Kipróbáltuk: Blend-a-med Pro-Expert All in 1 fogkrém – Átlagos, de szerethető

Amikor egy fogkrém a létező összes fogászati problémára egyszerre kínál megoldást, az ember eltűnődik rajta, vajon milyen reális elvárásai lehetnek egy ilyen termékkel szemben? Várjuk azt, hogy a fogérzékenységtől a fogszuvasodáson át a fogkőképződésig mindenre gyógyír a termék vagy csak reménykedjünk benne, hogy egy kellemes használatú fogkrémre bukkantunk, amit jól esik reggel és este a fogkefénkre nyomni? Mi az utóbbi mellett döntöttünk, aminek tökéletesen eleget is tett a Blend-a-med Pro Expert All in 1 fogkrém.

blend a med pro expert all in 1
Kipróbáltuk: Blend-a-med Pro Expert All in 1 – Mild mint

GYÁRTÓ: Procter & Gamble

KÜLLEM

A Blend-a-med Pro Expert All in 1 fogkrémekből többféle típussal is találkozhatunk a piacon, létezik belőle a képeinken is látható kék dobozos Mild mint, enyhébb aromájú változat, de találkoztunk már a fehér dobozos Extra Fresh-sel is (a két fogkrém tömege is eltérő, az egyik 100 ml-es, a másik 75ml-es). Noha érdekelne minket a Pro Expert termékcsalád többi tagja és az eltérő kiszerelések is, a Blend-a-med jelenlegi honlapján sajnos egyáltalán nem találjuk ezeket a fogkrémeket.

A tesztünkhöz megvásárolt All in 1 Mild Mint doboza és tubusa fényes, modern hatású, kicsit komolyabb megjelenésű, mint az eddig gyártott Blend-a-med-ek. Boldogan hirdetik a csomagoláson – megszokott módon angolul -, hogy fogorvosokkal együtt fejlesztették ki a terméket, aminek persze örül mindenki, aki tud angolul és le tudja fordítani a szöveget.

(X) hirdetés

Kicsit minden gyártóra haragszunk az angol feliratozások miatt, hiszen ezzel nem csak a fogyasztókat, hanem saját magukat is hátrányos helyzetbe hozzák, hiszen a vásárló lehet, hogy azért vesz meg egy másik terméket, mert annak a dobozáról legalább le tudja olvasni, hogy milyen tulajdonságokkal bír.

100 ml-es és 75 ml-es Blend-a-med Pro-Expert (Mild mint és Extra fresh)
100 ml-es és 75 ml-es Blend-a-med Pro-Expert (Mild mint és Extra fresh)

MINŐSÉG

A Blend-a-med minősége teljesen átlagos. Nem mondanánk kiemelkedően jónak, de rossznak sem, tökéletesen megszokott, kellemes fogmosási élményt nyújt. Bár jobban habzik, mint az általunk szeretett fogkrémek, de ez nem zavar feltétlenül mindenkit. A csomagolás során igyekeztek jól megválasztani az anyagokat, ettől vonzó, minőségi megjelenést kap a termék.

Összetevőit tekintve sem okoz különösebb meglepetést: tartalmaz nátrium-fluoridot és nátrium-lauril-szulfátot (SLS) is, utóbbinak nem örülünk, de már megszoktuk. Mivel a legtöbb gyártó nem veszi a fáradtságot, hogy más anyaggal helyettesítse, így akarva-akaratlanul azokra a fogkrémekre kezdünk odafigyelni, amikben nincs SLS.

(X) hirdetés

HASZNÁLHATÓSÁG

blend a med pro expert all in 1 teszt
A Blend-a-med Pro-Expert megjelenése komoly, minőségi.

A Blend-a-med Pro-Expert All in 1 által beígért jótékony hatások közül, amiben egészen biztosak lehetünk, az a friss lehelet érzése – tényleg hosszú időn keresztül, több órán át friss érzetet kölcsönöz a szánknak, még akkor is, ha időközben már fogyasztottunk valamit. Ez a tulajdonság kicsit kiemeli az általunk eddig használt fogkrémek közül, hiszen sokan szeretjük a tisztaság érzetét hosszú időn keresztül a magunkénak tudni.
A fogkrém nem szárítja jobban a szájüreget, mint más, hasonló termékek, habzásban egy kicsit intenzívebb.

BESZEREZHETŐSÉG

A Blend-a-med fogkrémek lefedettsége jó, nem csak szupermarketek és drogériák, de még kisebb vegyesboltok is tartanak belőle, épp ezért a kisvárosban élőknek sem jelenhet problémát a termék megvásárlása.

ÁR/ÉRTÉK ARÁNY

Mi egy drogériában 499 Ft-ért vettük meg a 100 ml-es All in 1-t, ami akció keretében ennél akár olcsóbb is lehet. Ezért a pénzért cserébe egy jó minőségű, hosszan tartó frissességet nyújtó fogkrémet kapunk, ami nem különleges összetevőivel vagy kimagasló gyógyhatásával, hanem inkább az árával nyerhet magának sok vásárlót.

ÖSSZEGZÉS

A Blend-a-med Pro Expert fogkrém egy kellemes középkategóriás termék. Könnyen és olcsón hozzáférhető, s aki megfelelő eszközökkel szerelkezett fel szájüregének megóvása érdekében (pl. jó minőségű fogkefe, fogköztisztító, szájvíz, stb.), az jó kiegészítőre lelhet ebben a termékben – egyszóval megéri az árát.

Küllem: 5/4
Minőség: 5/3
Használhatóság: 5/3
Beszerezhetőség: 5/5
Ár/érték arány: 5/4

ÖSSZESEN: 5/4 – JÓ

4Hogyan értékelünk?

 

 

Összetevők:
Aqua, Sorbitol, Hydrated Silica, Sodium Lauryl Sulfate, Cellulose Gum, Sodium Gluconate, Stannous Chloride, Aroma, Chondrus Crispus Powder, CI 77891, Zink Citrate, Hydroxyethylcellulose, Sodium Hydroxide, Sodium Fluoride, Sodium Saccharin, Phytic Acid/Inositol Phophate, Phosporic Acid, Silica

Item added to cart.
0 items - Ft