Hogyan befolyásolja az arcprofilt a rossz fogazat? (Képgalériával)

A tükörbe nézve úgy érezzük, egyre öregebbnek tűnik az arcunk? Vagy még fiatalok vagyunk, de mégsem tudunk megbékélni a megjelenésünkkel? Talán meglepő lehet a tény, hogy egy fogorvos olykor sokkal látványosabb változásokat érhet el a külsőnkkel, mint egy plasztikai sebész. Rengeteg esetben ugyanis, amikor a beteg nincs megelégedve az arcával, bizony egy-egy fogászati probléma orvoslása lehet a megoldás.

Lehet, hogy nekünk csak egy-két lekopott fognak, egy hiányzó koronának, vagy egy kissé szabálytalanul záródó fogsornak tűnik, ám az igazság az, hogy ezek a panaszok szó szerint kiülnek az arcunkra is. Beesett áll, kivillanó alsó fogsor, korosodó kinézet – ezek nem feltétlen az életkorunkról, hanem sokszor inkább a fogászati állapotunkról árulkodnak.

Egy fogszabályzóval helyreállított fogsor, egy jól záródó alsó és felső állkapocs, néhány korona a lekopott fogakra, implantátumokkal megtámasztott műfogsor, egy fehérebb és egészségesebb mosoly – ezek akár több évtizedet is levonhatnak az életkorunkból, s ez csak az esztétikai része a dolgoknak. Arról ne is beszéljünk, hogy funkcionálisan milyen óriási szerepe van az egészséges fogazatnak a rágásban, beszédben és evésben.

(X) hirdetés

Képgalériánkba olyan eseteket gyűjtöttünk, melyek véleményünk szerint magukért beszélnek. Ha eddig tehát azt gondoltuk, szike alá kell feküdnünk, hogy fiatalabbnak tűnjünk, rágjuk meg még egyszer a kérdést, vajon nem valamilyen fogászati probléma okozza az elégedetlenségünket?

[nggallery id=15]

Item added to cart.
0 items - Ft