Kipróbáltuk: Dentofit mini fogselyem – Praktikus útitárs

Fogközeink tisztítása elengedhetetlen. Bármennyire sajnáljuk rá az időt, illő lenne belátni, hogy legalább olyan fontos fogmosás után kézbe venni a fogköztisztítót, mint hajmosás után a fésűt. Ha nem tesszük, félmunkát végzünk. Aki egyszer megszokja a procedúrát, képtelen elfeledkezni róla, enélkül már nem érzi tisztának a fogait. A Dentofit mini fogselyem pont nekik készült, azoknak, akik napközben vagy utazáskor sem hajlandóak beérni kevesebbel, mint a tökéletesen tiszta fogak érzésével.

Egy kiadós munkahelyi ebéd után úgy tárgyalni, hogy fogaink közül kivillan egy-két kenyérdarabka, nos, meglehetősen furcsa, egy randevún pedig egyenesen kínos. Akit zavar az ilyesmi, az általában bekap egy rágót, de ez még nem garantálja, hogy fogközeiből is távoznak az oda nem illő maradékok. Hogy mit tehetünk ilyenkor? A legegyszerűbb, ha kimegyünk a mosdóba és végigszaladunk fogainkon egy darab fogselyemmel.

 

HÁTTÉR

(X) hirdetés

A Dentofit márkájú termékeket kizárólag a német székhelyű Aldi áruházlánc gyártja és forgalmazza. Kínálatukban fellelhetők fogkefék, fogkrémek, szájvizek, interdentális szettek és fogselymek is. A Drogerie Markt példáján már láthattuk, hogy igazán megéri egy megfizethető áru szájápolási termékcsaládot a polcra tenni, főleg akkor, ha más fogászati márkát nem is forgalmaznak mellette – az Aldi ugyanis pont ezt teszi. A két vállalat üzletpolitikája hasonló, jó minőségű termék alacsony áron, ezzel kiüthetők a nyeregből a drága versenytársak.

KÜLLEM

A Dentofit mini fogselyem külsejéről gyerekesen ugyan, de egyetlen szó jut az eszünkbe: cuki. A 15 méternyi selymet kínáló dobozka jól néz ki a nagytestvér mellett, 3 centiméteres magassága és 2,5 cm-es szélessége tényleg lehetővé teszi, hogy elrejtsük a táskába, a pénztárcába vagy akár a kabát/zakó belső zsebébe.

(X) hirdetés

 

MINŐSÉG

A Dentofit termékek minősége véleményünk szerint kielégítő. A műanyagok jó színvonalúak, könnyen zárhatók és nyithatók a dobozok. A selyemből van jobb és rosszabb is. Létezik duzzadó fogselyem, mely a nyálunk hatására megduzzad, ezáltal jobban összegyűjti a fogközből az ételmaradékokat. Vagy van viaszolt, mentás fogselyem – ezt tekerték fel a mini dobozába is. Bár viaszolt, tehát könnyű beilleszteni fogközeinkbe, szerintünk egy kicsit mégis vékony. Mentségére szóljon, próbáltunk már jóval drágább fogselymet, ami még vékonyabb volt, de mi akkor is a vastagabb szálakat preferáljuk, azokkal kevesebb kárt okozhatunk az ínyünknek.

 

HASZNÁLHATÓSÁG

A terméket jó érzés használni, egy üzleti vacsora szünetében tényleg csodákat tehet a mosolyunkkal. Nem nehezebb használni, mint a többi fogselymet, van nála kényelmesebb termék, de a gyakorlott fogselymezőknek nem lehet rá panaszuk. Nagy testvérével, a Dentofit duzzadó fogselyemmel szemben mindenképp alulmaradna, azzal lényegesen alaposabb munkát végezhetünk.

 

BESZEREZHETŐSÉG

A termék egyik gyenge pontja: csak Aldi áruházakban szerezhető be. Ha valakinek nagy bevásárlás közben jut eszébe, hogy elfogyott a fogkrém otthon, akkor más választása nincs, be kell érnie Dentofit termékekkel. Ennél is elszomorítóbb viszont, hogy a fogselyem és az interdentális szett csak időszakosan kapható az áruházban, évente egyszer vagy kétszer, egy-két hétig. Ezt persze valószínűleg a piaci igények határozzák meg, azt sejtjük, hogy Magyarországon még nem éri meg állandó jelleggel kínálni a terméket.

 

ÁR/ÉRTÉK ARÁNY

Viszont itt van a Dentofit mini fogselyem egyik legerősebb oldala, a 4×15 métert rejtő csomag ugyanis 500 Ft-os áron vásárolható meg, ennyiért hasonló kategóriában általában 50m-es fogselymet kapunk. Ha tehát egy kényelmes útitársra van szükségünk, szerintünk jó üzlet megvásárolni a terméket.

 

ÖSSZEGZÉS

Ha valamit változtathatnák a terméken, akkor valószínűleg vastagabb vagy duzzadó fogselymet tekernénk a dobozba, illetve állandó jelleggel kínálnánk az áruházakban. Így évente egyszer-kétszer kis eséllyel találnak rá az emberek. Az első próba után minket is letaglózott a tény, hogy fogköztisztító termékeket bizony csak időszakosan vehetünk az Aldiban. Ennek ellenére, ha mégis rátalálunk, nem érdemes otthagyni, kellemes kiegészítője lehet a mindennapos szájápolásnak.

Küllem: 5/4
Minőség: 5/3
Használhatóság: 5/4
Beszerezhetőség: 5/2
Ár/érték arány: 5/4

ÖSSZESEN: 5/3 – KÖZEPES

Hogyan értékelünk? 

 

Item added to cart.
0 items - Ft