Hogyan lesz aranyos egy fog? És kettő?

Ha azt a feladatot kapnánk, soroljunk fel cuki dolgokat, mi jutna az eszünkbe először? Nekünk mondjuk a kiskutya, kiscica, nyuszika vagy egy kisgyerek. Valahogy a fog nincs ezen a listán. Illetve, eddig nem volt rajta. De nemrégiben megismertünk két fogacskát meg a róluk szőtt történeteket és minden megváltozott. Azóta határozottan állíthatjuk: van olyan, hogy cuki fog.

A két mozgalmas életű fogacskának neve is van: ők Ickle és Lardee, akik mókásabbnál mókásabb helyzetekbe keverednek. Kitalálójuk, Inhae Renee Lee egy Amerikába vándorolt koreai hölgy, akit gyermekkorában édesapja furcsa trükkel szedett rá, hogy jobban viselje a foghúzást. Amikor ki kellett szedni már amúgy is mozgó tejfogait, mindig leültette Inhae-t a tévé elé mesét nézni, míg ő elvégezte ezt a nem túl hálás, de felettébb hasznos munkát. És a csel működött. Talán innen a pozitív kapcsolat a fogak és közötte…? Meglehet.

Az Egyesült Államokban egyre népszerűbb a két ravasz fog története, valóságos rajongótáboruk van, sőt könyv formájában is megvásárolható Ickle és Lardee élete. Nem titkoljuk, nekünk is nagyon tetszik az elképzelés. Sőt, azt valljuk, önmagában az is elég nagy dolog, hogy lehet valamit őszintén szeretni, aminek köze van a fogászathoz.

(X) hirdetés

Lelkesedésünktől vezérelve felvettük a kapcsolatot a szerzővel, aki szívélyesen beleegyezett, hogy oldalunkon közöljünk egy-két fotót a sztorikból. Lee is úgy érzi, az emberek számára fontos a pozitív kapcsolat a fogászat világával, így örömére szolgál, ha történeteivel nekünk, magyaroknak is segíthet. Hálásak vagyunk nyitottságáért és reméljük, a jövőben szerzünk majd olvasóinknak egy-két vidám percet, miközben Ickle és Lardee történetein ámulnak.

 

Az eredeti történetek elérhetők: http://mymilktoof.com/ A cikkben szereplő képek és az ötlet Inhae Renee Lee tulajdonát képzik.
Item added to cart.
0 items - Ft