Karácsonyi ajándékötletek a fogászat szerelmeseinek

Az ünnepek közeledtével egyre többet rágódunk azon, vajon mire lehet szüksége a hozzánk legközelebb álló rokonoknak, barátoknak. A többség igyekszik valami hasznosat választani, hogy az ajándék ne csak a polcot díszítse, hanem gyakorlati haszna is legyen. Nekünk is van pár ötletünk, hogy mivel lehetne boldogabbá tenni az ünnepi perceket – legalábbis azoknak, akik ilyenkor sem hajlandóak lemondani fogaik ápolásáról, szebbé tételéről.

Fogfehérítés

A fogak fehérsége nem lehet életkor kérdése, ma már egyre több fiatal és idős vág bele egy-egy fehérítő eljárásba. Ehhez választhatunk otthoni használatra szánt szettet, de vásárolhatunk fogfehérítő kupont is, melyet fogorvosi rendelőkben válthat be az ajándékozott. Míg előbbi olcsóbb megoldásnak tűnhet, utóbbival kevesebb a kockázat, hiszen profi kezekben lesz csak igazán hatékony a beavatkozás. Ha mégis az otthoni eszköz mellett döntenénk, mindenképp tájékozódjunk a megfelelő tanúsítványok meglétéről – ne vásároljunk bóvlit.

(X) hirdetés

Ajándékcsomag, személyre szabva

Fogkefe, fogkrém, szájvíz, fogselyem, interdentális szett – csak hogy néhányat említsünk az elérhető szájápolási termékek közül. Ha tudjuk, hogy az ajándékozottnak van valamilyen speciális problémája – fogérzékenység, fogínyvérzés, fogszuvasodásra való hajlam, fogkövesedés – akkor ennek megfelelően választhatjuk ki a termékeket, de dönthetünk egyetlen márka mellett is, ezzel téve egységessé a csomagot. Ez a megoldás azért lehet nagyszerű, mert alacsonyabb és magasabb árkategóriából is választhatunk, ki mit engedhet meg magának.

Elektromos fogkefe

(X) hirdetés

Egy elektromos fogkefe önálló ajándékként is megállja a helyét. 5 ezer forinttól akár 50 ezer forintig is terjedhetnek az árak, egy azonban biztos, melléfogni aligha tudunk ezzel a figyelmességgel. A manuális fogkefékhez hasonlóan itt is léteznek speciális fogkefék és fejek – érdemes figyelembe venni az egyéni igényeket.

Elegáns és igen hasznos ajándék lehet a fogkefe sterilizáló.

Fogkefe sterilizáló

Elvetemült karácsonyi ajándékötletnek tűnhet, pedig nem az. A fürdőszoba meleg, páradús helyiség, ami tökéletes környezetet jelent a baktériumok számára. Még a rendszeresen, két-háromhavonta lecserélt fogkeféken is megtelepedhetnek a baktériumok, melyek a szájüregbe jutva rontják a szájápolás hatékonyságát. A többnyire ultraibolya sugárzást használó sterilizálók rendszerint több fogkefe együttes fertőtlenítésére is képesek.

Gondoljunk a kicsikre is!

Nem csak szórakoztató, de hasznos ajándék lehet a kicsiknek egy vidám fogkefe-fogkrém szett, egy mókás fogmosó pohár, vagy egy vidám homokóra, ami a fürdőszobába téve segíti a fogmosási idő betartását. Csecsemőkorban sem kizárt a fogászati ajándékcsomag: speciális rágókát vagy olyan cumit is vásárolhatunk, ami megakadályozza, hogy a kicsi fogai szabálytalanul nőjenek.

Szájzuhany

Bár vannak olyan elektromos fogkefe rendszerek, melyek szájzuhany funkcióval is rendelkeznek, a berendezést külön is megvásárolhatjuk, ha mondjuk az ajándékozottnak már van elektromos fogkeféje. A szájzuhany rendkívül hasznos kiegészítője lehet a mindennapos szájápolásnak – fogszabályzósoknak pedig egy kis túlzással kötelező is a használata.

Item added to cart.
0 items - Ft