Kipróbáltuk: Dentaid Halita nyelvkaparó – Rejtett értékek

Nyelvkaparót már az ókori rómaiak is használtak, az indiai ajurvédikus gyógyászatban pedig évszázadok óta bevett szokás a rendszeres nyelvtisztítás, ami a szájhigiéné támogatása mellett kiváló betegségmegelőző eszköz. Kezdetben főként fémekből gyártottak nyelvtisztítókat, ma azonban egyre szélesebb körben hozzáférhetők a műanyag, könnyebben tisztán tartható és egyszerűbben cserélhető eszközök, mint például a Dentaid Halita névre keresztelt nyelvkaparója.

dentaid halita nyelvkaparo kiprobaltuk

GYÁRTÓ: DENTAID

KÜLLEM

(X) hirdetés

A Dentaid Halita nyelvkaparó egyszerű megjelenése különösebben nem lepett meg minket, hiszen korábbi tesztünkben a Dentaid Interprox fogközkefe ugyanennyire puritán, már-már olcsó termék benyomását keltette bennünk.

Első szemrevételezéskor egy letisztult, anyagában és formájában is igen szerény, piros színű nyelvkaparót látunk, amit csak a világoskék-sötétkék címkézés tesz egy kicsit vidámabbá.

Az áttetsző műanyagból készült Halita nyelvkaparó elnevezése a nyelvtisztító eszköz egyik legkiemeltebb funkciójára, a kellemetlen szájszagra és annak megszüntetésére utal. A termék könnyű kézben tartását nem gumiborítással vagy redőzéssel, hanem egyszerű mélyítéssel oldották meg: a nyél homorú formája mindkét oldalon segíti a kézbevételt.

(X) hirdetés

A csomagolás összhangban van a termék imázsával, letisztult és egyszerű, hátul szöveges és képes használati útmutatóval.

A Dentaid Halita nyelvkaparó csomagolása lehetne modernebb, így túl egyszerű hatást kelt.
A Dentaid Halita nyelvkaparó csomagolása lehetne modernebb, így túl egyszerű hatást kelt.

 

MINŐSÉG

A Dentaid Halita nyelvkaparó formatervezettségének, csomagolásának minősége nem annyira meggyőző, mint amennyire a termék maga. Már második alkalommal tapasztaljuk azt Dentaid termékek kapcsán, hogy bár külsőre jóval puritánabbnak tűnnek versenytársaiknál, a gyakorlatban mégis jobban használható, strapabíróbb termékekről van szó.

 

HASZNÁLHATÓSÁG

Szerencsére az egyszerű külső kiváló használhatóságot takar. Már az első használat előtt feltűnt az alsó nyéllel szinte milliméterre azonos felső nyelvkaparó rész hossza, ami az eddig kipróbált termékekre nem volt jellemző – általában hosszú nyél és rövid fej áll a rendelkezésünkre.

Ez a megoldás azonban különösen hasznos, hiszen egyetlen húzással nyelvünk tetemes részét megszabadíthatjuk a lepedéktől, így sokkal gyorsabban haladunk, ráadásul az is fellélegezhet, akit egyébként ingerel, ha hozzáérnek a nyelvéhez, hiszen a Halita nyelvkaparóval hatékonyabban és hamarabb végezhetünk.

A másik figyelmesség, amit a nyelvkaparó tervezői a vásárlóknak szántak, az a kétoldalú fej: az elvékonyított műanyag él az egyik oldalon egyenes felületű, míg a másik oldalon, középtájon egy kis kidomborodó részt láthatunk benne.

Ez az egyszerű megoldás a gyakorlatban aranyat ér, ugyanis nyelvünk hosszanti, mély barázdájából ezzel a kidomborodó résszel nagyon könnyen eltávolíthatjuk a felgyülemlett lepedéket. Emellett pedig az egyenes, valamelyest élesebbnek ható oldal nagyszerűen lehúzza a lepedéket nyelvünk egész felületéről.

Az áttetsző piros műanyagból készülő nyelvkaparót a kék feliratkozás teszi vidámabbá.
Az áttetsző piros műanyagból készülő nyelvkaparót a kék feliratkozás teszi vidámabbá.

 

BESZEREZHETŐSÉG

A Dentaid termékcsaládhoz hasonlóan a Halita nyelvkaparót is csak gyógyszertárakban és webáruházakban érhetjük el, szupermarketekben vagy drogériákban nem találkozhatunk velük. Ez talán megnehezíti a dolgunkat vásárláskor, de emlékezzünk rá, hogy ez a termékcsalád is a professzionális, minőségi szájápolás kívánalmainak igyekszik megfelelni.

 

ÁR/ÉRTÉK ARÁNY

A Dentaid Halita nyelvkaparó ajánlott fogyasztói ára 895 Ft, ami nem teszi a legolcsóbb nyelvtisztítóvá a piacon, a termék hatékonysága azonban megéri azt a pár száz forint többletet.

A Dentaid Halita nyelvkaparó kétoldalú fejkialakítása különösen hasznos.
A Dentaid Halita nyelvkaparó kétoldalú fejkialakítása különösen hasznos.

ÖSSZEGZÉS

A Dentaid másodjára is bebizonyította, hogy kiváló minőségű, a mindennapos használatot támogató szájápolási termékeket gyárt, csak épp külsőleg ezt nem elég jól kommunikálja a vásárlók felé. Láthatunk ugyanis szebb, első ránézésre jobbnak tűnő nyelvkaparókat, akár alacsonyabb áron is, ilyenkor aztán könnyen elcsábulunk… pedig a Halita nyelvkaparó egy igazán értékes, megbízható szájápolási eszköz.

Küllem: 5/3
Minőség: 5/4
Használhatóság: 5/5
Beszerezhetőség: 5/3
Ár/érték arány: 5/5

ÖSSZESEN: 5/4 – JÓ

Hogyan értékelünk?4

Item added to cart.
0 items - Ft