Kipróbáltuk: Colgate Total Pro-Interdental fogkrém – A fogselymedet azért ne dobd ki!

Egyre nagyobb divatja van azoknak a szájápolási termékeknek, melyeket egy-egy meghatározott probléma kezelésére vagy megelőzésére fejlesztenek ki, hiszen a célzott termékek révén egyedi panaszainkat is hatékonyabban kezelhetjük. Ilyen elgondolás mentén születhetett a Colgate népes, héttagú Total termékcsaládja is, amiből jelen tesztalanyunknak a fogközök tisztításáért felelős Pro-Interdental-t választottuk.

colgate pro interdental teszt

GYÁRTÓ: Colgate-Palmolive

 

KÜLLEM

(X) hirdetés

A Colgate Total termékek egységes dizájnja bár nem rossz, különösebben nem nyűgözi le az embert. Az aranyszínnel és dombornyomással kiemelt Total felirat jól néz ki a dobozon, s bár a tubuson is megmaradt az aranyozott hatás, összességében mégsem kommunikál felénk magas színvonalat. A széles és robosztus lepattintható kupak viszont ötletes megoldás, ami megkönnyíti a használatot is, hiszen nem kell vizes kézzel a kupakot üldöznünk a mosdókagyló szélén, ehelyett akár egy kézzel is visszazárható a tubus.
Figyelemfelkeltő magyar feliratok után ez esetben is csak vágyakozni tudunk, bár ne legyünk túl kritikusak: a tubus hátoldalán és a doboz kevésbé kiemelt részein kettes betűmérettel találtunk magyar leírást is.

 

MINŐSÉG

A Colgate Total Pro-Interdental külseje talán pont a minőség, illetve annak hiánya miatt nem nyűgözött le minket – a felhasznált műanyagok nívója, a tubus eldolgozásai lehetnének valamelyest kifinomultabbak is.
Maga a fogkrém, s annak összetevői szintén ehhez az irányhoz igazodnak: a fluoridot és mikroszemcséket tartalmazó fogkrém alapanyagai teljesen megszokottak (meglehetősen kevés természetes anyaggal) és sajnos a rendszeresen kritizált, habosító anyagként alkalmazott nátrium-lauril szulfátot is megtaláljuk közöttük.

(X) hirdetés

colgate pro interdental

HASZNÁLHATÓSÁG

Bár tisztában voltunk vele, hogy vannak jóval színvonalasabb fogkrémek is a piacon, valahogy mégis élveztük a Pro-Interdental használatát a mindennapokban. Kellemes az íze, nem szárítja ki túlságosan a szájüreget – így nem leszünk fogmosás után egyből szomjasak – valamint üde leheletet biztosít.

A termék egyediségét biztosító szemcsék valóban megtalálhatók a fogkrémben, ráadásul tényleg bejutnak a fogközökbe, a baj csak az, hogy a két fogunk közé szorult ételmaradék nem fog kivándorolni onnan pusztán attól a ténytől, hogy most már egy fogkrémszemcse is helyet foglalt mellette. Ettől még ugyanúgy szükség van a fogközök mechanikai tisztítására – tegyünk egy próbát fogselyemmel vagy fogköz kefével és meglátjuk, mi az, amit egyetlen fogkrém sem képes kivarázsolni a fogközökből.

Bár szerintünk a fogközök tisztán tartására nem alkalmas a termék, találtunk számára egy rakás más feladatot, amit azonban simán megoldhat: a szemcsék alkalmasak lehetnek a fogakra tapadt lepedék eltávolítására, a fogzománc polírozására, ezáltal akár a finom fehérítésére is. Persze így már átgondolandó lenne a Pro-Interdental elnevezés…

 

BESZEREZHETŐSÉG

Drogériában jutottunk hozzá a Colgate Total Pro-Interdentalhoz, ahol bőven volt választék a fogkrémes részlegen. Jól felszerelt szupermarketekben gyakrabban futhatunk bele, kisebb boltokban és élelmiszerüzletekben már inkább a szerencsére kell bízni magunkat, ha ilyen terméket szeretnénk vásárolni.

colgate fogkrem teszt

ÁR/ÉRTÉK ARÁNY

Nem is olyan olcsón, 849 forintért vettünk egy tubus Colgate Total Pro-Interdentalt, mely összeget legközelebb már másra költenénk. Bár a fogkrém használata kellemes, se az összetevők, se azok minősége nem indokolja a 800 Ft körüli eladási árat, főleg, ha tudjuk: nem spóroltuk meg vele a fogselyem árát sem.

 

ÖSSZEGZÉS

Összességében nem bántuk meg, hogy kipróbáltuk a terméket, bár nem állítjuk, hogy nem lehetne ezt-azt másképp vagy jobban csinálni a termékfejlesztési részlegen. Tényleg kellemes volt a fogkrém használata, hiányérzetünk sem volt a fogmosások után, irreális elvárásaink azonban ne legyenek vele szemben: a fogközeink tisztán tartásáról továbbra is magunknak kell gondoskodni, a Colgate Total Pro-Interdental nem fogja megoldani helyettünk.

Küllem: 5/3
Minőség: 5/3
Használhatóság:5/3
Beszerezhetőség: 5/4
Ár/érték arány: 5/3

ÖSSZESEN: 5/3 – KÖZEPES

3Hogyan értékelünk?

 

 

Összetevők:
Hydrated Silica, Aqua, Glycerin, Sorbitol, PVM/MA Copolymer, Sodium Lauryl Sulfate, Aroma, Cellulose Gum, Sodium Hydroxide, Polyethylene, Sodium Fluoride, Carrageenan, Triclosan, Sodium Saccharin, Limonene, CI 77891.

Item added to cart.
0 items - Ft