Kipróbáltuk: Curaprox Hydrosonic szónikus fogkefe – Technológia és tradíció

FRISSÍTÉS! A gyártó a cikkben szereplő termék forgalmazását megszűntette, helyette a továbbfejlesztett Curaprox Hydrosonic Easy fogkefe került forgalomba.

Aki használt már valaha Curaprox kézi fogkefét, az tudja, hogy a svájci gyártó verhetetlen, ha puha sörtékről és kíméletes fogmosásról van szó. Éppen ezért nagyon kíváncsiak voltunk, amikor először meghallottuk, hogy itt az új szónikus fogkefe a Curaprox-tól, hiszen ez a terület egy kicsit még új a cégcsoportnak. Érdeklődve vártuk, vajon mit hoznak ki ebből a szegmensből, a végeredmény azonban bíztató, sőt, ár-érték arányban az egyik legkiválóbb szónikus fogkefét tisztelhetjük a Curaprox Hydrosonic-ban.

curaprox hydrosonic

GYÁRTÓ: Curaden International AG

(X) hirdetés

KÜLLEM

Aki a Curaprox Hydrosonic szónikus fogkefe megvásárlása mellett dönt, egy igazán letisztult, a márka kék-fehér alapszíneihez igazodó papírdobozban fogja kézhez kapni a terméket. A dobozban minden földi jóval ellátnak minket, a részletes leírásokon és használati útmutatókon át egészen egy tárolásra és szállításra is alkalmas, fehéresen áttetsző műanyag tartóig, amiben magát az elektromos fogkefét és kiegészítőit találjuk.

A Curaprox Hydrosonic szónikus fogkefét egyszerű, letisztult csomagolásban kapjuk kézhez.
A Curaprox Hydrosonic szónikus fogkefét egyszerű, letisztult csomagolásban kapjuk kézhez.

Nem csak állványt és töltőt, tárolót és fejeket kapunk a Hydrosonic csomagban, hanem egy Curaprox Enzical fogkrém mintát és egy fogköztisztító kefét is, ami különösen dicséretes, hiszen még az elektromos fogkefék használata mellett sem szabad megfeledkeznünk a mindennapos fogköztisztításról.

(X) hirdetés

A fogkefe külseje igazán letisztult, tervezője vélhetően a minimalizmus és a retro stílusirányzatok megszállottja. Jóllehet, a Curaprox kézi fogkefék sem túldíszítettségükről híresek, de a jól megszokott, egyedi színkombinációkat az elektromos fogkefe esetében is el tudnánk képzelni, szerintünk az jobban feldobná a termék megjelenését.

Mindenesetre a gyártó tökéletes konzekvenciával tervezi a termékeket, hiszen a hatszögletű nyélkialakítás vagy a feliratok egyszerűsége a kézi fogkefék imázsához hasonlóan a szónikus fogkefén is visszaköszön.

Az elektromos fogkeféhez a gyártó kétféle fejet csomagolt: egy világoskék színű „Sensitive” azaz gyengéd és egy sötétkék színű „Power”, azaz erőteljesebb, kicsit keményebb sörtékkel ellátott fejet. A sörték kialakításánál nem a megszokott Curaprox elvvel találkozunk, tehát nem egyenlő, hanem eltérő hosszúságúra vágták a szálakat.

A Hydrosonic elegáns utazótokban érkezik, számos kiegészítővel.
A Hydrosonic elegáns utazótokban érkezik, számos kiegészítővel.

MINŐSÉG

Más elektromos fogkefékhez képest első ránézésre anyagában mintha gyengébbnek tűnne a Curaprox Hydrosonic. A hatszögletű formán kívül nincs semmi, ami beindítaná a fantáziánkat, sehol egy kis redőzés vagy gumiborítás, ami segítené a mindennapos használatot vagy feldobná kicsit a terméket.

Egyéb pontjain azonban a minőség nagyon is megmutatkozik, az egyik ilyen természetesen a sörte, hiszen a jól megszokott Curaprox puhaságot ezúttal is megkapjuk, ráadásul a gyengéd, finom szálaknak használat közben óriási előnyük van a hagyományos elektromos vagy szónikus fogkefékhez képest.

A másik nagyon színvonalas tulajdonság, amire figyelmesek lettünk, az akkumulátor üzemideje volt; napi kétszeri használat mellett egy főnek akár két hétre is elegendő üzemidőt garantál az aksi, melynek töltöttségi szintjéről a kéken világító LED-ek szolgáltatnak információt.

A fogkefe mellé nem csak kétféle fejet kapunk, hanem fogkrémet és fogköztisztítót is.
A fogkefe mellé nem csak kétféle fejet kapunk, hanem fogkrémet és fogköztisztítót is.

HASZNÁLHATÓSÁG

Mivel mindennap használunk elektromos fogkefét, egy új típus kipróbálásakor akaratlanul is hasonlítgatni kezdünk. És be kell, hogy valljuk, először mintha a Curaprox gyengébb lett volna, mint az addig használt fogkefénk. Azután következett egy alapos töltés és hamar rájöttünk, hogy a gyengeség valójában gyengédség, a puha Curaden sörték miatt ugyanis teljesen más érzete van a fogmosásnak.

Legyen szó kézi vagy elektromos fogkeféről, mindig odafigyelünk rá, hogy ne nyomjuk túl erősen a fogkefét a fogzománchoz, hiszen erős nyomás mellett a zománcot és fogínyt is megsérthetjük. Az elektromos és szónikus fogkeféknél amúgy is résen kell lennünk, hiszen percenként több tízezer rezgést adnak le, ami nem megfelelő használat mellett komoly kárt tehet a fogzománcban.

A Curaprox koncepciója éppen az, hogy a gyengéd szálak megóvják a fogzománcot a károsodástól, miközben hatékonyan képesek tisztítani. Utóbbit mi magunk is alátámaszthatjuk, ráadásul ami különösen szembetűnő különbség az eddig használt elektromos vagy szónikus fogkefékhez képest, az a fogközök tisztán tartásának képessége. A Hydrosonic használatakor érezni lehet, ahogy a sörték „berezegnek” a fogközökbe, nem csak a külső felszíneket tartják tisztán.

A Curaprox Hydrosonic fogkefén háromféle üzemmód közül választhatunk: van egy intenzív (32 000 rezgés/perc), egy gyengéd (42 000 rezgés/perc) és egy masszázs fokozat, utóbbiban szakaszosan üzemel a fogkefe, ezzel stimulálva az íny vérkeringését. Rezgésszámban az intenzív és a gyengéd fokozat is felveszi a küzdelmet a konkurens szónikus fogkefékkel, sőt, a 42 ezres rezgésszám kiemelkedőnek mondható.

A ki-be kapcsoláshoz és a fokozatváltáshoz egyetlen gomb áll a rendelkezésünkre, a fogmosási időt pedig 30 másodpercenként egy-egy pillanatnyi szünettel jelzi a fogkefe. Fontos megemlítenünk, hogy a működés az ajánlott 2 perces időtartam elteltével sem áll le, azaz érdemes figyelnünk, hogy mennyi ideje mosunk fogat, nehogy túlzásba essünk. Elvileg a fognegyedenkénti 30 másodperc elég kell, hogy legyen, persze velünk is megesik, hogy itt-ott alaposabb tisztítást végzünk, ezért túllépjük a 2 percet.

A hatszögletű kialakítás miatt kényelmes kézbe venni, de megjelenése így is túl puritán.
A hatszögletű kialakítás miatt kényelmes kézbe venni, a fokozatváltáshoz és ki-be kapcsoláshoz egyetlen gomb áll a rendelkezésünkre.

BESZEREZHETŐSÉG

A Curaprox Hydrosonic szónikus fogkefe beszerezhetősége valamivel korlátozottabb, mint a konkurens fogkeféké, egyelőre a gyártó hivatalos webáruházában, patikákban és néhány internetes áruházban találkozhatunk vele.

Három, kéken világító LED jelzi a fogkefe töltöttségét, minél kevesebb világít, annál kisebb a töltöttség.
Három, kéken világító LED jelzi a fogkefe töltöttségét, minél kevesebb világít, annál kisebb a töltöttség.

ÁR/ÉRTÉK ARÁNY

A termék egyik legerősebb pontja az ára, hiszen mindössze 34-35 ezer forintért vásárolhatjuk meg, ami a szónikus fogkefék piacán tényleg alacsonynak mondható (léteznek több tízezerrel drágább termékek is). Ehhez képest azonban jó minőséget kapunk és nem kell aggódnunk a pótfejek magas árától sem, a dupla csomagolású pótfej típustól függetlenül 3200 Ft körül beszerezhető.

A Curaprox Hydrosonic fogkeféhez kétféle fej szerezhető be: egy gyengédebb és egy erősebb.
A Curaprox Hydrosonic fogkeféhez kétféle fej szerezhető be: egy gyengédebb és egy erősebb.

ÖSSZEGZÉS

Mindent összevetve a többhetes tesztidőszak elteltével teljesen elégedettek vagyunk a Curaprox első szónikus fogkeféjével, ráadásul nagyon szimpatikus, hogy a márka hű maradt önmagához és továbbra is a fogak és a fogíny védelmét tartja a legfontosabb feladatának. Az alapos szájápolás mellé kitűnő ár/érték arány párosul, amivel hosszú távon a piac meghatározó szereplőjévé léphet elő a Curaprox Hydrosonic.

FRISSÍTÉS! A gyártó a cikkben szereplő termék forgalmazását megszűntette, helyette a továbbfejlesztett Curaprox Hydrosonic Easy fogkefe került forgalomba. 

Küllem: 5/3
Minőség: 5/4
Használhatóság: 5/5
Beszerezhetőség: 5/3
Ár-érték arány: 5/5

ÖSSZESEN: 5/4 – JÓ

4Hogyan értékelünk?

Item added to cart.
0 items - Ft