkrém régi-új hatóanyaga, az aminfluorid is, ami nem csak a fluoridok családjában foglal el előkelő helyet több mint 60 éve, de a fogkrémek piacán is, hiszen az Elmexen kívül más gyártó nem használ ilyen összetevőt. Hogy miért? Mert ők maguk fejlesztették ki.

HÁTTÉR

A Gaba International nevű svájci székhelyű, ma már egész Európát és Japánt meghódító cég 2004 óta a Colgate-Palmolive vállalat része, ám önállóan három márkáért felelős, ezek az Elmex, a Meridol és az Aronal (reggelente használatos, magas A-vitamin tartalmú fogkrém). Az Elmex termékek fő hatóanyaga az 1950-es években kifejlesztett aminfluorid (esetleg ónkloriddal kiegészítve), míg a Meridolé az aminfluorid-ónfluorid együttese.

(X) hirdetés

Az Elmexnek több termékcsoportja ismert, létezik megoldás érzékeny fogakra, vannak saverózió illetve fogszuvasodás elleni készítmények, ki-ki döntse el maga, melyikre van a legnagyobb szüksége. Számunkra ez mindenképp szimpatikus hozzáállás, az ember kétkedve figyeli, amikor a reklámban azt halljuk, hogy a fogkrém tizenötféle panaszra egyszerre nyújt megoldás– na persze. Bizalomgerjesztőbb, ha a termék csak egy-két probléma kezelésére alkalmas, de arra tényleg.

 

KÜLLEM

Az Elmex Sensitive Plus fogkrém fogérzékenységet és fognyaki szuvasodást megelőző termék megjelenéséről nyugodtan elmondhatjuk, hogy átlagos. Semmi flancos újítás, sehol a háromféle szín és nem csillagalakban nyomjuk ki a fogkrémet a tubusból – minden egyszerű és komoly. Igen, úgy érezhetjük, érdemes komolyan venni ezt a fogkrémet. Minden szükséges információt megtalálunk a dobozon és a tubuson is, ez így van rendjén.

(X) hirdetés

 

MINŐSÉG

A fogkrém minősége jó. Mivel a fogérzékenység az első számú probléma, ami a termékkel kezelhető, így a
fogkrém állaga sima, nincsenek benne apró szemcsék, amik tovább dörzsölhetnék lefelé az ínyt a fognyakról, ezzel még érzékenyebbé téve a azt.

Mi személy szerint azt tapasztaltuk, hogy nem habzik úgy az Elmex, mint más termékek, sőt, sokszor a fogmosás befejeztével apró fogkrémdarabkákat köptünk ki a vízzel vagy egyszerűen ottmaradtak a szánkban, a fogainkhoz tapadva. Ez kicsit furcsa, bár azt mondja a gyár, a fogkrém titka épp tapadási képességében meg a jó eloszlásban rejlik.

A csodaösszetevőként jegyzett aminfluorid ugyanis homogén réteggel vonja be a fogfelületet, amin könnyedén megtapadnak a fluoridionok, olyan védelmi rendszert létrehozva, amin a vörösboros kólába áztatott csoki sem talál fogást… Na jó, ezt azért lehet, hogy nem tudja, de a tanulmányok azt igazolják, valóban tovább marad védett a fogzománc, mint más, nátriumfluoridos termékek esetében.

A fogkrém íze kellemes, semmiképp sem mentolos, ultra friss épp ezért nem lesz tőle a leheletünk, ezt mondjuk hiányolhatjuk, főleg a reggeli fogmosásnál.

 

HASZNÁLHATÓSÁG

Azon felül, hogy az ember szeret vele fogat mosni, nem elhanyagolható az sem, hogy az Elmex Sensitive Plus tényleg segít a fogérzékenységet megszüntetni. Számunkra ez volt az első fogkrém, ami valóban beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

Azért akinek nagyon érzékeny a foga, ne csak a fogkrémre, hanem a fogkefére is figyeljen oda– érdemes nagyon puha sörtéjű terméket vásárolni – illetve véssük jól az eszünkbe: a fogmosás nem tűzhelysúrolás, fontos, hogy gyengéden és körkörösen dolgozzunk. Így elkerülhető, hogy önmagunk ellenségei legyünk – a legtöbb esetben ugyanis pont mi vagyunk azok, akik ledörzsöljük az ínyt a fogunkról, ezzel szabaddá téve a fognyakat, aminek nem csak az érzékenység, de a fogszuvasodás is egyenes következménye lehet.

A probléma a szabadon álló fognyak.

BESZEREZHETŐSÉG

Régebben inkább csak gyógyszertárakban találkoztunk vele, ma már azért a nagyobb szupermarketek és drogériák is tartanak a polcukon Elmex termékeket, webáruházakból pedig online is vásárolhatunk. Ez a Sensitive család amúgy is népszerű, az erózióvédelmes változatot már jóval nehezebb lehet beszerezni.

 

ÁR/ÉRTÉK ARÁNY

A piacon uralkodó középárhoz képest a termék nem olcsó. 1000 – 1300 Ft között mozog az ára, bár egy-két akciót kihasználva (dupla csomag vagy fogkrém plusz fogkefe), akár 800 Ft-os áron is hozzájuthatunk. Mindezek ellenére azt gondoljuk, érdemes megvásárolni a terméket, főleg azért, mert összetevőjét más fogkrémekben nem találjuk meg, s mert bizonyos szempontokból az aminfluorid valóban jobb találmány, mint a nátrium– vagy az ónfluorid.

 

ÖSSZESÍTÉS

Az Elmex Sensitive Plus fogkrémet megéri kipróbálni. Ha érzékenyek a fogaink vagy visszahúzódott az ínyünk (akár külső behatás, akár ínybetegség miatt), a termék jó kiegészítő megoldást kínál a regeneráció időszakában. Mert érdemes megjegyeznünk, hogy a fognyaki érzékenység odafigyelést igényel, illendő elmennünk a fogorvoshoz, hogy kiderüljön, nem áll-e a háttérben ínygyulladás vagy fogszuvasodás, melyek mind veszélyeztetik fogaink hosszú távú épségét. Kicsit hiányolható a termékből a frissítő illat meg a jobb habzás, de ezek nem annyira lényegesek, ha nem tudunk meginni egy pohár jéghideg vizet nyáron, mert annyira sajognak a fogaink.

Küllem: 5/4
Minőség: 5/4
Használhatóság: 5/5
Beszerezhetőség: 5/4
Ár/érték arány: 5/5

ÖSSZESEN: 5/4 – JÓ

Hogyan értékelünk?

 

Item added to cart.
0 items - Ft